Leukste anime-films die je moet zien!

Anime is een geweldige tekenstijl, ontworpen door de Japanners. Het is een populaire tekenstijl die geliefd wordt onder vooral jongeren. Ben jij ook geïnteresseerd in anime? Check dan deze topfilms!


0

De Japanse tekenstijl genaamd anime wordt steeds populairder. Het is nu een groot genre aan films en series geworden en er worden er nog steeds meer bij gemaakt. Van horror tot mysterie en van fantasierijke avonturen tot diepzinnige levenslessen. Het is allemaal mogelijk in anime! Hier zijn een aantal anime-films die echt de moeite waard zijn om te kijken.

Spirited Away

Deze anime-film valt onder de stijl Ghibli, een oude anime-stijl die een heuse comeback maakt in populariteit. Spirited Away is een van de meest geliefde anime-films die er is. We volgen het tienjarige meisje Chihiro die samen met haar ouders onderweg is naar huis. Ze vinden een kortere route die hen sneller thuis zal brengen, maar het blijkt te mooi om waar te zijn. Om eventjes bij te tanken stopten ze bij een vreemd, leeg restaurant waar alle tafels gedekt waren met heerlijke gerechten. Natuurlijk konden ze de verleiding niet weerstaan en aten alles op. Chihiro haar ouders veranderen vervolgens plotseling in varkens en zijzelf werd getransporteerd in een wereld vol goden en geesten. Samen met een jongen genaamd Haku moet ze haar ouders zien te redden en ontsnappen aan deze vreemde wereld.

A Whisker Away

Als meisje wil ze niets liever dan opgemerkt worden door haar grote liefde. Als kat kan ze dat makkelijk. Dat is het leven van de jonge Miyo. Alleen doordat ze in een kat kan veranderen met een magisch masker krijgt ze de aandacht van de jongen die ze zo graag wil. Maar ze negeert hierdoor de waarschuwingen die ze krijgt en voor ze het weet kan ze voor altijd vastzitten in het leven van een kat. Hierdoor beleeft ze een groot avontuur in het geestenrijk om haar mensenleven weer terug te krijgen en leert ze hoe ze deze ook kan waarderen. Deze film is momenteel te vinden op Netflix en is een aanrader voor kattenliefhebbers. 

Your Name

Wat als je verbonden bent met een ziel die je helemaal niet kent? Dat overkomen de twee jonge mensen Mitsuha en Taki. De een woont op het platteland en de ander in het bruisende stadsleven. Zo nu en dan worden ze wakker in elkaars lichaam en leven ze voor een tijdje elkaars leven. De twee moeten uitvinden wat hier nou aan de hand is en elkaar echt vinden. Want zielsverwanten ben je niet voor niets, toch? Deze film heeft prachtige artistieke scènes met vloeiende animaties. Voor degene die van tragische liefdesverhalen houden, is dit een aanrader. 

Suzume

De zeventienjarige Suzume woonde altijd rustig in een dorpje in Japan, tot een vreemde deur in de omgeving haar aandacht riep. De deuren leiden naar rampen die uiteindelijk het einde van de wereld betekenen. Deze deuren moeten met een magische sleutel sluiten zodra ze verschijnen en daar zorgt een mysterieuze jongen voor. Suzume, die helemaal niet weet wat er aan de hand is, opent per ongeluk een deur en vervloekt deze jongen. Die verandert in een stoel, en nu is Suzume genoodzaakt om samen met hem Japan door te reizen en hem te helpen het einde van de wereld te voorkomen. Een top film met vloeiende animatie, door dezelfde makers gecreëerd als Your Name. 

Wolf Children

Wat doe je als je kinderen krijgt die half mens, half wolf zijn? We volgen het levensverhaal van een moeder die verliefd werd op een man die in een wolf kan veranderen. Helaas was zijn lot niet gelukkig en verloor de moeder haar liefde aan de dood. Ze kreeg Yuki en Ame, twee kinderen met dezelfde kracht als hun vader. Met z’n drieën proberen ze een balans te vinden tussen mens en dier. De twee kinderen proberen ieder hun weg te vinden door het leven, Ame als wolf en Yuki als mens. Dit blijkt niet makkelijk te zijn. Wolf Children is een hartverscheurend verhaal van familie maar maakt ook emoties los door medeleven en geluk.

Veelgestelde vragen:

Wanneer kwam Wolf Children uit?

Deze anime film voor echte wolven fans kwam uit in 2012.

Wat was de eerste anime?

De eerste anime clip ooit duurt niet langer dan drie seconden en bestaat uit een jongetje dat de kijker begroet en in het Japans de woorden “bewegende plaatjes” opschrijft. Dit is uit 1907.

Is anime 2D of 3D?

Anime is getekend en is meestal gewoon 2D. Er zijn uitzonderingen, waar de animatie overgaat in 3D animatie. Dit is meestal voor korte duur. 


Like it? Share with your friends!

0
Redactie

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *