15 beste films met Actrice Jennifer Lopez


1

Jennifer Lopez werd geboren op 24 juli 1969 in New York. Haar ouders komen uit Puerto Rico maar emigreerden naar de Bronx voor J-Lo op de wereld kwam. Het manusje van alles is natuurlijk het meest bekend omwille van haar muzikale exploten maar daar blijft het niet bij. Naast muzikante is Lopez immers ook een danseres, ontwerpster, mode-icoon en een verdomd goeie actrice. Door het ongelofelijke succes als zangeres worden haar prestaties op het witte doek niet altijd naar waarde geschat. En dat is niet terecht, voornamelijk haar films van voor haar grote doorbraak laten zien dat Jennifer Lopez echt kan acteren!

15. Marry me

Als de popster Kat Valdez er achter komt dat haar verloofde vreemd gaat besluit ze om met iemand te trouwen die ze niet kent. Het stel gaat samen verder door het leven en ze kijken of het stel wel echt bij elkaar past. In deze nieuwe romcom kun je zeker lachen!

14. Angel eyes

Angel eyes

In deze thriller uit 2001 speelt Lopez de agente Sharon Poque. Ze loopt in een hinderlaag. Wanneer een mysterieuze man redding brengt gaat ze op onderzoek uit. Was dat toeval of net niet?

13. Shall we dance

Shall we dance

Na haar grote doorbraak eind jaren ’90 als zangeres zou Lopez vooral nog in zoetsappige romantische komedies spelen. Zo ook in deze romcom uit 2004, ze speelt een prachtige dansinstructrice. Een overwerkte advocaat (rol van Gere) schrijft zich in voor ballroom lessen. Hoe dit eindigt laat zich gemakkelijk raden.

12. Enough

Enough

Genoeg is genoeg in deze misdaaddrama uit 2002. Ze speelt Slim Hiller die wegloopt van haar gewelddadige man. Ze probeert ze de kracht in zichzelf te vinden om voor altijd uit zijn klauwen weg te komen.

11. Parker

Parker

Actiefilm uit 2013. Een dief met een eigen code (rol van Jason Statham) wordt belazerd door zijn eigen crew en voor dood achtergelaten. Onder een nieuwe identiteit en een onverwachte bondgenote (rol van Lopez) zoekt hij wraak.

10. Money Train (1995)

money train

In 1995 scoorde Lopez een van haar eerste grote filmrollen in de film Money Train. Ze speelt naast Wesley Snipes en Woody Harrelson. Alledrie zijn ze agent werkzaam in de New Yorkse metro. Harrelsons karakter heeft echter gokschulden en wil een geldtrein te overvallen. Lopez en Snipes proberen hem echter tegen te houden.

9. The wedding planner

The wedding planner

Terug naar de romantische komedie. In The Wedding Planner uit 2001 speelt Lopez Mary Fiore, de beste huwelijksplanner uit San Fransisco. Op een dag breekt ze echter de belangrijkste regel: ze valt voor de bruidegom (rol van Matthew McConaughey).

8. Anaconda

Anaconda

Actie/horror uit 1997. De crew van een National Geographic film wordt gegijzeld door een dolgedraaide jager (rol van Jon Voight) die hen dwingt mee te werken aan zijn obsessie: de jacht op ’s werelds grootste en gevaarlijkste slang.

7. Jersey girl

Jersey girl

Romantisch drama/komedie uit 2004 van regisseur Kevin Smith. De rol van Jennifer Lopez is slechts klein, maar dat neemt niet weg dat het een leuke films is. Wanneer zijn carrière na een onverwachte tragedie op een zijspoor geraakt moet een alleenstaande man (rol van Ben Affleck) de zorg voor zijn slimme dochter op zich nemen.

6. Maid in Manhattan

Maid in Manhattan

Romantische komedie uit 2002. Een kandidaat senator (rol van Ralph Fiennes) valt voor een kamermeisje (rol van Lopez). Het enige probleem? Hij denkt dat ze een rijke socialite is wanneer hij haar de jurk van een rijke dame ziet passen.

5. The Cell

The Cell

Waarschijnlijk de meest gewaagde rol in de carrière van Lopez, in deze horrorfilm uit 2001 overtuigd een FBI agent een sociale werker (rol van Lopez), die ervaring heeft met experimentele technologie, om het brein van een comateuze seriemoordenaar binnen te dringen. Het doel? De locatie te weten komen waar hij zijn laatste kidnap slachtoffer gevangen houdt. Ze belandt in een kleurrijke fantasiehel van de psychopaat en moet haar best doen om er zelf niet aan onderdoor te gaan.

4. Blood and wine

Blood and wine

Misdaaddrama uit 1996. Alex die is gefaald als een vader en als man (rol van Jack Nicholson) pleegt een overval om aan geld te komen voor zijn falende zaak. Hij steelt sieraden van Frank Reese. Hij roept hiervoor de hulp in van zijn maîtresse Gabriella (Lopez). Het wordt echter gecompliceerd als de vrouw van Reese verliefde wordt op Alex en hem niet wil delen met zijn maîtresse.

3. Selena

Selena

Biografisch drama uit 1997. Het waargebeurde verhaal van Selena Quintanilla-Perez (rol van Lopez) die vanuit het Texaanse landschap een cultstatus verwierf om uiteindelijk aan de top van de hitlijsten te komen. Lopez ontving een Golden Globe voor haar rol en liet zien dat ze echt kan acteren!

2. U-Turn

U-Turn

Misdaaddrama uit 1997. Een man (rol van Sean Penn) trekt naar Vegas om zijn gokschulden af te betalen voor de maffia hem doodt. Hij krijgt echter autopech en strand in een gehucht. Hier legt hij het aan met een jonge getrouwde vrouw (Lopez). Haar man huurt hem echter in om haar te vermoorden. Maar dan wordt hij ook door haar ingehuurd om hem te vermoorden.

1. Out of Sight

Out of Sight

Geweldige misdaadfilm uit 1998 geregisseerd door Steven Sodenbergh met de misschien wel twee mooiste mensen op aarde van dat moment George Clooney en Jennifer Lopez . De aantrekkingskracht tussen beide springt van het scherm. Een carrièrecrimineel (rol van George Clooney) ontsnapt uit de gevangenis. Onderweg kidnapt hij een US Marshall (rol van Lopez) maar voelt meer en meer wederzijdse aantrekking met haar.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *