Hoe start ik met beleggen in cryptocurrencies?


0

Heb je The Wolf of Wall Street bekeken? Ging het in een andere film die je onlangs zag over beleggen en wellicht specifiek, investering in digitale valuta? De wereld achter deze munten spreekt veel filmmakers aan. Lange tijd leek de handel in digitale munten alleen geschikt te zijn voor nerds, die veel kennis hebben over computers en digitale netwerken. Tegenwoordig is het investeren in deze munten voor iedereen mogelijk. Mede door een platform als het Nederlandse Bitvavo. Een van de voordelen die dit platform biedt, is de mogelijkheid om Bitcoin te kopen via iDeal. Iets wat voorheen niet mogelijk was. Waarop moet je letten, wanneer je Bitcoin kopen overweegt? In dit artikel lees je er meer over. 

De basis van beleggen in digitale valuta 

Allereerst is het belangrijk om je te beseffen dat beleggen in digitale valuta niet zonder risico is. Cryptocurrencies staan bekend om hun volatiliteit. Bekijk de Bitcoin koers van de afgelopen jaren maar eens. Na een hoge piek in 2017 daalde de koers hard, om vervolgens in 2021 opnieuw een top neer te zetten. Die top lag nog veel hoger dan in 2017 het geval was. Investeerders verwachten dat de koers van digitale munten op de langere termijn verder zal stijgen. Voornaamste reden hiervoor is dat de techniek achter deze munten steeds breder ingezet wordt. Daarnaast zijn de digitale munten schaars. Op den duur kan er geen nieuwe Bitcoin meer worden gemaakt. Daar waar de euro oneindig kan worden bijgedrukt. 

Bitcoin kopen op een Nederlands platform 

Om Bitcoin kopen zo makkelijk mogelijk te maken, is het verstandig gebruik te maken van een Nederlands platform. Eerder in dit artikel noemden we een voorbeeld. Er zijn meer platforms waarop gehandeld kan worden in cryptocurrencies. Het nadeel van deze platforms is echter, dat ze niet allemaal ondersteuning bieden voor betalingen met iDeal. Dit kan een nadeel zijn, wanneer je voor het eerst investeert in deze munten. Naast Bitcoin worden er tal van andere digitale munten aangeboden. Denk bijvoorbeeld ook aan Cardano en VeChain. Ze zijn nog iets minder bekend, maar hebben eveneens een rappe stijging in waarde doorgemaakt de laatste jaren. 

Bewaar je digitale munten in een portemonnee 

Aangeraden wordt om de digitale munten na de aankoop hiervan te bewaren in een digitale portemonnee. Er zijn verschillende tools die je deze mogelijkheid bieden. Let op, iedere munt heeft z’n eigen portemonnee! Een digitale portemonnee bestaat uit een combinatie van een publieke en private sleutel. 


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *