Top 6 Beste Films van Regisseur Zack Snyder


0

Zack Snyder begon zijn carrière als regisseur van muziekvideo’s en reclamefilms (zoals Audi, Budweiser, Jeep etc). In 2004 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm, Dawn of the Dead. Hij is het best gekend voor zijn stilistische actie- en sciencefiction films. Tot nu toe heeft hij zes films op zijn naam staan als regisseur, maar daar komt verandering in. Na Man of Steel mag hij Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), Justice League Part One (2017) and Part Two (2019) regisseren en is hij als producer ook nog eens betrokken bij Suicide Squad, Wonder Woman, The Flash en Aquaman. Je kunt dus wel zeggen dat hij de belangrijkste man is in de DC Cinematic Universe!

6. Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole (2010)

egend of the Guardians

Deze computer geanimeerde fantasy film gaat over … uilen. Ook in de uilenwereld blijken strijden tegen het kwade (de ‘volmaakte strijders’), broedertwist en jaloezie (Soren vs Kludd) en heroïsch gedrag (Soren) te bestaan. Zal Soren er in slagen om uiteindelijk de ‘Grote Boom’ te vinden? Gebaseerd op de Guardians of Ga’Hoole boeken. En vervolg is er nooit gekomen door wisselende kritieken en tegenvallende resultaten in de bios.

5. Dawn of the Dead (2004)

Dawn of the Dead

Het debuut van Snyder. Direct een remake van de horrorklassieker Dawn of the Dead uit 1978. Een Amerikaanse stad wordt overvallen door zombies. Een groep mensen zoekt hun toevlucht in een verlaten winkelcentrum. Op tv zien ze dat ondertussen heel de wereld vol zit met deze creaturen. De ontsnappingspoging is een echte afvallingskoers. Voor de zombies, maar vooral voor de overlevenden.

4. Sucker Punch (2011)

Sucker Punch

In de jaren 50 werden nog veelvuldig wrede technieken toegepast in de psychiatrie. In deze film zijn we daar getuige van wanneer
Baby Doll op het punt staat een lobotomie te ondergaan. Het doel daarvan is de ware reden van de moord op haar zus weg te ‘werken’. Als verdedigingsmechanisme creëert ze haar eigen wereld waar ze danseres in een bordeel is. Zo maakt ze ook haar ontsnappingsplan.

3. Man of Steel (2013)

Man of Steel

Super Superman! Baby Kal-Er stort met zijn ruimteschip neer in de tuin van het gezin Kent. Zij zorgen voor hem alsof het hun eigen zoon is, hij krijgt ook een nieuwe naam: Clark Kent (Henry Cavill). Met zijn superkrachten is hij anders dan de andere kinderen. Hij gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Dat wordt voor iedereen duidelijk als Generaal Zod, een Generaal van de planeet Krypton, de aarde aanvalt om er een nieuw wingewest van te maken. De sterkste wint, Superman wordt Superman en gaat samen met Lois Lane voor de krant werken.

2. Watchman (2009)

Watchman

Superhelden illegaal? Ja, in het Amerika van 1985 is het zo. Nochtans hebben de ‘Watchman’ in de jaren 20, 30 en 40 en ook later echte heldendaden verricht en mee hun stempel gedrukt op de Amerikaanse geschiedenis, onder andere tijdens de Vietnam oorlog. Wanneer er een oud-collega wordt vermoord, start Rorschach (Jackie Earle Haley), één van de drie superhelden die actief is gebleven, een onderzoek. Zelfs de Russen blijken betrokken partij. Die vallen Afghanistan binnen.

1. 300 (2007)

300

Bedolven onder de filmprijzen, waaronder beste regisseur, beste actiefilm, beste visuele effecten en ‘beste gevecht award’ voor het in beeld gebrachte massale gevecht tussen de Perzen en de Spartanen. Deze film staat niet voor niets op onze nummer één. Gebaseerd op een strip van Frank Miller die gaat over de slag van Thermopylae. Deze slag is de geschiedenis ingegaan als hét onmogelijke gevecht. De koning van Sparta, Leonidas I, vecht samen met 300 Spartanen tegen de koning van Perzië, Xerxes I en zijn gigantische leger. Hoe loopt het af? Het Perzische leger wordt uiteindelijk voor een groot deel verslagen door de Spartanen, waar er maar twee van overblijven. Helden zijn het!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *