Met deze tips kun jij alsnog Nederlandse Netflix kijken op vakantie


0

De vakantie komt eraan! Als jij een tripje naar het buitenland op de planning hebt, wil je waarschijnlijk na de lange reis even ontspannen. Voor veel mensen is Netflix de ultieme manier om even lekker te relaxen. Als je jouw favoriete serie verder wil bingewatchen, is de kans aanwezig dat jij voor een grote teleurstelling staat. Het aanbod van Netflix verschilt namelijk per land. Gelukkig bestaat er voor elk probleem een oplossing, en zo ook voor deze. Hieronder kun je lezen hoe jij alsnog kunt genieten van jouw favo serie op vakantie.

Per land verschillend

Waar we het net al even kort benoemden, ziet het aanbod op Netflix er ineens heel anders uit wanneer je de app opent als je in het buitenland bent aangekomen. Ook al heb je een Nederlands account, je kunt lang niet alle Nederlandse series en films kijken die jij op jouw kijklijst had gezet. Hoe dat komt, is eigenlijk vrij simpel. Netflix kan namelijk ‘zien’ in welk land jij bent aan de hand van jouw IP-adres. In Nederland heb je een Nederlands IP-adres. Als je net gearriveerd bent in het buitenland, heb je een buitenlands IP-adres en krijg je dus het aanbod te zien in het land waar je verblijft. 

De streamingdienst heeft deze locatie nodig om jou een passend aanbod te laten zien. Netflix heeft namelijk bepaalde uitzendrechten afgesproken met filmmaatschappijen en programmamakers. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een Nederlandse film op de Nederlandse Netflix zetten die in het buitenland niet te zien is, omdat daar geen uitzendrechten voor zijn verleend. Echter, kun je jouw IP-adres veranderen door een VPN te gebruiken. Met een VPN krijg je ander IP-adres, waardoor het lijkt alsof je gewoon in Nederland bent. Op die manier heb jij alsnog toegang van het Nederlandse aanbod en kun jij dus alsnog genieten van jouw favoriete serie als jij op vakantie bent.

Wat is een VPN?

Een VPN is de afkorting voor het zogenoemde Virtual Private Network. Dankzij een VPN maak je anoniem verbinding met een externe server. Als je eenmaal verbinding hebt gemaakt met zo’n VPN, wordt er een nieuw IP-adres gekoppeld aan jouw apparaat. Jouw eigen IP-adres wordt nu niet meer getoond, maar die van de VPN. Als de VPN in Amerika staat, krijgt de streamingdienst dus een Amerikaans IP-adres te zien terwijl jij daarvoor niet eens in Amerika hoeft te zijn.

Ditzelfde geldt voor een buitenlandse vakantie. Als jij op vakantie bent in Londen, heb jij een Engels IP-adres en krijg je dus hoogstwaarschijnlijk het Engelse aanbod te zien op de streamingdienst. Als je in de Engelse hoofdstad alsnog wil genieten van de Nederlandse series, is het dus een goed idee om een VPN te kopen die in Nederland staat. Op die manier krijg je een Nederlands IP-adres waardoor jij jouw geliefde serie verder kunt kijken. Als je zoekt op ‘Netflix VPN’ krijg je verschillende resultaten te zien waar jij een VPN kunt krijgen. Het is overigens goed om te benoemen dat een gratis VPN een slecht idee is, ook al klinkt het zo aantrekkelijk.

Vermijd een gratis VPN

Het klinkt ideaal, een gratis VPN om zo alsnog te kunnen genieten van het vertrouwde Netflix-aanbod. Toch is niets minder waar. Deze gratis VPN’s werken met een bepaald budget en hebben daarom niet de mogelijkheid om het IP-adres van hun servers continu te veranderen. Als er dus massaal gebruik wordt gemaakt van hetzelfde IP-adres, zal Netflix hier snel achter komen. Vaak krijg je dan op jouw televisiescherm te zien dat ‘het erop lijkt dat je verbonden bent met een VPN of Proxy’. Het is daarom aan te raden om een Nederlands VPN te kopen door middel van een abonnement: deze servers maken continu nieuwe IP-adressen aan. Op die manier kun jij gelukkig zorgeloos en op ieder moment de Nederlandse Netflix bekijken, of je nou in het verre Azië zit of aan het backpacken bent in Australië. Je kunt al een VPN-abonnement afsluiten voor een paar euro’s per maand. 

Afleveringen downloaden

Een andere manier om in het buitenland van verschillende Nederlandse series te kunnen genieten, is om de afleveringen te downloaden. Netflix heeft al enige tijd geleden deze functie geïntroduceerd en hiermee heb jij de mogelijkheid om zonder internet, op ieder moment en op iedere plek jouw geliefde serie uit te kijken. Ideaal als je op vakantie gaat en je geen wifiverbinding in de buurt hebt, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Zo gaan die lange uren in de lucht toch nog snel voorbij dankzij deze handige Netflix-button.

Er zitten echter wel wat haken en ogen aan het downloaden van series en films op Netflix. Lang niet alle series en films kun je downloaden, en het blijft altijd maar de vraag of de Nederlandse ondertiteling is mee-gedownload. Het loont dus om voor jouw vakantie te checken of de downloads zijn gelukt. Zo sta jij niet voor vervelende verrassingen waardoor jij je alsnog moet vervelen in het vliegtuig.


Like it? Share with your friends!

0
Lilian

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *