Top 10 Films van Regisseur David Fincher


0

David Fincher begon als regisseur van muziekclips, maar stapte al snel over naar het ‘langere’ werk. En hoe, eigenlijk zijn al zijn films tot nu toe meesterwerken, ok misschien zijn eerste niet, maar je moet eregens beginnen! Recent is zijn ster gestegen door mee te werken als producent en regisseur aan House of Cards op Netflix. Hier ons top 10 lijstje van zijn werk.

10. Alien 3 (1992)

Alien 3

Alien Epos, aflevering drie. Wanneer Ripley (Weaver) haar ruimteschip op een gevangeniskolonie landt, weet ze niet dat ze een Alien heeft meegenomen. De gevangenen moeten haar nu helpen die te vernietigen, zonder wapens, want die zijn er niet in de gevangenis.

9. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

The Curious Case of Benjamin Button

Dertien Oscarnominaties kreeg deze fantasy film, drie werden er ook effectief gewonnen. We zien hoe de bejaarde Daisy (Cate Blanchett) op haar sterfbed ligt. Haar dochter leest uit haar dagboek, waarin Benjamin Button (Brad Pitt) als oude man wordt geboren, en elke dag jonger wordt. Halverwege hun leven worden Benjamin en Daisy verliefd.

8. Panic Room (2002)

Panic Room

Jodie Foster trekt met dochter Kristen Stewart in hun nieuw huis. Inbrekers zijn op zoek naar een berg geld. De dames sluiten zich op in een special beveiligde ruimte in hun huis. Ze blijken toch voor hun leven te moeten vechten. Niet voor mensen die claustrofobie hebben, deze film.

7. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo

Journalist Mikael Blomkvist (Daniel Craig) wordt door grootindustrieel Henrik Vanger gevraagd de geschiedenis van zijn familie te schrijven. Die wil te weten komen wat er met zijn nicht Harriet is gebeurd. Samen met IT specialist Lisbeth komt hij donkere familiegeheimen te weten. Deze film gebaseerd op Stieg Larssons super populaire literaire blockbuster de Millennium-trilogie.

6. The Game (1997)

The Gam

Nicholas Van Orton (gespeeld door Michael Douglas) is een rijke bankier maar verveeld zich te pletter. Tot hij voor zijn 48e verjaardag een bijzonder cadeau krijgt: hij mag deelnemen aan the Game. Dat spel brengt hem in bijzonder gevaarlijke situaties, maar blijkt uiteindelijk een levensles die zijn broer voor hem georganiseerd heeft. Spannende film!

5. Gone Girl (2014)

Gone Girl

Recente film van Fincher waarin hij de problematiek van partnergeweld aansnijdt. Nick (Ben Affleck) en Amy (Rosamund Pike) lijken na vijf jaar huwelijk een stabiel leven te hebben, maar Nick twijfelt. Hij gaat advies vragen bij zijn tweelingzus. Wanneer hij terugkomt is Amy verdwenen. Het blijkt dat zijn leven aaneenhangt van leugens en bedrog en hij wordt al snel verdachte nummer één!

4. Zodiac (2007)

Zodiac

Het verhaal van een seriemoordenaar in de jaren 70 in San Francisco. De man laat vreemde aanwijzingen en brieven achter en stuurt die naar kranten. Journalisten Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) en Paul Avery (Robert Downey Jr.) onderzoeken de ‘Zodiac’. Ze raken er zo in verstrikt dat hun privélevens er beginnen onder te leiden.

3. The Social Network (2010)

The Social Network

Een film over Facebook kon natuurlijk niet uitblijven. Fincher duikt terug in het recente verleden, naar 2003. Mark Zuckerberg, een IT student (gespeeld door Jesse Eisenberg) maakt een eerste versie van een ‘smoelenboek’ waar hij foto’s van vrouwelijke medestudenten opzet, om die later te beoordelen op hun uiterlijk. Wat in die studentenkamer begon als een gefrustreerde zet (zijn lief was er net vandoor) groeit in no time uit tot een wereldwijd sociaal netwerk.

2. Seven (1995)

Seven

Suspens ten top in deze film. Twee rechercheurs (Morgan Freeman en Brad Pitt) gaan op zoek naar een seriemoordenaar die zich laat inspireren door de zeven hoofdzonden vraatzucht, hebzucht, luiheid, lust, afgunst, hoogmoed en wraak. Wanneer die John Doe bijna Mills (Pitt) te pakken krijgt, geeft hij zich over. Hij blijkt veel meer op zijn kerfstok te hebben .

1. Fight Club (1999)

Fight Club

Ontegensprekelijk zijn beste werk. De verteller in deze film (Edward Norton) leidt aan slapeloosheid. Hij bezoekt praatgroepen voor terminaal zieken, en kan op die manier zijn probleem wat loslaten. Dan ontmoet hij Tyler Durden (Brad Pitt) in een vliegtuig. Ze blijven in contact. Na een gevecht tussen hen beiden ontdekt de verteller dat vechten hem pleziert. Zo ontstaat de Fight Club! En zo ontdekt hij ook de oorzaak van zijn slapeloosheid. Toppie!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *