Top 10 Beste Will Smith Films


-1

Will Smith, de Blockbuster koning, begon zijn carrière als rapper. Zijn artiestennaam? The Fresh Prince! In 1987 ging hij onder deze naam ook acteren in de populaire sitcom The Fresh Prince of Bell-Air. Hij zou de rol tot 1997 spelen en in de tussentijd al de succesvolle overstap gemaakt hebben naar het witte doek.

10. Six Degrees of Separation (1993)

Six Degrees of Separation

In 1993 bewijst Will Smith met zijn rol als con-artiest dat hij ook op het witte doek zijn mannetje staat.

9. Hitch (2005)

Hitch

Bijna elke acteur heeft ook wel een romantische komedie op zijn naam staan, zo ook Will Smith. In Hitch speelt hij een gladde matchmaker die alle dames om zijn vinger kan winden met zijn trucjes. Tot hij de dame van zijn dromen tegenkomt die er nou net niet voor valt!

8. Enemy of The State (1998)

Enemy of The State

Enemy of the State uit 1998 had een vrij realistisch weerbeeld kwamen we een paar jaar geleden achter. De NSA houdt alles in de gaten! Smith moet alles doen om uit handen te blijven van een aantal foute NSA agenten die de moord op een congressman proberen te verdoezelen. Hierbij krijgt hij hulp van Gene Hackman.

7. Ali (2001)

Ali

Voor de rol als legendarisch bokser Mohammed Ali kreeg Will Smith een Oscarnominatie.

6. I, Robot (2004)

I, Robot

I, Robot is een sci-fi film, en een verfilming van het korte verhaal van de legendarische Isaac Asimov. De film laat de gevaarlijke kanten van Artificial Intelligence zien.

5. The Pursuit of Happiness (2006)

The Pursuit of Happiness

De meeste films waarin Will Smith de hoofdrol heeft zijn grote Blockbuster met veel actie. In The Pursuit of Happyness laat hij een hele andere kant zien, hij speelt de Chris Gardner een vader die ondanks veel tegenslag het geluk probeert te vinden en een goed bestaan voor zijn zoontje probeert te vinden. Zijn zoontje wordt gespeeld door zijn echte zoon, Jayden.

4. Bad Boys (1995)

Bad Boys

De eerste echte Blockbuster van Will Smith. Geregisseerd door Michael Bay, dus veel over-de-top actie gegarandeerd. Hij speelt politieagent samen met Martin Lawrence , de film kan gerekend worden tot de klassieke buddy-cop films.

3. I Am Legend (2007)

I Am Legend

De post-apocalyptische film I Am Legend was een van de meest succesvolle films van 2007. Een groot deel van de film heeft Will Smith alleen zijn trouwe hond als medespeler.

2. Men In Black (1997)

Men In Black

Heeft een actiester er ooit zo goed uitgezien in pak en zonnebril? Als je het Will Smith zelf vraagt zal hij zeker met ja antwoorden! Samen met Tommy lee Jones verlost hij de wereld van vervelende aliens. Er zou ook nog een deel twee en drie volgen.

1. Independence Day (1996)

Independence Day

Ook in Independance Day neemt Will Smith het op tegen Aliens, maar dan als Marinier. Het zou de grote doorbraak zijn, en ervoor zorgen dat hij op de a-lijst van Hollywood kwam. Dit jaar komt er een tweede deel van Independence Day uit, maar zonder Will smith.


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *