16 Zielige Films, Pak de Zakdoeken Erbij, Huilen Gegarandeerd!


2

Drama! Tranerige ogen, een neus die begint te lopen, snuffende geluidjes en voor de dames, make-up die uitloopt en waardoor je net een panda lijkt. Huilfilms. Ze bestaan in elke vorm en in elk gewicht. Wij zetten de vochtigste voor je op een rijtje. Zet de zakdoekjes maar al klaar voor gebruik.

16. My Sister’s Keeper (2009)

my sisters keeper

Kate en Anna hebben niet alleen een zusterband. Anna is ook een donorbaby, een kind dat gemaakt werd om in de toekomst lichaamscellen af te staan aan haar zieke zus, die al jaren tegen leukemie vecht. Maar Anna is het beu die behandelingen telkens te ondergaan en nu ze 11 is neemt ze een advocaat onder de arm. Anna klaagt haar ouders aan over het recht op haar eigen lichaam. Tijdens het proces gaat het bergaf met de gezondheid van zus Kate.

15. Stepmom (1998)

Stepmom

Een scheiding. De kinderen Anna en Ben moeten ermee leren leven. En dat is niet gemakkelijk. Er is snel een nieuwe vrouw in het leven van hun papa (Ed Harris): de ambitieuze fotografe Isabel (Julia Roberts). En bij hun mama (Susan Sarandon) wordt ondertussen de vreselijke ziekte kanker vastgesteld.

14. My Girl (1991)

my Girl

Vada, 11 jaar, is een speciale meid. Ze is geobsedeerd door de dood. Haar beste vriend is Thomas, die allergisch is aan alles. Dan wordt haar papa verliefd op Shelly. Vada doet er alles aan om die relatie mis te laten lopen. Maar dan verbetert hun relatie. Op een dag, wanneer hij in het bos op zoek is naar iets dat Vada er verloren geraakte, wordt Thomas gestoken door bijen. Hij overlijdt. Vada kruipt terug in haar cocon na het heengaan van haar beste vriend. Het is uiteindelijk haar stiefmoeder die erin slaagt om de relatie vader-dochter uit het slop te halen.

13. Hachi: A Dog’s Tale (2009)

Hachi A Dog’s Tale

Tranen met tuiten, een hond en Richard Gere. Dat vat deze film zowat samen. Hachi is een trouwe hond die elke dag zijn baas, Professor Parker Wilson, naar het station brengt en ‘s avonds ook komt afhalen. Maar dan overlijdt professor Wilson en hij komt niet meer terug. De hond wordt geadopteerd maar blijft wel negen jaar lang op hetzelfde moment naar het station gaan om zijn baas op te wachten. Waargebeurd, misschien een beetje geromantiseerd. Hoog in onze lijst van hondenfilms.

12. The Boy in the Striped Pajamas (2008)

The Boy in the Striped Pajamas

Wanneer de jonge Bruno in 1943 met zijn familie verhuist naar een nieuwe woning op het platteland, is hij natuurlijk benieuwd naar zijn nieuwe omgeving. Ook al verbiedt zijn papa die uitstapjes. Bruno trekt er op uit en ontmoet een jongen in een gestreepte pyjama achter een hek. Een vriendschap ontstaat. Bruno beseft niet dat zijn vader kampcommandant is, en dat achter het hek een concentratiekamp ligt, waar Joden dwangarbeid uitvoeren of uitgeroeid worden. Film met een werkelijk dramatisch einde.

11. A Walk To Remember (2002)

A Walk To Remember

Landon (Shane West) loopt op het foute pad. Wanneer hij met zijn bende een vreselijk foute streek uithaalt, wordt hij veroordeeld tot een taakstraf. Hij moet les geven aan probleemstudenten. Als snel leert hij Jamie kennen, de behoudsgezinde dochter van de dominee en wordt hij vreselijk verliefd. Maar Jamie ontvlucht de liefde want ze is ongeneselijk ziek.

10. Marley and Me (2008)

Marley and Me

John en Jenny willen graag mama en papa worden. Om te oefenen adopteren ze Marley, een labradorpup. Maar dit ouderschap wordt op de proef gesteld, want de hond is hyperactief moet naar een speciale school. En dan blijkt Jenny zwanger. Het verdriet is groot als deze zwangerschap uitloopt op een miskraam. Uiteindelijk lukt het hen toch om een gezonde zoon op de wereld te zetten. Drukke jobs, een drukke hond, een druk kind en een nieuwe zwangerschap zorgt er bijna voor dat Marley wordt herplaatst. Gelukkig valt er ook veel te lachen in deze film!

9. The Fault in Our Stars (2014)

The Fault in Our Stars

Een film over een bijzondere tienerliefde. Het been van Gus werd geamputeerd omwille van een kankergezwel en Hazel heeft als belangrijkste metgezel een zuurstoftank omdat ze een terminale vorm van schildklierkanker heeft. Samen gaan ze op reis om een antwoord te vinden. Daar blijkt dat Gus terug ziek is, en de kanker agressiever dan ooit teruggekeerd is.

8. Blue Valentine (2010)

blue-valentine-preen

Een koppel was ooit hartstochtelijk verliefd. Hun huwelijk is langzaam uiteengevallen. Ze huren een hotelkamer en kijken terug op de liefde die ze ooit deelden. We zien enkele euh, stevige scènes. Met Ryan Gosling en Michelle Williams.

7. Intouchables (2011)

Intouchables

Prachtige waargebeurde film die gebaseerd is op het leven van een rijke aristocraat Philippe, gespeeld door François Cluzet, en zijn verzorger, Driss, gespeeld door Omar Sy. De film is bijzonder door het a-typische profiel van Driss. Hij is namelijk een ex-kruimelcrimineel uit de banlieu. Een speciale vriendschap ontstaat echter tussen deze twee heren. Je zult bij de film net zo hard huilen als lachen.

6. The Pursuit of Happiness (2006)

The Pursuit of Happiness

Met vader en zoon Smith. Wanneer Christopher wordt ontslagen, moet hij op zoek naar een nieuwe baan. Hij probeert ondertussen zo goed als het kan voor zijn zoon te zorgen. Dan kan hij starten bij een beursmakelaarkantoor. Die job blijkt echter onbetaald te zijn. Hij raakt blut en moet op straat gaan leven. Helemaal op het einde slaagt hij er in een betaalde baan bij die beursmakelaar te bemachtigen, zodat het leven voor hem en voor zijn zoon weer glans krijgt.

5. Schindler’s List (1993)

Schindler’s List

Oskar Schindler redt 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz door ze te laten werken in zijn fabriek. Een thematiek die aangrijpend blijft!

4. Up (2009)

Up

Ook animatiefilms kunnen je in tranen laten uitbarsten, dat bewijst Up van Pixar. Meestal komen de tranen bij een film op het einde, bij Up kun je het juist de eerste 10 minuten niet droog houden!

3. The Green Mile

The Green Mile

Paul Edgecomb zit als bijzonder hoogbejaarde man in een bejaardenhuis. Hij denkt terug aan de periode dat hij cipier was in de deathrow van de Cold Mountain gevangenis in de jaren 30. Daar zat een zwarte opgesloten, John Coffey. Die werd beschuldigd van de verkrachting en moord op twee meisjes. De man bleek echter te beschikken over magische krachten, kon zieken genezen en doden weer tot leven brengen. Dan komt de echte moordenaar in de gevangenis. Paul begrijpt dat Covey onschuldig is, maar de man wil niet meer verder leven omdat hij vindt dat er teveel pijn in de wereld is.

2.The Notebook (2004)

The Notebook

Traan, traan. Een zomer vol liefde in de jaren 40 tussen Allie en Noah. Maar dan verhuist Allie en Noah meldt zich aan bij het leger. Noah stuurt elke dag een brief, maar Allie’s mama houdt deze achter. Dan beginnen ze een leven zonder elkaar. Met Ryan Gosling en Rachel McAdams.

1. Titanic

Titanic

De onzinkbare boot zinkt. Dat verhaal kennen we. Het liefdesverhaal tussen Rose en Jack is zo mooi, zo pril, totdat het eindigt in het ijskoude water van de oceaan. Rose overleeft, door op een deur te liggen. Jack bevriest. Met de fantastische dramatische muziek erbij: gegarandeerd is je zakdoek vol met traanvocht!


Like it? Share with your friends!

2
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

2 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Misschien niet bij elke recensie het einde van de film verklappen. Deze lijstjes zijn toch bedoeld om mensen wat kijktips te geven. Wie heeft er nu nog zin om te kijken als je de hele film al verklapt?