Top 10 Beste Actiefilms met Steven Seagal


2

De rijzige Steven Seagal werd geboren in 1952 en bracht de eerste decennia van zijn leven in de anonimiteit door. De Amerikaan werd instructeur in een dojo en en kwam zo in contact met de mensen die hem in de filmbusiness zouden loodsen. In 1988 brak Steven als acteur door dankzij zijn Martial Arts achtergrond in de film Above the law. Het werd een doorslaand succes en Seagal werd in de jaren ’90 een echt icoon van de actiefilms. Reden genoeg dus om de top 10 van zijn films op een rij te zetten:

10. Exit Wounds (2001)

Exit Wounds

Orin Boyd is een agent uit Detroit die niet volgens de regels leeft. Door een direct bevel en wat wetten te schenden redt hij het leven van de vice-president. Als straf voor het niet volgen van zijn bevelen wordt hij getransfereerd naar het ergste deel van de stad. Hier komt hij al snel met corrupte agenten in aanraking die actief zijn in de heroïnehandel. Wie kan hij vertrouwen en wie niet?

9. The Glimmer Man (2001)

The Glimmer Man

Twee agenten Jack Cole en Jim Campbell (rollen van Seagal en Keenen Wayans) worden gedwongen samen te werken om een reeks brutale moorden op te lossen in Los Angeles. Wanneer de moordenaar de ex-vrouw van Cole ombrengt wordt het persoonlijk. Zeker wanneer zijn vingerafdrukken op het lichaam gevonden worden.

8. Executive Decision (1996)

Executive Decision

Wanneer terroristen de controle nemen over een vliegtuig vergezelt een analyst (rol van Kurt Russell) een elite squadron (geleid door Seagal) die tijdens de vlucht het voertuig willen binnendringen.

7. Fire down below (1997)

Fire down below

Jack Taggert vecht als milieu-agent een bitter gevecht uit met een deel zakenmannen. De zakenmannen, geleid door Orin Hanner (rol van Kris Kristofferson) dumpen toxisch afval in de natuur. Niet enkel dat ze hebben ook Taggert zijn partner vermoord.

6. Under siege 2: dark territory (1995)

Under Siege 2

Casey Ryback springt op een trein van Colorado naar Los Angeles om op vakantie met zijn nichtje te gaan. Midden in de rit wordt de trein echter gekaapt door terroristen die het gebruiken als hun hoofdkantoor om een belangrijke satelliet te hacken. Kan Ryback het land nogmaals redden?

5. Marked for Death (1990)

Marked for Death

Een gepensioneerde DEA agent (Seagal) komt erachter dat een Jamaicaans drugskartel hem en zijn familie dood wilt. Vastbesloten niet bij de pakken te blijven zitten besluit hij zelf de eerste klappen uit te delen.

4. Hard to kill (1990)

Hard to kill

Mason Storm is een agent die de dingen graag op zijn manier doet. Op een dag wordt hij neergeschoten in zijn huis en ziet zijn vrouw vermoord worden. Mason zelf belandt in een coma. Wanneer hij eindelijk wakker wordt is het tijd voor wraak.

3. Under Siege (1992)

Under siege

Een voormalige Navy SEAL geniet van het leven met een nieuwe carrière als kok op een gevechtsschip. Wanneer terroristen het schip overnemen is hij de enige die misschien nog redding kan brengen.

2. Out for Justice (1991)

Out for Justice

Wanneer agent Gino Felino een telefoontje krijgt dat zijn beste vriend doodgeschoten is door drugsbaron Richie Madano (rol van William Forsythe) zint hij op wraak. Wanneer hij dan ook nog eens het motief van de moord ontdekt leidt dit tot een zinderende confrontatie.

1. Above the law (1988)

Above the law

Actiefilm uit 1988. Wanneer de in Japan wonende martial arts expert Nicolo Toscani (rol van Seagal) door de CIA gerekruteerd wordt breekt een nieuw leven voor hem aan. Jaren later is Toscani werkzaam als agent in Chicago en ontdekt dat de CIA helemaal niet zo koosjer is.


Like it? Share with your friends!

2
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *