10 Grootste Film Flops – Welke Films Verloren Miljoenen?


0

Filmjaar 2015 had weer een aantal hele grote succesfilms die vele miljoenen dollars hebben opgebracht, denk aan Mad Max: Fury Road, Avengers: Age of Ultron, Inside Out en Furious 7. Maar er zijn natuurlijk ook altijd de films die volledig floppen. Dit waren de 10 ‘movie bombs’:

10. Hot Tub Time Machine 2

Hot-Tub-Time-Machine-2

Hot Tub Time Machine was een zeer vermakelijke film, maar duidelijk niet een film waarbij een sequel nodig is. Het verhaal was wel verteld in deel één. Deel twee flopte dan ook volledig met een opbrengst van slechts $13 miljoen.

9. American Ultra

American Ultra

American Ultra heeft een indrukwekkende cast: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Topher Grace, Connie Britton, Walton Goggins, John Leguizamo en Bill Pullman. Maar deze namen zijn niet genoeg om voldoende publiek naar de bios te trekken.

8. Pan

pan

In Pan wordt het verhaal verteld van Peter Pan voordat hij in Neverland komt te wonen. De film is een groot spektakel met Hugh Jackman als Blackbeard.Het budget was dan ook $150 miljoen. De film bracht echter maar $120 miljoen op en kan dus als een grote flop gezien worden.

7. Mortdecai

Mortdecai

Mortdecai heeft een drietal a-sterren in de cast: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow en Ewan McGregor, maar mensen waren niet geïnteresseerd in de film .

6. Aloha

Aloha

Ook de romantische komedie heeft een blik aan grote sterren, onder andere Bradley Cooper, Emma Stone, Rachel McAdams, John Krasinski, Bill Murray en Alec Baldwin. En dan ook nog eens top regisseur Cameron Crowe. Wat kan er dan mis gaan vraag je je af? Blijkbaar heel veel. Van het budget van $37 miljoen werd maar $26 terugverdiend.

5. Jem and the Holograms

Jem and the Holograms

Jem and the Holograms heeft een pijnlijke 3.3 op imdb. De film gaat over een meisje die wereldberoemd wordt wanneer een video van haar waarop ze zing ‘viral’ gaat.

4. Unfinished Business

Unfinished Business

Unfinished Business een komediefilm met Vince Vaugn had een budget van $35 miljoen. Er werd slechts $14.4 opgehaald. Ouch!

3. The Gunman

The Gunman

Sean Penn staat niet meer garant voor volle bioscopen, dat blijkt wel uit The Gunman. Deze actiefilm had een budget van $40 miljoen en leverde slechts $13.6 op.

2. Blackhat

Blackhat

Blackhat had een groot probleem, niemand vindt Chris Hemsworth, oftwel Thor, geloofwaardig als hacker! Van het gigantische budget van $70 miljoen werd dan ook maar $20 miljoen terugverdiend.

1. Rock the Kasbah

Rock the Kasbah

Percentueel gezien is Rock the Kasbah met Bill Murray als een tour manager aan het werk in Kaboel de grootste flop van 2015. Van het budget van $15 miljoen werd slechts 19% terugverdiend, namelijk $2 miljoen.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *