Top 12 Leukste Films Met Renée Zellweger


0

Wie de naam Renée Zellweger zegt, denkt heel snel aan een mollig meisje met een grote, witte onderbroek. Bridget Jones heeft inderdaad heel wat impact gehad op deze Amerikaanse actrice. Maar als we een lijstje maken met haar beste acteerwerk, dan zien we hoe veelzijdig ze als actrice is. Opgepast: hier komen ze: de 12 beste films van Renée Zellweger.

12. The Whole Wide World (1996)

The Whole Wide World

In deze film speelt Renée Novalyne Price, een onderwijzeres die in de jaren 30 een droom heeft schrijfster te worden. Dan ontmoet ze een echte pulp fiction schrijver, Robert E. Howard. Eerst zijn ze alleen vrienden, maar daarna worden ze ook lovers.

11. White Oleander (2002)

White Oleander

Heel wat blonde dames spelen in deze film. Ingrid en Astrid (Allison Lohman) zijn moeder en dochter. Wanneer moeder haar vriend vermoord, vliegt ze levenslang in de gevangenis. Astrid komt in dit verhaal in verschillende pleeggezinnen terecht. In het tweede pleeggezin wordt ze dikke vriendinnen met haar labiele pleegmoeder Claire, gespeeld door Renée Zellweger. Het loopt echter niet goed af met mama Claire.

10. Nurse Betty (2000)

Nurse Betty

Fictie in een fictiefilm. Serveerster Betty (Zellweger) is verliefd op een ziekenhuisdokter, dat blijkt een personage uit een soapserie. Dan wordt haar eigen man vermoord door huurmoordenaars. Ze vlucht naar Hollywood, omdat daar haar grote liefde is. Zonder dat ze het weet zit er in haar koffer een grote hoeveelheid drugs. Maar eind goed, al goed. Op het einde van de film is ze Nurse Betty bij haar favoriete dokter.

9. One True Thing (1998)

One True Thing

Ellen (Zellweger) is een ambitieuze journaliste in New York. Wanneer ze naar huis gaat voor het verjaardagsfeest van haar papa, ontdekt ze dat haar mama kanker heeft en terminaal is. Haar vader vraagt haar thuis te blijven en voor haar te zorgen. Uiteindelijk gaat ze op die vraag in. Ze leert haar moeder beter kennen, iemand waar ze nooit een hechte band mee heeft gehad. Maar ook haar vader, die ze altijd zo bewonderde, blijkt in het echte leven een andere man te zijn dan dat zijn dochter dacht.

8. Love and a .45 (1994)

Love and a .45

Vroeg werk van onze Renée. Watty en Sharlene (Zellweger) zijn een soort Bonny en Clyde. Ze hebben elkaar, en hun point 45 pistool en leven van de liefde en overvallen. Wanneer een overval op een supermarkt uitdraait op een moord (door de partner van Watty), vlucht het stel, met als doel Mexico.

7. Appaloosa (2008)

Appaloosa

Hiha. Allison French (Zellweger) arriveert in Appaloosa, New Mexico, op zoek naar een nieuw leven. Ze ontmoet Virgil Cole die in dit wilde westen stadje is ingehuurd om de stad en zijn bewoners te beschermen tegen de foute types die er rondlopen en die hun hand er niet voor omdraaien om tot moorden over te gaan. Allison blijkt echter niet erg trouw te zijn.

6. Empire Records (1995)

Empire Records

Een kleine platenzaak dreigt overgenomen te worden door een grote keten. Elke werknemer gaat daar een beetje op zijn eigen manier mee om. Eentje pikt 900 dollar om te gokken en dan te investeren in de zaak, maar verliest natuurlijk, of de punk, de dromer (Liv Tyler, ook niet slecht) of de lichtekooi (Renée Zellweger). En wat gebeurt er met de notoire winkeldief?

5. Cinderella Man (2005)

Cinderella Man

Jim Braddock (Russel Crow) speelt een boxer op zijn retour. Tijdens de grote depressie moet hij allerlei jobjes aannemen om het hoofd boven water te kunnen houden en zijn gezin met echtgenote Mae (Zellweger) te onderhouden. Dan krijgt hij een nieuwe kans in de boksring.

4. Chicago (2002)

Chicago

Aiaiai, Renée in het goede gezelschap van jazz, Catherine Zeta Jones en Richard Gere. Chicago, eind jaren 20: Roxie Hart (Zellweger) wil een ster worden maar vermoordt eerst haar boyfriend. In de gevangenis komt ze haar idool tegen, Velma Kelly (Zeta Jones), die daar ook zit wegens moord. Een hevige strijd om roem en hun gezamenlijke advocaat barst los.

3. Cold Mountain (2003)

Cold Mountain

Jude Law deserteert als Zuidelijke soldaat tijdens de Burgeroorlog. Hij maakt een gevaarlijke reis naar zijn geboortedorp Cold Mountain, op weg naar zijn lief. Die heeft ook gen gemakkelijk leven, ze runt de ouderlijke boerderij, samen met Ruby (Zellweger).

2. Jerry Maguire (1996)

Jerry Maguire

Naast Tom Cruise (Jerry Maguire) schittert ook Renée Zellweger in deze movie. Na een succesvolle manager van topsporters beslist Jerry als onafhankelijk manager te beginnen, samen met zijn vriend en collega Dorothy (Renée). Hij doet dat op geheel eigen wijze. Show me the money, Renée!

1. Bridget Jones’s Diary (2001)

Bridget Jones's Diary

Haar hoogtepunt! Renée zal ten eeuwigen dagen herinnert worden als Bridget. Heerlijk naïef op zoek naar de ware liefde, heerlijk voorspelbaar eerst aan de foute blijven plakken en dan uiteindelijk, eind goed, al goed. Gelukkig heeft ze alles in haar dagboek genoteerd, zodat wij kunnen meesmullen!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *