Top 50 Nieuwe Films waar we vroeger naar uit keken


0

2016 belooft weer een mooi filmjaar te worden. Dit jaar zien we weer iets meer originele films en minder sequals, prequals en remakes (ze zijn er natuurlijk nog wel volop). Achter de film staat vermeld wanneer ze in de Nederlandse bioscoop draaien. Naar welke films kijken jullie het meeste uit?

Inhoud

Point Break (7 januari)

Point Break

De pas in dienst getreden FBI-agent Johnny Utah is de voormalige quarterback van de Ohio State Buckeyes. Hij krijgt de opdracht om de ervaren agent en veteraan, Angelo Pappas, te assisteren bij een onderzoek naar een reeks bankovervallen. Daders zijn de ‘Ex-presidenten’, een roversgroep waarvan de leden zich tooien met een gezichtsmasker van de ex-presidenten van de USA: Ronald Reagan, Richard Nixon, Lyndon B. Johnson en Jimmy Carter. Tijdens hun overvallen vallen de vier enkel de kassa’s aan. De kluis laten ze ongemoeid. Binnen de 90 seconden zijn ze alweer verdwenen. Volgens Pappas zijn de daders te vinden in het milieu van de surfers. Daarom gaat Utah undercover in hun gemeenschap.
Point Break is een actiethriller geregisseerd door Ericson Core en geschreven door Kurt Wimmer. Het is een Amerikaans-Chinese productie en een remake van de gelijknamige film uit 1991, waarin Patrick Swayze en Keanu Reeves de hoofdrollen vertolken.

The Hateful Eight (8 januari)

The Hateful Eight

Wyoming, na de Amerikaanse burgeroorlog. Premiejager John ‘The Hangman’ Ruth (Russel) escorteert de voortvluchtige Daisy ‘The Prisoner’ Domergue (Leigh) naar Red Rock. Daar moet de laatste terechtstaan voor moord. Onderweg ontmoet het ongewone duo collega premiejager Major Marquis ‘The Bounty Hunter’ Warren (Samuel L. Jackson) en Chris ‘The Sheriff’ Mannix (Goggins). Een sneeuwstorm dwingt het viertal om de nacht door te brengen in een stagecoach genaamd ‘Minnie’s Haberdashery’. Hier ontmoeten ze nog eens vier vreemdelingen: Bob ‘The Mexican’ (Bichir), Oswaldo ‘The Little Man’ Mobray (Roth), Joe ‘The Cow Puncher’ Gage (Madsen) en ex-generaal Sanford ‘The Confederate’ Smithers (Dern). Zullen deze ‘hatende acht’ ooit in Red Rock geraken?
The Hateful Eight is de nieuwe film van Quentin Tarantino. Het wordt een Amerikaanse western met Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen en Bruce Dern in de titelrollen. Niemand minder dan Ennio Morricone componeert de muziek.

The Revenant (14 januari)

the revenant

1823. Tijdens een expeditie in de onbekende Amerikaanse wildernis wordt ontdekker en bontjager Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer, die hem voor dood achterlaat. Zal hij de strenge winter in dit onherbergzame gebied overleven?
The Revenant is een biografische survival thriller en western avontuur van Alejandro G. Iñárritu. Het scenario werd geschreven door Mark L. Smith en Iñárritu zelf. Het werd gebaseerd op de gelijknamige novelle van Michael Punke, geïnspireerd op het leven van pionier Hugh Glass. In de hoofdrollen zie je Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter en Domhnall Gleeson.

Pride and Prejudice and Zombies (5 februari)

Pride and Prejudice and Zombies

Deze film is een moderne take op de romanklassieker Pride and Prejudice van Jane Austen. In deze versie daalt er een mysterieuze plaag neer over het 19de-eeuwse Engeland. Daardoor wordt het land plots geregeerd door zombies en moet de uitbundige heldin Elizabeth Bennet (Lily James), een meester in gevechtskunst en wapenbehandeling, optreden. Samen met Mr. Darcy (Sam Riley) moet zij haar persoonlijke en sociale vooroordelen opzij zetten om het land van de plaag te bevrijden tijdens een bloedig gevecht. Onderweg ontdekken de twee hun liefde voor elkaar.
Pride and Prejudice and Zombies (gestileerd als Pride + Prejudice + Zombies) is een Brits-Amerikaanse actie/horrorkomedie met romantische elementen. De film werd geschreven en geregisseerd door Burr Steers en gebaseerd op de gelijknamige novelle van Seth Grahame-Smith. In de hoofdrollen spelen Lily James, Sam Riley, Jack Huston, Bella Heathcote, Douglas Booth, Matt Smith, Charles Dance en Lena Headey.

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (8 Februari)

Crouching Tiger, Hidden Dragon The Green Legend

De nieuwe van regisseur Woo-Ping Yuen. Een verhaal van verloren liefde, jonge liefde, een legendarisch zwaard en een laatste kans op verlossing. Een vervolg op Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000. Donnie Yen en Michelle Yeoh spelen de hoofdrollen. De film zal tegelijkertijd in de bioscopen als op Netflix in première gaan.

Deadpool (11 februari)

Deadpool

In een poging om zichzelf te genezen van kanker ondergaat Wade Wilson (Ryan Reynolds), een ex-chirurg van de Amerikaanse Special Forces, een experiment. Achteraf blijkt hij niet enkel over een misvormde huid, een onstabiele geest en een donker gevoel voor humor te beschikken, maar ook over bovennatuurlijke geneeskrachten. Gewapend met zijn nieuwe mogelijkheden en een nieuwe identiteit gaat Wilson op zoek naar de man die hem bijna zijn leven ontnam.
Deadpool is een Amerikaanse superhelden-film gebaseerd op de beroemde Marvel Comics. De regie is in handen van Tim Miller, die werkt met een scenario van Rhett Reese en Paul Wernick. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, T. J. Miller, Gina Carano, Brianna Hildebrand, Andre Tricoteux en Leslie Uggams.

Zoolander 2 (11 februari)

Zoolander 2Zoolander 2

Wanneer ’s werelds knapste popidolen systematisch worden vermoord met een zogenaamde ‘blue steel’ (‘blauw staal’) look op hun gelaat, neemt Interpol Derek en zijn vriend Hansel McDonald onder de arm. Zij moeten de bizarre wereld van de mode infiltreren op zoek naar de man achter het boze plan. Ondertussen komt Dereks aartsrivaal, Jacobim Mugatu, vrij, zinnend op wraak.
Zoolander 2 is een satirische komedie geregisseerd door de bekende acteur Ben Stiller en geschreven door Stiller, Justin Theroux, Nicholas Stoller en John Hamburg. Het is het vervolg van Zoolander uit 2001, waarin de regisseur zelf ook de hoofdrol speelde naast o.a. Penélope Cruz.

Hail, Caesar! (18 februari)

Hail, Caesar!

Eddie Mannix (Josh Brolin) is een ‘fikser’ in Hollywood. Daar werkt hij mee aan de productie van de film Hail Caesar, met de bekende acteur Baird Whitlock (George Clooney) in de titelrol. Wanneer die met een kater gekidnapt wordt door een groep genaamd ‘The Future’ wordt het Mannix’ opdracht om de 100.000$ bij elkaar te zoeken die Whitlock moet redden.
Hail, Caesar! is de nieuwe komedie van Joel en Ethan Coen. De sterrencast bestaat uit Josh Brolin, George Clooney, Scarlett Johansson, Tilda Swinton en Ralph Fiennes.

Dirty Grandpa (18 februari)

Dirty Grandpa

Dirty Grandpa is een Amerikaanse komedie van de hand van Dan Mazer. Het scenario werd geschreven door John Philips. Robert De Niro, Zac Efron, Zoey Deutch en Aubrey Plaza trekken het verhaal, waarin de grootvader van Jason zijn kleinzoon ervan overtuigt om hem naar Florida te chaufferen. Probleem is echter dat Jason over een paar dagen al moet trouwen.

Gods of Egypt (25 februari)

Gods of Egypt

Set, de god van de donker, neemt de troon van het Egyptische rijk over. De wereld wordt zo bedreigd door zijn duistere kracht. Sterveling Bek sluit daarom een verbond met de god Horus om hem te redden. Tussentijds wil hij zo ook zijn geliefde uit de klauwen van Set bevrijden.
Gods of Egypt is een Amerikaanse fantasiefilm van Alex Proyas. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Gerard Butler en Geoffrey Rush als Set.

London Has Fallen (3 maart)

London Has Fallen

In Londen sterft de Britse Prime Minister in mysterieuze omstandigheden. Het bijwonen van zijn begrafenis is een must voor de grote leiders van de (Westerse) wereld. Wat begint als een van de meest beveiligde evenementen in de geschiedenis van de planeet, wordt echter al gauw een geniaal plot om ’s werelds machtigste leiders te doden en een afschrikwekkende toekomstvisie neer te poten. De hoop van de mensheid rust nu op de schouders van de Amerikaanse president Benjamin Asher (Aaron Eckhart), het hoofd van zijn Secret Service, Mike Banning (Gerard Butler), en een Britse MI6 agente (Charlotte Riley), die wel zo slim is om niemand te vertrouwen
London Has Fallen wordt een actiethriller van regisseur Babak Najafi en schrijvers Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt en Chad St. John. Het is het vervolg op Olympus Has Fallen uit 2013 en wordt onder andere vertolkt door Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman.

The Brothers Grimsby (10 maart)

the Brothers Grimsby

De ene is een voetbalhooligan. De andere is zijn vervreemde broer, de perfecte man met een perfect leven en een perfecte vriendin. Maar de dingen zijn niet altijd wat ze lijken. In wezen is de verloren broer immers een spion van de Britse Black Ops, en een van ’s werelds dodelijkste moordenaars. Zal zijn idiote broer hem kunnen helpen om de planeet te redden?
The Brothers Grimsby is de nieuwe film van Sacha Baron Cohen. Hij wordt geregisseerd door Louis Leterrier en meegeschreven door Phil Johnston en Peter Baynham. Naast Cohen in de rol van idioot zijn ook Mark Strong, Rebel Wilson, Isla Fisher, Annabelle Wallis, Penélope Cruz en Ian McShane te zien.

Batman vs. Superman: Dawn of Justice (24 maart)

batman-v-superman-dawn-of-justice

In Dawn of Justice reist Batman, de vigilante van Gotham, af naar Metropolis, de thuisstad van Superman. Dat doet hij om Superman voortijdig te bekampen uit vrees voor wat het zou betekenen dat niet te doen. Superman is zichzelf immers niet meer en de nieuwste bedreiging brengt voor de zoveelste keer de mensheid in gevaar.
Batman v Superman: Dawn of Justice is de opvolger van Man of Steel uit 2013. Het is de tweede film in de DC Extended Universe reeks en de eerste film ooit waarin Superman en Batman samen te zien zijn. Ook Aquaman, Wonder Woman en Cyborg verschijnen hier in primeur op het witte doek. Regisseur van dienst is Zack Snyder. Het scenario komt van Chris Terrio en David S. Goyer. Batman wordt gespeeld door Ben Affleck en Superman door Henry Cavill. Daarnaast zijn ook nog Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter en Gal Gadot te bewonderen.

The Free State of Jones (7 april)

The Free State of Jones

Nadat hij tijdens de burgeroorlog het Gevecht om Corinth (1862) overleefd heeft, leidt Newton Knight, een arme boer, een groep deserteurs in Jones County, Mississippi. De leden vluchten voor de Confederatie en zijn slavenarbeid. Onder Knights leiding keren ze zich tegen hun vroegere broodheer. Ondertussen trouwt hun leider met de voormalige slavin Rachel. De twee beginnen zo de eerste multiculturele gemeenschap in hun regio.
Geschreven en geregisseerd door Gary Ross vertelt deze film een waar gebeurd verhaal. In de hoofdrollen zijn Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw, Keri Russell en Mahershala Ali te zien.

The Jungle Book (20 april)

The Jungle Book

Mowgli (Neel Sethi) wordt opgevoed door de wolven Raksha (Lupita Nyong’o), Akela (Giancarlo Esposito) en Vader Wolf (Ralph Ineson). Wanneer de tijger Shere Khan (Idris Elba) zijn leven bedreigt, verlaat de jongen zijn thuis, de jungle. Gidsen van dienst zijn de zwarte panter Bagheera (Ben Kingsley) en beer Baloo (Bill Murray). Onderweg liggen immers vele gevaren op de loer. Twee daarvan zijn de verleidelijke python Kaa (Scarlett Johansson) en de oplichter orang-oetan King Louie (Christopher Walken).
In 2016 wordt de klassieker van Rudyard Kipling een 3D live-animation film van Jon Favreau. De tekstbewerking is in handen van Justin Marks. Mowgli wordt vertolkt door Neel Sethi. In zijn zog krijgt hij een absolute sterrencast mee, met stemmen van Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong’o, Scarlett Johansson en Christopher Walken.

The Huntsman: Winter’s War (21 april)

The Huntsman Winter's War

Wanneer ijskoningin Freya de dood van zuster Ravenna verneemt, roept ze haar soldaten bijeen om diens Magische Spiegel terug te brengen naar de enige tovernares die zoveel macht kan beheersen. Met de spiegel kan Freya haar zus immers weer tot leven wekken. Zo worden twee van de meest boosaardige krachten uit het Betoverde Land aan elkaar gekoppeld. Hun leger zal dra onoverwinnelijk zijn. Tenzij, misschien, wanneer de door hun verbannen jagers zich tijdig weten te herenigen.
The Huntsman: Winter’s War is een donkere fantasiefilm en een spin-off/prequel van Snow White and the Huntsman(2012). De regie wordt verzorgd door Cedric Nicolas-Troyan in een scenario van Frank Darabont, David Koepp, Craig Mazin en Evan Spiliotopoulos. In de hoofdrollen treden Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain en Nick Frost op.

Captain America: Civil War (28 april)

Captain-America-Civil-War-Teams

Na de gebeurtenissen in Avengers: Age of Ultron leidt een nieuw international incident waarbij Captain America en de Avengers betrokken zijn voor de zoveelste keer tot collaterale schade. De overheid besluit daarom een nieuw protocol op te stellen dat het inroepen van onze helden moet reglementeren. Dat is echter tegen de zin van Captain America, die zo recht tegenover de begrijpende Iron Man komt te staan. Ondertussen staat ook nog eens een nieuwe vijand op.
Captain America: Civil War wordt de dertiende uitstap naar het Marvel Cinematic Universe (MCU). De regie is deze keer in handen van Anthony en Joe Russo, naar een scenario van Christopher Markus en Stephen McFeely. Bij de spelers zijn namen als Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie en Emily VanCamp terug te vinden.

Eddie the Eagle (28 april)

Eddie the Eagle

Eddie the Eagle is een Brits-Amerikaanse sportkomedie gebaseerd op de carrière van Eddie ‘The Eagle’ Edwards. In 1988 was dat de eerste Britse skiër die Groot-Brittanië mocht vertegenwoordigen op de Olympische Winterspelen. De film wordt geregisseerd door Dexter Fletcher. In de titelrol is Taron Egerton te zien. Hij speelt naast onder andere Hugh Jackman en Christopher Walken.

Snowden (13 Mei)

Snowden

Voor zijn nieuwste film kon het haast niet anders of Oliver Stone zou iets doen met het ongelooflijke, maar waar gebeurde verhaal van Wikileaks whistle blower Edward Snowden. In juni 2013 lekte deze Amerikaanse computerspecialist geclassificeerde informatie vanuit het National Security Agency (NSA) naar de krant The Guardian. Met alle gevolgen van dien. Het scenario werd hier herschreven door Stone en Kieran Fitzgerald, die The Snowden Files van Luke Harding als uitgangspunt namen. In de titelrol is Joseph Gordon-Levitt te zien. Hij speelt samen met onder andere Timothy Olyphant, Zachary Quinto, Nicolas Cage en Tom Wilkinson.

X-Men: Apocalypse (19 mei)

X-Men Apocalypse

Sinds het begin van de menselijke beschaving werd Apocalypse, de eerste en meest krachtige mutant, aanbeden als een god. Door alle krachten van even zoveel mutanten te verzamelen werd hij onsterfelijk en onoverwinnelijk. Maar als hij uit een duizendjarige slaap ontwaakt, valt de nieuwe wereld hem eerder tegen. Daarom rekruteert hij een team van de meest krachtige mutanten. Zij moeten de mensheid saneren en een nieuwe wereldorde installeren. Kunnen Raven en zijn team van jonge X-Men Apocalypse weerhouden?
X-Men: Apocalypse is de opvolger van X-Men: Days of Future Past uit 2014. Het is de negende film in de X-Men serie. De regie is van Bryan Singer. James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Oscar Isaac en Nicholas Hoult spelen.

The Nice Guys (20 mei)

The Nice Guys

In het Los Angeles van de jaren 1970 moeten de gefaalde privé-detective Holland March (Ryan Gosling) en huurling Jackson Healy (Russell Crowe) samen op zoek naar een vermist meisje (Margaret Qualley). Tegelijk zoeken ze ook de moordenaar van een pornoster. De twee zaken blijken gauw niet zo verschillend als eerst gedacht. Zij behoren tot een complot dat ons tweetal tot in de hoogste machtskringen leidt.
The Nice Guys is een komische mysterie-thriller van Shane Black, die ook zelf het scenario schreef, samen met Anthony Bagarozzi. Naast Russell Crowe en Ryan Gosling zien we ook nog Angourice Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Keith David en Kim Basinger. Dat maakt van deze film meteen ook de eerste ontmoeting tussen Crowe en Basinger sinds L.A. Confidential (1997).

Warcraft: The Beginning (26 mei)

Warcraft The Beginning

De mensenplaneet Azeroth staat aan de vooravond van een oorlog met een schrikwekkende invaller, de Ork Warriors. Zij zijn op de vlucht voor het verval van hun eigen planeet, Dreanor, en zoeken nu elders onderkomen. Wanneer de Dark Portal de connectie tussen beide werelden mogelijk maakt, dreigt destructie voor de een en uitroeiing voor de andere soort. Anduin Lothar (Travis Fimmel), leider van Azeroth en Durotan (Toby Kebbell), leider van de Orcs komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.
Warcraft of voluit Warcraft: The Beginning is een epische fantasiefilm van Chris Metzen. De prent werd gebaseerd op het gelijknamige videospel en de bijhorende novellen. Met onder andere Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper en Toby Kebbell.

Alice Through the Looking Glass (1 juni)

Alice Through the Looking Glass

De laatste jaren volgde Alice Kingsleigh het spoor van haar vader en bezeilde ze de wereldzeeën. Bij haar terugkomst in Londen vind ze een magische spiegel, die haar naar de fantasiewereld genaamd Wonderland brengt. Daar ontmoet Alice de gekste creaturen: White Rabbit, Absolem, de Cheshire Cat en de Mad Hatter, die niet eens zichzelf is. Hij is namelijk zijn ‘Muchness’ (‘veelheid’) verloren. Daarom moet Alice nu op queeste om de ‘Chronosfeer’ te lenen, een metalen bol in de grote klok die de tijd aanstuurt. Kan Alice Mad Hatter redden voor de tijd op is?
Dit keer is het regisseur James Bobin die, samen met producent Tim Burton, de wereldberoemde roman van Lewis Carroll bewerkt. Zijn verhaal is het vervolg op Alice in Wonderland uit 2010. Zijn cast bestaat uit een aantal grote namen, waaronder Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway en Sacha Baron Cohen.

Central Intelligence (16 juni)

Central Intelligence

Op school was Bob (Dwayne Johnson) een sul, maar tegenwoordig is hij een dodelijke CIA agent. Wanneer het tijd is voor de schoolreünie wil hij wel eens lachen. Onder het mom van een ultrageheime zaak roept hij de hulp in van de hipste jongen van de campus (Kevin Hart). Vandaag de dag is hij een saaie boekhouder, die zijn hoogdagen mist. Hij kan wel wat actie gebruiken. Maar voor hij goed en wel beseft waaraan hij begint, geraakt hij er niet meer uit. Bob sleept hem mee in een wereld van vuurgevechten, bedrog, spionage en doodsgevaar.
Central Intelligence is een komedie van Rawson Marshall Thurber, geschreven door hemzelf, Ike Barinholtz en David Stassen.

Independence Day: Resurgence (30 juni)

Independence Day Resurgence

Twintig jaar na de eerste film. De internationale gemeenschap is hersteld en de wereld wordt verdedigd met buitenaardse technologieën gered uit de vorige confrontatie met ruimtetroepen. Voor hun nederlaag zijn die er echter ook in geslaagd om een SOS-signaal uit te zenden naar hun thuisplaneet. Hun vervangers zijn al onderweg naar de aarde.
Independence Day: Resurgence is het vervolg van Independence Day (1996). De film wordt geregisseerd door Roland Emmerich en geschreven door hemzelf, Dean Devlin en Carter Blanchard. Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox en Brent Spiner hernemen hun oorspronkelijke rollen naast nieuwkomers zoals Liam Hemsworth, Jessie Usher, Maika Monroe, Sela Ward en Charlotte Gainsbourg.

The BFG (30 juni)

The BFG

Sophie (Ruby Barnhill), de Koningin van Engeland (Penelope Wilton), en de ‘BFG’ (Mark Rylance) trekken eropuit om de boosaardige reuzen te verslaan, die de wereld nu al even terroriseren met hun invallen. The BFG is een fantasieavontuur van Steven Spielberg. De prent is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Roals Dahl, hier te zien in een bewerking van Melissa Mathisen. Hoofdrollen zijn voor Mark Rylance, Ruby Barnhill en Bill Hader.

Tarzan (7 Juli)

Tarzan

Tarzan is werelds geworden en leeft een burgerlijk bestaan met zijn echtgenote Jane Porter. Zijn nieuwe naam is John Clayton III, Lord Greystoke. In die hoedanigheid wordt hij uitgenodigd om een ecologische missie in Afrika te leiden. Op zijn weg vindt hij echter de hebzuchtige Belgische kapitein Rom, die het niet zo nauw neemt met de biodiversiteit van de jungle. Hij wil Tarzan dan ook liefst van al dood zien. Tarzan wordt geregisseerd door David Yates. De hoofdpersoon is uiteraard gebaseerd op de beroemde held uit het boek van Edgar Rice Burroughs.

Ghostbusters (14 Juli)

Ghostbusters

Erin Gilbert (Kristen Wiig) en Abby Yates (Melissa McCarthy) zijn twee onbekende auteurs van een boek dat de echtheid van spoken poneert. Wanneer Gilbert na verloop van tijd toch een prestigieuze positie verkrijgt aan de Columbia University, keert het werkstuk als een boemerang in haar gezicht terug en wordt ze de pispaal van de campus. Dat verandert echter wanneer Manhattan effectief het slachtoffer wordt van een spoken-invasie.
Ghostbusters is een nieuwe take op de gelijknamige kaskraker uit 1986. Het werk werd geschreven en geregisseerd door Paul Feig. Met onder andere Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Leslie Jones, Chris Hemsworth, Neil Casey en Andy García.

Star Trek Beyond (21 juli)

Star Trek Beyond

Trekkies kijken er al lang naar uit en nu is het vervolg van Star Trek Into Darkness (2013) bijna in de zalen. Star Trek Beyond is de 13de film in de reeks en de derde sinds de reboot van de serie. Het scenario werd geschreven door Doug Jug en Simon Pegg, uiteraard gebaseerd op de creaties van Gene Roddenberry. De regie is in handen van Justin Lin. Chris Pine en Zachary Quinto hernemen hun rollen als Captain James T. Kirk en Commander Spock.

Knights of the Roundtable: King Arthur (22 juli)

Knights of the Roundtable King Arthur

Samen met zijn mannen zwerft de jonge Arthur door het achterland van Londonium. Hij is niet op de hoogte van zijn koninklijk bloed tot hij daar het zwaard Excalibur uit de rotsen tilt. Vanaf dan moet de jongeman zijn verantwoordelijkheid opnemen. Hij sluit zich aan bij de rebellen tegen de dictator Voltigern, samen met de enigmatische Guinevere. Maar zal hij zijn mysterieus zwaard wel kunnen temmen? En slaagt hij erin zichzelf en zijn volk te bevrijden van hun demonen?
Knights of the Roundtable: King Arthur is een epische avonturenfilm van Guy Ritchie, geschreven door Joby Harold. Charlie Hunnam speelt Arthur.

Bourne Sequel (28 juli)

bourne 5

De vijfde film uit de Jason Born serie heeft voorlopig nog geen titel. Wel bekend is dat deze typische spionagethriller geregisseerd wordt door Paul Greengrass en geschreven door Greengrass, Matt Damon en Christopher Rouse. Het is het vervolg van The Bourne Ultimatum uit 2007. Naast Matt Damon zijn ook Julia Stiles, Alicia Vikander, Tommy Lee Jones en Vincent Cassel van de partij.

Suicide Squad (4 augustus)

Suicide Squad

Suicide Squad is een superhelden-film gebaseerd op het gelijknamige team van anti-helden uit de DC Comics stripboeken. Het wordt zo de derde film die zich afspeelt in het DC Extended Universe. De prent wordt geschreven en geregisseerd door David Ayer. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie en Joel Kinnaman.

Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (18 augustus)

Teenage Mutant Ninja Turtles 2

In deze 3D science fiction actiekomedie van Dave Green trekken de Ninja Turtles er weer op uit. De film is bedoeld als het vervolg van Teenage Mutant Ninja Turtles uit 2014 en wordt geschreven door Josh Appelbaum en André Nemec. De cast bestaat onder andere uit Megan Fox, Stephen Amell en Will Arnett.

Pete’s Dragon (18 Augustus)

Pete's Dragon

De nieuwe take op het bekende verhaal van Peter en zijn draak wordt een live-action animatiefilm. Het fantastische komisch drama wordt dit keer geregisseerd door David Lowery en bewerkt door hemzelf en Toby Halbrooks. Basis is nog steeds het bekende kortverhaal van S.S. Field en Seton I. Miller. Tweede inspiratiebron wordt uiteraard de gelijknamige filmhit uit 1977. Oakes Fegley, Oona Laurence, Robert Redford, Bryce Dallas Howard, Wes Bentley en Karl Urban nemen de hoofdrollen voor hun rekening.

The Magnificent Seven (22 september)

The Magnificent Seven

Deze western / misdaadfilm wordt de remake van de klassieker uit 1960. De regie is voor rekening van Antoine Fuqua. Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Lee Byung-hun, Luke Grimes, Wagner Moura, Haley Bennett, Matt Bomer en Peter Sarsgaard spelen.

Deepwater Horizon (30 september)

Deepwater Horizon

Deepwater Horizon is een rampenfilm met Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich en Kate Hudson in de hoofdrollen. Zij spelen in een regie van Peter Berg en een script van Matthew Sand en Matthew Michael Carnahan. Het verhaal is dat van de horizon-explosie in het diepwater van de Golf van Mexico, in 2010.

Gambit (6 oktober)

Gambit

Gambit is een spin-off van X-Men: Apocalypse. De film over de superheld mutant uit de Marvel Comics die levenloze voorwerpen (vooral spelkaarten) tot explosieven kan opladen, is het troetelproject van producer Lauren Shuler Donner. Channing Tatum zal Gambit vertolken.

The Girl on the Train (7 oktober)

The Girl on the Train

Sinds haar man haar verliet voor zijn minnares is Rachel Watson aan de drank. Op een dag is ze getuige van een moord. Langzaam groeit bij haar het besef dat ze misschien zelfs medeplichtig was aan de misdaad die ze zag. The Girl on the Train is een thriller van Tate Taylor geschreven door Erin Cressida Wilson. Het script werd gebaseerd op de gelijknamige debuutromans van Paula Hawkins, gepubliceerd in 2015. In de film spelen Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans en Édgar Ramírez.

Jack Reacher: Never Go Back (27 oktober)

Jack Reacher Never Go Back

Deze actiethriller is het vervolg van de eerste Jack Reacher film uit 2012. Tom Cruise herneemt zijn titelrol in een regie van Edward Zwick en een script van Zwick, Richard Wenk en Marshall Herskovitz. Naast Cruise spelen Cobie Smulders, Danika Yarosh, Aldis Hodge, Patrick Heusinger en Holt McCallany voorname rollen.

Doctor Strange (3 november)

Doctor Strange

De carrière van Stephen Strange, ’s werelds beste neurochirurg, wordt geruïneerd wanneer een auto-ongeluk hem voorgoed arbeidsongeschikt maakt. De man gaat op genezingstocht en ontmoet zo ‘The Ancient One’. Doctor Strange is een superhelden-film gebaseerd op het personage uit de Marvel Comics. Het is de 14de film uit de Marvel Cinematic Universe (MCU) reeks. De prent wordt geregisseerd door Scott Derrickson naar een script van Jon Spahits. In de hoofdrollen spelen Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg, Mads Mikkelsen en Tilda Swinton.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (17 november)

Fantastic Beasts and Where to Find Them

De nieuwe J.K. Rowling verfilming is gearriveerd. Hij werd gebaseerd op het gelijknamige nieuwe boek van de moeder van Harry Potter, die nu een spin-off van haar bekende heldenreeks maakt. Rowling debuteert hier bovendien ook als scenariste. Verder maken tal van bekende gezichten uit de Harry Potter crew hun opwachting, inclusief producers David Heyman en Steve Kloves, die eerder ook de Potter films schreven.

The Great Wall (24 november)

Deze Amerikaans-Chinese 3D science fantasy actiefilm is een regie van Zhang Yimou. Het ensemble stuk wordt aangevoerd door Matt Damon en Andy Lau. Verder maken ook Pedro Pascal en Willem Dafoe een opvallende verschijning. De prent wordt Laus Hollywooddebuut en zijn tweede samenwerking met Zhang Yimou. Het verhaal speelt zich af in de kringen van de Northern Song Dynastie en vertelt een aantal mysteries aangaande de Chinese Muur.

Moana (1 december)

Moana

In de oude Zuid-Pacifistische wereld van Oceanië gaat de geboren navigator Moana op zoek naar een fabeleiland. Tijdens haar reis vormt ze een team met haar held, de legendarische halfgod Maui.
Moana is een animatie-musical en een van de nieuwe Disney films dit jaar, de 56ste animatiefilm in de canon. Het is een duoregie van Ron Clements en John Musker. Auli’i Cravalho en Dwayne Johnson lenen hun stemmen aan de protagonisten.

Rogue One: A Star Wars Story (14 december)

Rogue One A Star Wars Story

Na de oprichting van het Galactic Empire ontstaat een groepje rebellen met een wanhopige missie: de plannen stelen van de Death Star, voor die kunnen gebruikt worden om de keizerlijke heerschappij te versterken. Deze epische space opera wordt geregisseerd door Gareth Edwards en geschreven door Gary Whitta en Chris Weitz, naar een idee van visual effects supervisor John Knoll. Onder andere Felicity Jones, Diego Luna en Riz Ahmed spelen de hoofdrollen.

Assassin’s Creed (22 december)

Assassin's Creed

Als Assassin’s Creed: The Movie wordt dit jaar de gelijknamige game hit verfilmd. De prent wordt geproduceerd en vertolkt door Michael Fassbender. Hij speelt niet alleen Aguilar, een 15de Zeeuwse, Spaanse huurmoordenaar, maar ook zijn hedendaagse afstammeling, Callum Lynch. De regie is in handen van Justin Korzel.

Passengers (22 December)

Passengers

Passengers is een romantische science fiction film uit de hoed van regisseur Morten Tyldum. Het script werd geschreven door Jon Spahits en wordt vertolkt door Jennifer Lawrence, Laurence Fishburne, Chris Pratt en Michael Sheen.

Silence (onbekend)

Silence

Dit historisch drama is de nieuwe Martin Scorsese, die filmt met een script van Jay Cocks. Dat script is op zijn beurt gebaseerd op de gelijknamige novelle waarin twee Jezuïtische priesters uit Portugal worden opgevoerd. Op zoek naar hun mentor reizen zij af naar China om daar ook het christendom te prediken. Dat komt hen echter op een gewelddadige vervolging te staan.

Hands of Stone (onbekend)

Hands of Stone

In Hands of Stone volgen we het leven van Roberto Duran, die zijn carrière begon op zijn 16de en met pensioen ging op zijn 50ste, in 2002. In juni 1980 versloeg hij Sugar Ray Leonard in een titelgevecht van de WBC weltergewichten. Tijdens de revanchematch, in november, choqueert Duran de bokswereld door zich in zijn ringhoek terug te trekken en het gevecht te weigeren met de woorden “no más” (“niet meer”). Een biografische actiefilm van schrijver-regisseur Jonathan Jakubowicz. Robert De Niro, Édgar Ramírez, Usher, Ellen Barkin en Ana de Armas spelen de hoofdrollen.

War Machine (onbekend)

War Machine werd gebaseerd op het non-fictie werk The Operators van Michael Hastings. De film werd geschreven en geregisseerd door David Michôd, die Brad Pitt uitnodigt om de hoofdrol te vertolken. Onder andere Anthony Michael Hall, Topher Grace, John Magaro, Scoot McNairy en Will Poulter vervolledigen de cast.

John Wick 2 (onbekend)

John Wick 2

De tweede John Wick actiethriller wordt geregisseerd door Chad Stapelski en geschreven door Derek Kolstad. Het is het vervolg van de eerste film uit 2014. Keanu Reeves speelt de titelrol naast onder andere Bridget Moynahan, Ian McShane en John Leguizamo.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *