Top 10 animatiefilms

Animatie is een prachtige vorm van verhalen overbrengen op het witte doek. Er zijn de afgelopen jaren veel animatiefilms gemaakt, sommige zo goed dat ze niet alleen de jongere doelgroep hebben bereikt. Wil je jezelf onderdompelen in de wereld waar alles mogelijk is? Lees hier welke films de moeite waard zijn!


0

Animatie is in de loop van de jaren veel veranderd. Van een vage tekening op papier tot de eerste kleurrijke 2D-film en van experimenteren met 3D-animatie tot gedetailleerde meesterwerken. Animatie heeft een rijke geschiedenis aan mooie verhalen die uiteindelijk miljoenen hebben geïnspireerd. Ja, animatie is niet alleen voor kinderen, maar kan een mooie ervaring zijn voor jong en oud. Hier is een top 10 van de beste animatiefilms die zijn uitgekomen. 

1 The Lion King

Het mooie verhaal van het leeuwen koninkrijk heeft vele harten veroverd. Disney heeft vele succesvolle klassiekers gemaakt en dit is er een van. De film die de hoofdpersoon Simba volgt in zijn reis naar het worden van koning van het dierenrijk heeft een aantal megamooie momenten die je laten lachen, huilen en vrolijk mee laten zingen. Ook de wijze lessen van Rafiki en de inspirerende quotes van Mufasa blijven de meesten nog altijd bij. 

2 Spiderman Across the Spider Verse

Een nieuwe draai aan het Spider Multiverse is het tweede deel van het verhaal van Miles Morales, een Spiderman die vooral zijn eigen ding doet. Hij komt in aanraking met Spidermans van alle universums en moet deze scheur zien te dichten. Hiermee confronteert hij de tragische gebeurtenissen die elke Spiderman moet doorstaan en hij vindt dat het anders kan. Niet alleen heeft het verhaal iedereen omver weten te blazen, ook de nieuwe mix van 2D- en 3D-animatie is een lust voor het oog!

3 WALL-E

Nog een Disney-film die een goede verhaallijn wist te creëren was de film WALL-E. De aarde is compleet verlaten en verwoest door de bergen afval die de mens heeft achtergelaten. De mensheid leeft nu op een superluxe cruise- ruimteschip wat ze lui en dom hebben gemaakt. Afval is niet het enige dat op de aarde rondzwerft, want als enige overblijvende afvalverwerkende robot is WALL-Evastberaden om zijn werk te blijven verrichten. Uiteindelijk wordt er een zonde voor controle naar de aarde gestuurd: EVA. Deze vrouwelijke robot laat Wall E zijn tandwieltjes sneller draaien en samen vinden zij het eerste plantje op aarde, een teken dat de aarde nog leeft en bewoonbaar is. Terwijl deze robotjes de harten van het publiek doen smelten met hun liefde, beleven zij een gigantisch avontuur om te laten zien dat de aarde nog gered kan worden, als er maar wat voor wordt gedaan.

4 Toy Story

Het creatieve idee “wat als speelgoed kon leven” is ons allemaal weleens voorbij geschoten. Want ja, wat gebeurt er als wij de kamerdeur sluiten? Disney had de wereld veroverd met Toy Story. Deze film volgt de jonge Andy, die dol is op zijn actiefiguren. Woody, een cowboypop en Andy’s favoriet, is een heuse ster in zijn zelfbedachte avonturen. Maar alles verandert als Andy de hype ontdekt van raketten en ruimte. Buzz Lightyear, de beroemde ruimtebevechter- pop werd zijn nieuwe favoriet, een die het concept “speelgoed” niet kende. Samen met Woody raken ze uiteindelijk ver van huis verdwaald en moeten ze elkaars perspectieven respecteren. Dat terwijl ze ook nog de realiteit tegenkomen dat ze “maar” speelgoed zijn. 

5 Hoe Tem je een draak?

Een film die uit een andere hoek kwam dan Disney, is Hoe Tem je een Draak van Dreamworks. Deze film speelt zich af in het tijdperk van vikingen, gemengd met de mythologie van draken. Hikkie, een onzekere jongen, woont al zijn hele leven in het dorpje Berk, eentje die draken maar al te graag haat. Hikkie daarentegen, vindt vrede met een Helleveeg genaamd Tandloos en de twee worden beste maatjes. De jongen moet nu een manier zien te vinden dat de traditie van draken doden helemaal niet nodig is en dat ze beter in vrede kunnen samenleven. De vriendschap tussen een draak die zelf niet kan vliegen en een buitenbeentje van het dorp heeft vele mensen geraakt. 

6 Soul

Heb je ooit weleens nagedacht over het leven? Echt nagedacht over wat het betekent om echt te genieten ervan? Dat is het concept van Soul, waar een doodgewone man genaamd Joe zijn ziel verliest en in het zielenrijk terechtkomt. Daar ontmoet hij de ongeboren ziel 22, eentje die alles behalve wil leven. Samen ontdekken ze hoe je van de kleinste dingen kunt genieten en wat passie hebben nou echt betekent. Een mooie diepzinnige film die je laat voelen. 

7 Wolfwalkers

Deze film speelt zich af in de zestiende eeuw, in een dorpje waar men wolven en magie in een slecht daglicht zien. Er wordt zelfs beweerd dat er in het bos wolfwalkers leven, dit zijn mensen die in wolven kunnen veranderen als ze slapen. De dochter van de jager, Robyn komt uiteindelijk in die wereld terecht en ontdekt dat het dorp al die tijd onder valse redenen heeft geleefd. Wolven zijn helemaal niet slecht en magie is prachtig en bevredigend. Samen met het meisje Mebh, een van de wolfwalkers, moet ze het bos zien te redden van haar eigen mensen. De animatie heeft een prachtig vloeiend effect van handgemaakte 2D-tekeningen die kleuren en dieren schilderachtig laten overkomen. Cartoon Saloon, een wat minder bekende studio heeft meerdere films uitgebracht die de traditie van 2D-animatie voortzetten. 

8 Shrek

Kijk uit, een oger! Met de film Shrek geeft Dreamworks een nieuwe betekenis aan sprookjes. De eenzame prinses Fiona die door haar vloek in een toren moest blijven, wachtend op een knappe prins die haar zou redden en met zijn kus haar vloek zou verbreken, wordt gered door niemand minder dan de eenvoudige alledaagse oger Shrek. Hij zal de prinses naar de heer Farquaad brengen om zijn bosbewoners te redden. Totdat hij ontdekte dat de vloek haar ‘s nachts in een oger veranderd en hij wordt spontaan verliefd. De twee ontdekken dat de innerlijke schoonheid vanbinnen zit en herschrijven het verhaal voorgoed. 

9 Puss in Boots: The last Wish

Deze sequel van Puss in Boots heeft iedereen op het puntje van hun stoel laten zitten met het verhaal van de “legendarische” Puss in Boots. Puss denkt dat hij alles aankan met zijn negen levens, totdat hij maar een leven over heeft. Samen met zijn oude vriendin Kitty en de optimistische Perrito beleeft hij een heel avontuur om de Wensen Ster te vinden en zijn levens terug te wensen. Maar hij komt erachter dat het oké is om niet legendarisch te zijn en dat een leven genoeg is. Andere schurken zijn daar jammer genoeg niet naar op zoek en hij probeert ze af te weren om iedereen te redden. Een prachtige film die ook weer gebruikmaakt van het 2D en 3D mix-effect.  

10 The Lego Movie

Lego, het speelgoed waarbij je vooral je fantasie en creativiteit nodig hebt om van alles te maken. De film over dit bekende speelgoed volgt Emmet, een doorsnee bouwvakker die alles van de zonnige kant bekijkt. Alles verandert als hij de uitverkorene blijkt te zijn, degene die president Business kan stoppen de hele lego wereld vast te zetten met lijm. Deze film vertelt een verhaal dat vaak wisselt met een avontuur in de Lego-wereld en de situatie in de echte wereld, waar een zoon een goede tijd probeert te hebben met zijn strenge vader. 

Veelgestelde vragen:

Hoeveel films zijn er van Hoe Tem je een Draak?

De populaire film heeft veel aandacht getrokken. Zoveel zelfs, dat de productie voor een lange tijd door is gegaan. Hoe Tem je een Draak heeft officieel drie films, een aantal korte films en ook een aantal series. Daar ben je nog wel even zoet mee!

Wanneer is de Lego Movie uitgekomen?

Het verhaal met het maar al te bekende speelgoed is in het jaar 2014 uitgekomen. Daarna volgde er nog een tweede film die uitkwam in het jaar 2019. Verder zijn er films die zich in hetzelfde Lego- universum afspelen. Denk maar aan de Lego Batman film en de Lego Ninjago film. 

Komt er van de films in het lijstje nog iets nieuws?

Jazeker, sommige verhalen hebben nog niet alles laten zien en gaan verder in een volgend deel, of ze pluizen een karakter van de originele film nog verder uit met een spin-off. Disney Pixar heeft al aangekondigd dat er een vijfde Toy Story film aankomt en er komt een film die nog dieper duikt in het leven van Mufasa, de vader van Simba. 


Like it? Share with your friends!

0
Redactie

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *