5 Beste Films van Regisseur J.J. Abrams


0

Als producer lijkt het wel of J.J. Abrams bij elke film en serie een vinger in de pap heeft. Maar als regisseur heeft hij pas vijf films op zijn naam staan. We hebben het dan wel over vijf gigantische Blockbuster films!

5. Mission: Impossible III

mission impossible 3

Het is nogal wat om als debuutfilm gelijk een van de grootste filmsterren, Tom Cruise, in een succesvolle films reeks, Mission Impossible, te regisseren. Abrams weet een prima spannende film neer te zetten met een briljante badguy (Philip Seymour Hoffman) en zet na het tegenvallende tweede deel van MI de toon voor de rest van de franchise.

4. Star Trek: Into Darkness

Star Trek Into Darkness

Fans van Star Trek waren teleurgesteld in de grote overeenkomsten tussen Into Darkness en de klassieker Star Trek II: The Wrath of Khan uit 1982. Abrams zelf gaf ook toe dat het mysterie rond Benedict Cumberbatch’s Khan een foute keuze was. Maar dat neemt niet weg dat het een hele vermakelijke film is met leuke momenten voor de karakters, en goede actiescènes.

3. Super 8

Super 8

Steven Spielberg is betrokken als producer bij Super 8, en het lijkt ook of Abrams een ode wilde maken aan Spielbergs eerdere films als E.T. en The Goonies. De film met de jonge cast begint sterk, maar vlakt uiteindelijk wat af.

2. Star Trek: The Future Begins

Star Trek The Future Begins

Net als Abrams dat deed bij Mission Impossible franchise heeft hij ook de Star Trek serie gered. De laatste tegenvallende Star Trek: Nemesis uit 2002 laat Kirk, Spock en de rest van de Enterprise crew zonder volgend avontuur, maar dankzij Abrams greep naar tijdreizen kon de timeline van Star Trek gereset worden.

1. Star Wars: The Force Awakens

Star Wars The Force Awakens

Nog nooit heeft er zoveel druk gestaan op een regisseur als bij Star Wars: The Force Awakens. Na de drie tegenvallende films uit de jaren ’90 mocht Abrams de serie nieuw leven inblazen. Natuurlijk was er kritiek (zelfde verhaal als A New Hope), maar toch was men vooral levend dat de film weer in de stijl was van de oude Star Wars films.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *