Top 10 Beste Films Met Acteur Hugh Jackman


0

Hugh Jackman werd in 2008 gekozen tot de meest sexy man op aarde. Dat had alles te maken met de voorbereidingen op zijn bekendste rol, Wolverine in de X-Men films. Natuurlijk staan er ook een aantal van de superhelden films in de lijst, maar Jackman kan veel meer. Trhillers, sci-fi, een musical, en zelfs een romcom staan in zijn top 10 van beste films.

10. Chappie (2015)

chappie

De toekomst. De politie gebruikt robots om criminelen te bestrijden. Wanneer een nieuw test-exemplaar wordt gestolen, blijkt dit een robot te zijn die zelf kan denken en gevoelens heeft. Vincent Moore (Jackman), een ontwikkelaar, was al langer tegen de ontwikkeling en productie van deze androïde. En hij krijgt gelijk, want ‘Chappie’ vormt al snel een bedreiging voor de mensheid.

9. Kate & Leopold (2001)

kate-leopold

Een romantische film met Hugh. Meg Ryan spelt een zakenvrouw, die haar geloof in de liefde heeft verloren. Maar dan ontmoet ze Leopold, die beweert een graaf te zijn uit de 19e eeuw en die door een tijd-ruimte continuüm, tot in deze tijd gereisd is. Kate gelooft hem niet, en vermoedt dat hij een acteur is. Maar dan blijkt het dat hij alles moet leren over de 21e eeuw. En dat ze moeten onderzoeken hoe hij terug kan naar ‘zijn’ tijd. Zoals je wel kan raden vallen ze voor elkaar.

8. Swordfish (2001)

swordfish

Naast John Travolta en Halle Berry (twee van de grootste sterren van dat moment) schittert Jackman als hacker in deze film. Hij gaat op zoek naar het geld van de operatie “Swordfish”, zo een slordige 9.5 miljard. De Black Cell, een anti-terroristen eenheid, wil het geld gebruiken om zijn strijd tegen internationaal terrorisme te voeren. Vermakelijke film die voornamelijk bekend is geworden door de naaktscene van Halle Berry en de blowjob scene van Hugh Jackman.

7. X-Men (2000)

x-men

De eerste keer dat Jackman de rol van mutant en X-man Wolverin speelt. Professor Charles Xavier probeert op Xavier’s school jonge mutanten te laten opgroeien met hun speciale krachten. Hij ontfermt zich onder andere over Wolverine (Hugh Jackman), die hem helpt zijn verleden te herinneren. Maar niet iedere mutant gebruikt zijn krachten voor goede doeleinden. Eric Lensherr, alias Magneto, bijvoorbeeld, hij is een echte menshater en wil zijn krachten gebruiken om de mensheid uit te roeien.

6. The Fountain (2006)

fountain

The Fountain is geen film voor iedereen. De regisseur is Darren Aronofsky die zich heeft gespecialiseerd in complexe films (Pi, Black Swan, Requiem for a dream). In deze film spelen zich drie verhaallijnen af, in het heden, 500 jaar geleden en 500 jaar in de toekomst. Jackman is een laborant die door de ziekte van zijn vriendin (hersentumor), met zichzelf en zijn onderzoeksdoelen wordt geconfronteerd. Hij heeft het bijzonder moeilijk, en worstelt met wat ethisch is en wat niet. Ondertussen voert zij een onderzoek uit en schrijft een boek over the tree of life, een boom die via het drinken van zijn sap, je onsterfelijk zou maken.

5. Real Steel (2011)

real-steel

In 2020 is robotboksen een populaire sport. Hugh Jackman maakt samen met zijn zoontje van een afgeschreven robot een ware kampioen.

4. X2: X-Men United (2003)

x2

De beste X-men film tot nu toe. Wanneer een onbekende mutant de president aanvalt, worden de groep nog minder populair. De maatschappij wil dat ze geregistreerd worden. Wolverine begint de zoektocht naar zijn verleden.

3. Les Misérables (2012)

les-miserables

Je moet goed kijken, maar het is wel degelijk Hugh Jackman die je ziet schitteren in deze prent. Bijna onherkenbaar door zijn woeste baard is hij Jean Valjean. In het Frankrijk van de 19e eeuw wordt hij na een lange gevangenisstraf, vrijgelaten. Een harteloze agent blijft hem echter opjagen, en wil hem oppakken wegens oplichting. Het leverde hem zijn eerste Oscarnominatie op. En wij hoorden Hugh zingen.

2. Prisoners (2013)

prisoners

We zagen het al in Les Misérables, ook in het ‘donkere’ genre doet Jackman het uitstekend. In deze film maken twee ouders, waaronder Keller Dover (Jackman) het ergst denkbare mee. Hun dochter verdwijnt spoorloos. Er zijn weinig tot geen sporen. Enkel een camper die een tijdlang geparkeerd stond in de straat van de meiden. De politie neemt de zaak ernstig, maar moet een verdachte vrijlaten wegens een gebrek aan bewijs. Dat triggert Keller om zelf in actie te schieten. En dat resulteert ook in geweld.

1. The Prestige (2006)

the-prestige

Een slimme thriller over magie en goochelaars! Samen met Christian Bale speelt Jackman er één in deze film. De twee heren zijn van jongs af aan elkaars rivalen. Nu is het 1900, en ze zijn beiden volleerde illusionisten. Maar hun rivaliteit brengt iedereen in hun buurt in gevaar. Wie creëert de ultieme illusie?


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *