10 Beste Films van Dwayne ‘The Rock’ Johnson


-1

Normaal gesproken zijn de films met daarin een (oud) worstelaar in de hoofdrol vooral lachwekkend. Denk bijvoorbeeld aan Santa with Muscles met “The Hulk” in de hoofdrol. De film met “The Rock”, ondertussen ook wel bekend als Dwayne Johnson zijn echter prima te pruimen. Hij is een van de leukste actiehelden van het moment. Dit zijn onze 10 favoriete films van deze reus:

10. Be Cool

Be-Cool

Dwayne Johnson en de muziekwereld, het lijkt geen ideale combinatie, maar toch heeft Johnson in een hilarische bijrol in deze film uit 2005 vol met grote sterren. De hoofdrol in de film is voor John Travolta, hij speelt Chili Palmer, een mafioso die het wil gaan maken in de filmindustrie. Johnnson speelt wannabe acteur Elliot Wilhelm.

9. The Scorpion King

The-Scorpion-King

Een slechte heerser die besluit een nomadenvolk uit te roeien. Je weet dat in de meeste films de goede kant altijd wint, maar als Johnson de rol speelt van de slechterik, dan slik je toch even als ‘held’ van de film.

8. Snitch

snitch

Als zijn zoon een lange gevangenisstraf tegemoet gaat voor het dealen van drugs besluit hoofdrolspeler Dwayne Johnson undercover te gaan bij de drugsbende, in de hoop de straf naar omlaag te krijgen.

7. Gridiron Gang

Gridiron-Gang

De leider van een jeugdinstelling heeft heel wat problemen met de delinquenten die er zitten. Om ze meer sociale verantwoordelijkheid te doen voelen richt hij een voetballteam op die op het niveau van de high school league moet zitten. Met de nodige scepsis van zowel tegenstanders als zijn eigen superieuren begint Sean Porter aan zijn opdracht.

6. Fast Five

Fast-Furious-6

Met Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson als cast kan een actiefilm al niet snel fout lopen. Deze eerste twee worden na een ontsnapping uit de gevangenis op de hielen gezeten door FBI agent Luke Hobbs, gespeeld door Johnson. Hierbij zet hij alles op alles op de criminelen terug achter de tralies te doen belanden.

5. G.I. Joe: Retaliation

G.I.-Joe-Retaliation

Dé Amerikaanse held is ongetwijfeld G.I. Joe. Ditmaal neemt hij het op tegen een slechterik die in de huid is gekropen van de president en op die manier een wereldoorlog wil veroorzaken. Kan G.I. Joe en zijn team de crisis nog vermijden?

4. The Other Guys

The-Other-Guys

In deze komedie volgen we twee detectives die tot elkaars partner worden gedegradeerd na een beschamende vertoning. Ze kijken op naar de agenten Danson (Dwayne Johnson) en Manzetti, maar wanneer ze de kans zien om zich alsnog te bewijzen loopt het helemaal verkeerd…

3. Pain and Gain

Pain-Gain

Topregisseur Michael Bay vertelt het waargebeurde verhaal van twee bodybuilders op steroïden. Ze raken op het slechte pad en raken verzeild in een afpersingszaak met ontvoering en zelfs moord tot gevolg.

2. The Rundown

The-Rundown

‘The Rock’ speelt een premiejager die met schulden zit opgezadeld. Op zijn volgende klus merkt hij dat zijn doelwit niet de slechterik is die hij dacht dat hij was. Ze besluiten samen te werken.

1. Fast & Furious 6

fast-6

Deze filmreeks behoort tot de grootste reeks van blockbusters in de filmwereld. Het team woont na een succesvolle overval nu overal verspreid over de wereld om niet opgepakt te worden. Maar wanneer Hobbs hun hulp nodig heeft, reizen ze allen naar Europa om de straten van Londen onveilig te maken.


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *