20 Leukste Judd Apatow Films Op Een Rij


0

Judd Apatow is verantwoordelijk voor vele komediefilms van de laatste jaren. Hij werkt als regisseur, schrijven en uitvoerend producent. Hij begon als schrijver voor films als Heavyweights en The Cable Guy. Hierna werkte hij als uitvoerend producent aan de serie Freaks and Geeks. Geen groot succes toen deze op televisie kwam, maar ondertussen staat de serie op nummer één in alle lijstjes met ’te vroeg gestopte series’. In de serie speelden onder andere James Franco, Seth Rogen, Jason Segal en Martin Starr die in vele van zijn latere films een rol kregen. Ondertussen heeft hij vele komediefilms gemaakt, soms als producer, soms als schrijver, soms als regisseur, of soms allemaal tegelijk.

20. Drillbit Taylor

Drillbit Taylor

Drie jongens worden gepest op school en huren de dakloze Drillbit Taylor (Owen Wilson) in als hun lijfwacht. Eigenlijk wil Drillbit de jongens beroven, maar zoals dat hoort in een film gaat hij de jongens waarderen en ze daadwerkelijk helpen.

19. Anchorman 2: The Legend Continues

Anchorman 2 The Legend Continues

Vervolgfilms, het is altijd een beetje moeilijk. Anchorman is misschien wel een van de grappigste films ooit gemaakt. Het vervolg, waarin de gehele cast terugkeert, kan het niveau van de eerste film helaas niet halen.

18. Fun With Dick and Jane

Fun With Dick and Jane

Judd Apatow is een van de scriptschrijvers van deze film met Jim Carrey in de hoofdrollen. Hij speelt Dick Harper, succesvol en getrouwd met Jane. Hij verliest echter zijn baan, en door een serie blunders al hun geld. Hij gaat met zijn vrouw stelen om het geld te geven aan de armen … zichzelf.

17. Get Him to the Greek

Get Him to the Greek

De hoofdpersoon in Get Him to the Greek uit 2010, Aldous Snow gespeeld door Russell Brand, was eerder te zien in Forgetting Sarah Marshall (later in de lijst). Hij is een uitgebluste muzikant. Aaron Green (Jonah Hill) komt op het idee om een come-back op touw te zetten. Het is echter niet zo makkelijk om de egoïstische artiest op tijd op de lokatie te krijgen.

16. You Don’t Mess With the Zohan

You Don’t Mess With the Zohan

In You Don’t Mess With the Zohan geschreven door Apatow samen met hoofdrolspeler Adam Sander speelt Sandler Zohan Dvir, de belangrijkste pion uit het Israëlische leger. Wat hij in zijn eentje doet zijn normaal twintig mensen voor nodig. Hij is het leven echter beu, zet zijn dood in scene, en gaat in Amerika als kapper werken.

15. Wanderlust

Wanderlust

Linda Gergenblatt (Jennifer Aniston) en haar man George (Paul Rudd) raken allebei hun baan kwijt. Ze gaan naar Georgia voor een baan. Onderweg stoppen ze bij een bed & breakfast, althans, dat denken ze, eigenlijk is het een hippiecommune. Ze besluiten het twee weken de kans te geven.

14. This Is 40

This Is 40

Debbie (Leslie Mann) en Pete (Paul Rudd) zijn getrouwd. Debbie wordt bijna 40 en baalt daarvan. Hun huwelijk is een sleur, en Pete heeft zelfs viagra nodig. Financieel gaat het niet lekker, en dan hebben ze ook nog een puberende dochter. Een film over het leven van veertigers.

13. The Five-Year Engagement

The Five-Year Engagement

Jason Segel en Emily Blunt spelen de hoofdrollen in deze romantische komedie. Al na een jaar vragen ze elkaar ten huwelijk. Het huwelijk wordt echter steeds maar uitgesteld.

12. Walk Hard: The Dewey Cox Story

walk Hard The Dewey Cox Story

John C. Reilly speelt de rockster Dewey Cox, een icoon in de geschiedenis van de rock-‘n-roll. Hij deelt het bed met honderden vrouwen, trouwt drie keer, en heeft 22 kinderen. Hij raakt verslaafd aan drank en drugs en heeft alle afkickcentrums gezien. Oftewel een parodie op de verhalen van de grote rocksterren.

11. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

Talladega Nights

De regie van Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby is in een handen van Adam McKay die we in deze lijst zeker een keer genoemd moeten hebben. Hij werkt namelijk vaak samen met Apatow. Ricky Bobby (Will Ferrell) en zijn teamgenoot Cal Naughton Jr. (John C. Reilly) zijn onverslaanbaar in de Amerikaanse autosport NASCAR. Het wordt ze echter moeilijk gemaakt door Formule 1 coureur Jean Girard (Sacha Baron Cohen), die speciaal naar Amerika komt om Ricky Bobby te verslaan.

10. The Cable Guy

The Cable Guy

De zwarte komedie The Cable Guy met Jim Carrey in de hoodrollen is een van de eerste films geschreven door Apatow. De film werd bij uitkomst niet goed ontvangen, maar groeide later uit tot echte cultfilm.

9. Funny People

Funny People

Funny People is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Judd Apatow. De hoofdrol is voor Adam Sandler, maar nu speelt hij een keer niet over-de-top, maar ingetogen. Hij speelt zelfingenomen en arrogante komiek en acteur George Simmons. Hij krijgt te horen dat hij acute leukemie heeft. Hij gaat weer stand-up komedie doen, maar dan in kleine zaaltjes. Hij zoekt ook zijn ex-vriendin op om zich te verontschuldigen voor zijn gedrag.

8. Forgetting Sarah Marshall

Forgetting Sarah Marshall

In Forgetting Sarah Marshall zijn Peter (Jason Segel) en zijn vriendin Sarah Marshall (Kristen Bell) uitelkaar. Hij is er kapot van en besluit op vakantie te gaan naar Hawaii. Hier is Sarah echter ook, en ze is niet alleen maar met haar nieuwe vriend Aldous Snow.

7. Trainwreck

Trainwreck

Trainwreck schreef Judd Apatow samen met Amy Schumer die ook de hoofdrol speelt. Ze speelt Amy Townsend, haar vader heeft haar in haar jeugd overtuigd dat monogamie onrealistisch is. Ze is nu 30 jaar, en leeft een losbandig leven met veel drank en sex. Tot ze sportarts Aaron (Bill Hader) leert kennen.

6. Pineapple Express

Pineapple Express

Dale Denton (Seth Rogen) ziet Saul Silver (James Franco) eigenlijk alleen maar om zijn wiet te kopen. Saul verkoopt namelijk het beste spul “Pineapple Express”. Totdat Dale getuige is van een moord gepleegd door een politieagent en een drugsbaron. Hij laat zijn joint vallen, en al snel zijn de moordenaar op het spoor van Dale en Saul. Ze slaan op de vlucht, denken ze eerst nog te hallucineren dat ze achtervolgd worden, komen ze er later achter dat ze toch echt in de problemen zitten.

5. Knocked Up

Knocked Up

Ben Stone (Seth Rogen) is een luie nietsnut die leeft van inkomsten uit een schadevergoeding uit het verleden. Hij besteedt zijn tijd vooral met zijn huisgenoten blowend. Allison Scott (Katherine Heigl) is ambitieus, ze heeft net promotie gemaakt. Tijdens het vieren in de club ontmoet ze Ben. Ze hebben een onenightstand in een dronken bui. Ze blijkt zwanger. Ze wil het kind niet alleen opvoeden dus besluit Ben beter te leren kennen.

4. Superbad

Superbad

Twee beste vrienden, Jonah Hill en Michael Cera, willen perse sex hebben voordat ze naar de universiteit gaan. Alles loopt echter in het honderd als ze proberen alcohol te kopen voor een schoolfeest.

3. The 40-Year-Old Virgin

The 40-Year-Old Virgin

Andy (Steve Carell) is een nette en zeer verlegen man van rond de 40. Hij heeft nog nooit met een vrouw geslapen. Wanneer zijn vrienden hier achter komen gaan ze er alles aan doen om hem aan de vrouw te helpen. Zoals te verwachten komt hij in de ene na de andere rampzalige situatie terecht.

2. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Anchorman

Ron Burgundy (Will Ferrell) is in de jaren ’70 een van de beroemdste nieuwslezer van San Diego. De vrouwelijke nieuwslezer is in opkomst en Veronica Corningstone (Christina Applegate) komt op de zender werken. Burgundy wil haar wel de echte vrouwenrubrieken als mode en koken geven. Vernoica wil echter het echte nieuws lezen.

1. Bridesmaids

Bridesmaids

Het vrouwelijke antwoord op het mannelijke “The Hangover”. In Bridesmaids speelt Kristen Wiig Annie, haar leven is een puinhoop, ze is altijd blut en de liefde geloofd ze niet meer in. Haar beste vriendin Lilian (Maya Rudolph) vraagt haar als getuige. Ze gaan met alle bruidsmeisjes naar Las Vegas.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *