Top 10 Leukste Keira Knightley Films


0

Keira Knightley was als dochter van een acteur en een toneelschrijfster voorbestemd voor haar vak. Op haar negende speelde ze haar eerste rol. Vandaag is ze een gereputeerde actrice, met heel wat filmprijzen op haar palmares. Wij zetten onze favoriete films met deze fabuleuze actrice op een rijtje.

10. The Duchess (2008)

The Duchess

Wie droomt er niet van koningin te worden? Wel, het overkomt Georgiana Spencer (Keira Knightley) in de 18e eeuw. Deze jongedame wordt uitgehuwelijkt aan de machtige hertog van Devonshire (Ralph Fiennes). Die wil enkel een zoon van haar. Georgiana stort zich dan maar op het sociale leven in de hoogste klassen van de Engelse maatschappij. Daar leert ze Lady Elisabeth kennen, die ze een dak boven het hoofd biedt. In deze dame blijkt de hertog echter wel geïnteresseerd.

9. King Arthur (2004)

King Arthur

Het Romeinse Rijk, 5e eeuw na christus. Zal Koning Arthur de kracht vinden om Brittanië te redden van de binnenvallende Saksen? Samen met zijn ruiters Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, Dagonet en Gawain gaat hij op pad en redt een belangrijke familie zoals gevraagd door de paus. Hij bevrijdt ook een mooie jongedame genaamd Guinevere (Knightley).

8. Seeking a Friend for the End of the World (2012)

Seeking a Friend for the End of the World

Wat zou jij doen als je wist dat het je laatste dag was? Wanneer een asteroïde de aarde nadert in deze film, gaat een man op zoek naar zijn highschool lover. Die kans heeft hij nu zijn vrouw hem in grote paniek heeft verlaten. Zijn eigenzinnige buurvrouw Penny houdt hem gezelschap.

7. A Dangerous Method (2011)

A Dangerous Method

Drama aan het begin van WOI. Psychiater Carl Jung (Michael Fassbender), mentor Sigmund Freud (Viggo Mortensen) en patiënte, assistente en minnares Sabina Spielrein (Keira Knightley) zijn het niet eens. En dan verschijnt patiënt Otto Gross die behandeld moet worden voor zijn immorele seksuele gedrag.

6. Bend It like Beckham (2003)

Bend It like Beckham

Vrolijk meidenspektakel met een boodschap! De Aziatische Jess wil graag voetballen zoals David Beckham, alleen zien haar conservatieve ouders dat anders. Haar grote voorbeeld, naast Beckham, is Jules (Knightley). Die overhaalt Jess om mee te trainen. Stiekem natuurlijk, want haar ouders mogen het niet weten. Maar ook de ouders van Jules hebben hun twijfels over de ‘jongens’hobby van hun dochter.

5. Love Actually (2003)

Love Actually

Love is all around. We kennen dit nummer van de Britse succesformatie Wet Wet Wet, maar in deze film wordt het meesterlijk aangepakt en omgezet in een kerstversie door een zekere Billy Mack, een rock and roll ster op zijn retour. De verschillende verhaallijnen in deze film gaan over hoe mensen liefde en vriendschap beleven tijdens de kerstperiode. We zien Keira als Juliet, een netgetrouwde jonge vrouw. Die begrijpt dat wanneer ze haar huwelijksfoto’s ziet, de fotograaf Mark op haar verliefd is. Iets waar husbie Peter natuurlijk niet mee kan lachen.

4. Atonement (2007)

Atonement

In het Nederlands vertaald als ‘boetekleed’. In deze film spelt Knightley Cecillia, één van de Tallis zussen. Wanneer hun nicht verkracht wordt, wordt de zoon van een huisbediende, Robbie, als schuldige aangeduid door zus Briony. Cecillia, stiekem verliefd op Robbie, gelooft echter in zijn onschuld. De kerel vliegt toch de gevangenis in. Wanneer Wereld Oorlog II uitbreekt, krijgt hij de keuze: in de gevangenis blijven of mee gaan vechten. Wanneer Briony volwassen wordt begrijpt ze pas wat ze haar zus en Robbie heeft aangedaan.

3. Pirates of the Caribbean (3 films)

Pirates of the Caribbean

Als je Pirates of the Carribean zegt, dan denk je Jack Sparrow (Johnny Depp). Liefhebbers denken dan ook aan Elizabeth Swann (Knightley), de onder andere ontvoerd en gered wordt en nog zoveel meer stoere avonturen beleeft in de nabijheid van de legendarische kapitein. Keira zou haar opwachting maken in 3 Pirates of the Caribbean films.

2. The Imitation Game (2014)

The Imitation Game

Iemand al eens gehoord van Alan Turing? Nee? Deze Britse wiskundige en informaticus werkte tijdens WOII werkte voor de Britse crypto-analytische dienst. Dit genie brak de Duitse enigma-codes, de oorlog winnen werd zo een beetje gemakkelijker. Turing valt voor de charmes van een vrouwelijk lid van zijn team, Joan Clarke (Knightley), doch blijkt later homoseksueel te zijn.

1. Pride and Prejudice (2005)

Pride and Prejudice

Eind 18e eeuw. Een moeder van vijf dochters leeft maar voor één ding, en dat is haar dochters een goede (lees rijke) huwelijkspartner vinden. Dan komt Mr Bingley in een nabijgelegen landgoed wonen. Hij blijkt ook nog eens een rijke vriend mee te hebben, Mr. Darcy (gespeeld door Matthew Macfadyen) Die laat zijn oog vallen op de knappe tweede dochter van het gezin, Elizabeth (Keira Knightley). Maar die wil in eerste instantie niet, omwille van haar ‘pride’ en haar ‘prejudice’. De beste film van Keira Knightley!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *