Top 8 Beste Films van Regisseur James Cameron


1

Doet de naam James Cameron een belletje rinkelen? Om je kennis bij te spijkeren zetten wij zijn films op een rijtje. Het zijn er tot nu toe acht. De komende jaren lijkt hij zich voornamelijk te focussen op vervolg films op Avatar.

8. Piranha Part Two: The Spawning (1981)

Piranha Part Two The Spawning

Low-budget horror: wat moet je je daar bij voorstellen? Wel: een duikmaster, een bioloog en een agent proberen in deze tweede Piranha’s film een serie bizarre overlijdens te linken aan een groep gemuteerde piranha’s. Die houden zich schuil in een wrak van een gezonken schip ergens in Caraïbisch gebied. James Cameron was origineel ingehuurd om de special effects te maken, maar werd door het vertrek van de eerste regisseur op deze stoel gezet. Wie had kunnen weten dat dit een van de beste regisseurs ooit zou worden!

7. Avatar (2009)

Avatar

Avatar moet je zien. Doe je het niet voor het verhaal, dan doe je het voor de prachtige animatie. Het verhaal: een klassieke story van goed tegen kwaad. Op een fictieve maan delft een bedrijf de kostbare materialen. Er leeft echter een inheemse bevolking. Grote, slanke, intelligente wezens, zo blauw als een smurf. Jake (gespeeld door Sam Worthington) infiltreert samen met een vrouwelijke wetenschapper in deze Na’vi wereld. Al snel blijkt het een zeer kostbare beschaving te zijn. Zij moeten echter vertrekken, om verder delven mogelijk te maken. De ondertussen verliefde Jake komt in opstand tegen zijn opdrachtgevers.

6. The Abyss (1989)

The Abyss

Wanneer tijdens de Koude Oorlog een Amerikaanse nucleaire onderzeeër wordt aangevallen, zinkt die naar de bodem van de zee. De marine vraagt aan een aantal mensen die op een nabijgelegen olieplatform werken, om de onderzeeër mee te helpen lokaliseren. Wanneer die samen met de SEAL-agenten afdalen, ontdekken ze niet alleen dat de hele crew is overleden, maar ze vinden ook buitenaardse wezens. Die blijken intelligent te zijn. Schitterende suspens in The Abyss

5. True Lies (1994)

True Lies

Cameron gaat ook met actie komedies aan de slag, zoals True Lies. Arnold Schwarzenegger en Jamie Lee Curtis zijn husband and wife. Harry (Schwarzenegger) lijkt een brave vertegenwoordiger in computers. Hij is echter een ervaren geheim agent, die moeiteloos de zwaarste opdrachten oplost. Wanneer zijn halve trouwboek beslist dat haar leventje te saai is, en dat het dringend tijd is voor avontuur, moet Harry dit probleem oplossen. Maar hij weet niet goed hoe.

4. Titanic (1997)

Titanic

My heart wil go on en on. Kate en Leonardo, Rose en Jack, voor eeuwig verenigd in de liefde. Wie kent het verhaal niet van de Titanic? Er werd gezegd dat hij onzinkbaar was. De arme vlegel Jack en de puissant rijke Rose beleven ondertussen een universeel liefdesverhaal op de schuit. Totdat die water begint te maken. Rose wordt gered, terwijl Jack overlijdt in het ijskoude water. Zeemzoete film.

3. The Terminator (1984)

The Terminator

Opnieuw een fim met Arnold Schwarzenegger als leadacteur. De strijd om de heerschappij van de aarde wordt gevoerd tussen mens en machine. Dat is het centraal thema waarrond The Terminator draait. De machines sturen een Terminator terug in de tijd, om de ongeboren zoon van Sarah Connor (een magistrale Linda Hamilton) te vermoorden. Die gaat namelijk in de toekomst het verzet van de mensen tegen de machines leiden. De mensen sturen ook hun strijder. Wie slaagt erin om Sarah eerst te vinden? Sciencefiction triller genre. Spannend.

2. Aliens (1986)

Aliens

In deze film werpt onze regisseur zich op het genre sciencefiction horror. Ellen Ripley ( Sigourney Weaver) wordt wakker gemaakt uit haar hyperslaap. Ze ontdekt al snel dat de planeet waar het ei van de alien werd gevonden, ondertussen gekoloniseerd is. Ze gaat met tegenzin terug naar daar. Wat ze daar ontdekt is verschrikkelijk. De kolonisten zijn door de aliens in cocons gestopt. De strijd begint opnieuw. Ideale film voor een avondje nagelbijten.

1. Terminator 2: Judgement Day (1991)

Terminator 2 Judgement Day

Onze favoriet der favorieten van de (regie)hand van James Cameron: de tweede Terminator film. Met een extended special version voor de echte fans. De film speelt zich tien jaar na de vorige af. Zoon John groeit voorspoedig op. De machines zenden vanuit de toekomst een nog meedogenlozer robot om hem uit te schakelen. Ook het menselijk verzet stuurt een terminator. Het wordt een gevecht tussen twee onoverwinnelijk geachte moordmachines. J-day!


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *