Top 10 Films Met Actrice Emma Stone


0

Een topactrice die wegkomt met een ruim spectrum aan filmgenres, van actieheldin, naar drama, tot teen comedy. Lees in welke films je kan genieten van de mooie en getalenteerde Emma Stone.

10. The House Bunny (2008)

house-bunny

Niemand kan zo een charmant meisje spelen als Emma Stone. Zelfs in deze film waar een Playboy bunny op de universiteitscampus terecht komt. Wat gaat ze doen? Ze wil graag huismoeder worden en in gaan wonen bij de populaire Phi Iota Mu’s. Maar daar wordt ze niet toegelaten. Dan wendt ze zich tot de concurrentie, de Zeta’s. Stone is Natalie, een lid van die onpopulaire studentenvereniging, vol nerds en ‘gewone’ studentes, die dringend nieuwe leden moeten vinden om te mogen blijven bestaan. De komst van het nieuwe lid zet heel wat op gang, voor iedereen.

9. Magic in the Moonlight (2014)

magic-in-the-moonlight

Woody Allen drama! Het zuiden van Frankrijk eind jaren 20. Sophie Baker (Stone) is een spiritueel medium. Ze is ingehuurd door de rijke Catledge familie: die verwachten dat zij hen in contact brengt met hun overleden man en vader. Meester illusionist Stanley Crawford heeft echter de opdracht gekregen deze fraudezaak te onderzoeken. Al tijdens hun eerste afspraak is hij ervan overtuigd dat Sophie een oplichtster is. Maar dan brengt ze klaarheid in een aantal zaken die hij nog niet gezien had, en begint hij te twijfelen.

8. The Croods (2013)

the-croods

Dit is een animatiefilm met de stem van Emma. Een hevige aardbeving zorgt ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Dan maken ze een gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis. Stone ‘speelt’ de oudste dochter, die natuurlijk valt voor de charmes van een vreemdeling.

7. The Amazing Spider-Man (2012)

the-amazing-spider-man

De ‘reboot’ van Spider-Man uit 2012 met deze keer Andrew Garfield als Peter Parker aka Spider-Man. Zijn vriendinnetje in deze film niet Mary Jane Watson, maar Gwen Stacy, gespeeld door Emma Stone. Ze komt achter zijn geheim, en dat zorgt er uiteraard voor dat ze groot gevaar loopt.

6. The Help (2011)

Mississippi, de jaren 60. Skeeter (gespeeld door Stone) is een meisje uit het Zuiden dat terugkeert van school en vastbesloten is om schrijfster te worden. Ze zorgt echter voor opwinding als ze besluit om de zwarte vrouwen te interviewen die zorgen voor de prominente zuidelijke families. Ze gaat op zoek naar het racisme waarmee ze worden geconfronteerd. Aibileen durft als eerste openlijk spreken. De twee dames blijven samenwerken. Een nieuw soort zusterschap ontstaat.

5. Crazy, Stupid Love (2011)

crazy-stupid-love

Player Jacob Palmer (Ryan Gosling) neemt Cal Wever (Steve Carell) onder zijn hoede wanneer die worstelt met zijn huwelijksproblemen. Om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen, wordt Cal geïntroduceerd in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes en een nieuwe kledingstijl. Jacob ziet op zijn beurt Hannah (Emma Stone) wel zitten, dit is echter de dochter van Cal. De chemie tussen deze twee spat van het scherm.

4. Easy A (2010)

easy-a

Niet de eerste film waar ze in schittert, maar deze rol zette haar wel op de A-list van de actrices. In deze ‘teen comedy’ speelt ze een onopvallende verschijning op een middelbare school. Die op een dag liegt tegen haar beste vriendin: ze heeft haar eerste afspraakje (met seks) gehad. Het doet haar imago geen goed, al snel wordt ze neergezet als een losbandige meid. Dan besluit ze haar nieuwe imago met heel veel cynisme maar volop uit te buiten. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, zo blijkt.

3. Birdman (2014)

birdman

Thomson is een aan lager wal geraakte filmster. In het verleden maakte hij furore met de vertolking van de iconische superheld Birdman. Vandaag is hij een niemand met ego- en familieproblemen. Dan werkt hij aan een nieuw Broadway toneelstuk. Emma Stone is zijn dochter en persoonlijke assistente. Voor haar rol werd de actrice genomineerd voor een Oscar.

2. Zombieland (2009)

zombieland

Een heerlijke horrorkomedie waar twee mannen moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Ze bundelen hun krachten met Wichita (Emma Stone) en haar zusje die een manier heeft gevonden om in leven te blijven. Maar zijn deze mensen wel zo graag afhankelijk van elkaar, of moeten ze zich toch maar overgeven aan de zombies? Film vol absurde humor en over de top grapjes. Maar ook dat gaat ‘onze’ Emma heel goed af.

1. Superbad (2007)

superbad

De doorbraak van Emma Stone. Twee beste vrienden op het einde van hun middelbare school spreken af nog snel een vriendin aan de haak slaan voordat ze elk hun eigen weg gaan. Het gaat mis na een mislukte avond waar ze alcohol proberen te kopen voor een schoolfeest. In deze film speelt Emma Stone the object of desire van Seth, één van de twee karakters. Het is geen lead rol, maar toch valt ze op door haar bijdrage als populaire meid, die eindigt met een blauw oog. En uiteindelijk leren we nog dat er niets belangrijker bestaat dan echte vriendschap.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *