Top 23 Vrouwenfilms


-5

Wat is een vrouwenfilm? We gaan even heel stereotiep doen en er zullen vast vrouwen zijn die deze films verschrikkelijk vinden, maar een overgroot deel zal er van smullen. Het grootste deel van de films in deze lijst valt in de categorie romantisch en anders wel tearjerker. We willen echt niet zeggen dat er geen vrouwen zijn die van keiharde actie of bloederige horror houden, maar welke vrouw wil er niet af en toe zo’n simple romcom zien?

23. Crazy stupid love (2011)

Crazy stupid love

Crazy stupid love is een heerlijke feelgood movie waar Cal (Steve Carell) ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft gehad. Dan komt hij Jacob (Ryan Gosling) tegen in de pub, een professioneel rokkenjager. Die leert hem de kneepjes van het vak. Na een onenightstand ontdekt hij dat de dame in kwestie de lerares van zijn zoon is. Ook die zoon beleeft ondertussen zijn eerste liefde.

22. Magic Mike (2012)

Magic Mike

Mike (Channing Tatum) doet allerlei klusjes om zijn American dream te bereiken. Een daarvan is dansen in een stripclub. Hij wordt Magic Mike, de absolute hottie van de dames, bekend om zijn over the top dance moves. Hij geniet met volle teugen van al de voordelen van dit leven. Totdat hij verliefd wordt. Dames, als jullie houden van geweldige lekkere mannenlijven, dan is deze film jullie kans!

21. A Walk To Remember (2002)

A Walk To Remember

Tearjerker! Landon (Shane West) loopt op het foute pad. Wanneer hij met zijn bende een vreselijk foute streek uithaalt, wordt hij veroordeeld tot een taakstraf. Hij moet les geven aan probleemstudenten. Als snel leert hij Jamie kennen, de behoudsgezinde dochter van de dominee en wordt hij vreselijk verliefd. Maar Jamie ontvlucht de liefde want ze is ongeneselijk ziek.

20. Shakespeare in Love (1998)

Shakespeare in Love

In deze lichtere film zien we een jonge Shakespeare (Joseph Fiennes) worstelen met zijn ‘Romeo en Ethal de Piratendochter’. Een jongedame, Viola (Gwyneth Paltrow) is een groot fan van Shakespeare. Ze wil actrice worden maar vrouwen zijn niet toegestaan op het toneel, dus ze verkleedt zich als jongen. Ze wordt Romeo. En ze verkrijgt de liefde van Shakespeare. Ben Affleck speelt de egoïstische Ned Alleyn, een vervelende verwende acteur. Stilletjes lacht dit personage met het moderne Hollywood, dat zijn acteurs en actrices bijna tot god laat verworden.

19.Grease

18.Julie & Julia (2009)

julie-y-julia

Atlijd fijn, een film over koken en lekker eten. Julie Powels (Amy Adams) is klaar met haar saaie leven en zoekt een uitdaging. Ze besluit alle recepten uit het kookboek van de Amerikaanse tv-chef Julia Child (Meryl Streep) ‘Mastering the Art of French Cooking’ te koken.

17. Sense and Sensibility (1995)

sense-and-sensibility

Romantisch kostuumdrama dat draait om de familie Dashwood. De man des huizes komt te overlijden en laat de moeder en haar drie dochters, Marianne wordt gespeeld door Kate Winslet, vrijwel zonder erfenis achter. Het verhaal toont de beslommeringen van dit gezin, over hoe ze het moeten zien te rooien en vooral de sociale en relationele verwikkelingen van de hoofdpersonen.

16. Miss Congeniality (2000)

Miss Congeniality

Wie zei er ook al weer dat vrouwen niet grappig zijn? Not! Sandra Bullock is super funny als Gracie, een harde politievrouw. Die wordt op missie gestuurd wanneer er een aanslag dreigt op een belangrijke Miss verkiezing. Als undercover agente zal ze zich wel een beetje moeten aanpassen.

15. My Best Friend’s Wedding (1997)

My Best Friend's Wedding

Jules (Julia Robers) en Michael (Dermot Mulroney) kennen elkaar al 9 jaar en zijn ontzettend goede vrienden. Ze maken de afspraak om met elkaar te trouwen als ze beide nog vrijgezel zijn op 28-jarige leeftijd. Als de afspraak bijna werkelijkheid wordt, krijgt Jules echter te horen dat Michael trouwplannen met Kimberly (Cameron Diaz) heeft. Ze realiseert zich dat Michael de ware voor haar is en probeert er alles aan te doen om dit huwelijk te voorkomen.

13. Marley and Me (2008)

Marley and Me

John en Jenny willen graag mama en papa worden. Om te oefenen adopteren ze Marley, een labradorpup. Maar dit ouderschap wordt op de proef gesteld, want de hond is hyperactief moet naar een speciale school. En dan blijkt Jenny zwanger. Het verdriet is groot als deze zwangerschap uitloopt op een miskraam. Uiteindelijk lukt het hen toch om een gezonde zoon op de wereld te zetten. Drukke jobs, een drukke hond, een druk kind en een nieuwe zwangerschap zorgt er bijna voor dat Marley wordt herplaatst. Gelukkig valt er ook veel te lachen in deze film!

12. When Harry Met Sally (1989)

When Harry Met Sally

De klassiekers der romcoms, When Harry Met Sally. Ze leren elkaar kennen net na de universiteit. Ze gaan hun eigen weg op zoek naar een partner en komen elkaar zo af en toe tegen. Er ontstaat een goede vriendschap, maar is dat wel mogelijk een vriendschap tussen een man en vrouw zonder seks? In de film zit natuurlijk een van de beroemdste scenes ooit, en dan hebben we het natuurlijk over die scene in het restaurant!

11. Notting Hill

Notting Hill

De reisboekenwinkel eigenaar William, gescheiden, leidt een rustig leven. Zijn leven krijgt een romantische en complexe wending als zijn pad het pad van de wereldberoemde filmster Anna Scott (Julia Roberts) kruist.

10. Love Actually

love actually

Hugh Grant speelt David in dit geweldige romantische plot. De levens van vele personages blijken elkaar op onverwachte manier te raken. Als rode draad door de film hoor je “Love is all around” voor een warm kerstgevoel.

9. Pride and Prejudice

Pride and Prejudice

Eind 18e eeuw. Een moeder van vijf dochters leeft maar voor één ding, en dat is haar dochters een goede (lees rijke) huwelijkspartner vinden. Dan komt Mr Bingley in een nabijgelegen landgoed wonen. Hij blijkt ook nog eens een rijke vriend mee te hebben, Mr. Darcy (gespeeld door Matthew Macfadyen) Die laat zijn oog vallen op de knappe tweede dochter van het gezin, Elizabeth (Keira Knightley). Maar die wil in eerste instantie niet, omwille van haar ‘pride’ en haar ‘prejudice’.

8. Sex and the City (2008)

De film van de legendarische serie Sex and the City mag natuurlijk niet ontbreken op een vrouwenavond. De avonturen van de vier vriendinnen in New York, columniste Carrie (Sarah Jessica Parker), advocate Miranda (Cynthia Nixon), zakenvrouw Samantha (Kim Cattrall) en de brave Charlotte (Kristin Davis), gaan op het witte doek verder.

7. Bridget Jones Diary

Bridget Jones's Diary

Het eerste deel over het verhaal van dertiger Bridget Jones (Renée Zellweger), die erg veel moeite heeft om te voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij en haar familie. Ze rookt, drinkt en eet te veel en weet niet hoe ze met mannen, waaronder haar baas Daniel (Hugh Grant), moet omgaan.

6. Titanic (1997)

titanic

Deze absolute blockbuster draait om een aristocratisch 17-jarig meisje, gespeeld door Kate Winslet, op reis op het modernste schip van dat moment, de Titanic. Ze is op weg naar Amerika, om daar in een gearrangeerd huwelijk te treden. Omdat ze dit helemaal niet zitten, wil ze zelfmoord plegen, maar wordt tegengehouden door een arme kunstenaar, gespeeld door Leonardo DiCaprio. Er ontwikkelt zich een liefdesrelatie tussen beiden, die zijn dramatisch einde vindt in de ondergang van het schip. Het zou de meest succesvolle film ooit worden, en van de hoofdrolspelers Leonardo DiCaprio en Kate Winslet wereldsterren maken.

5. Bridesmaids

Bridesmaids

Het vrouwelijke antwoord op het mannelijke “The Hangover”. In Bridesmaids speelt Kristen Wiig Annie, haar leven is een puinhoop, ze is altijd blut en de liefde geloofd ze niet meer in. Haar beste vriendin Lilian (Maya Rudolph) vraagt haar als getuige. Ze gaan met alle bruidsmeisjes naar Las Vegas.

4. The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada

Anne Hathaway in de rol van haar leven. Deze film hebben we allemaal wel al eens gezien. Het moet één van de meest heruitgezonden movies op onze tv-kanalen zijn. Maar het blijft de moeite om er met een lekker pakje chips en een colaatje languit voor op de bank te gaan liggen. Andrea krijgt dé schok van haar leven als ze van een klein dorpje naar New York verhuist. Haar topjob bij een gereputeerd modeblad wordt een serieuze nachtmerrie. Haar baas, de hoofdredactrice, blijkt geen doetje. Naar het schijnt werd dit karakter lichtjes gebaseerd op die andere gereputeerde hoofdredactrice, Anne Wintour.

3. Dirty Dancing (1987)

dirty-dancing-1987

Patrick Swayze als Johnny Castle en Jennifer Grey als Frances “Baby” Houseman, het zou ze wereldfaam opleveren. Misschien wel de beroemdste dancemove ooit in deze dansfilm, en dan hebben we het natuurlijk over die lift! “Baby” gaat in de zomer van ’63 naar een vakantiepark. Het personeel houdt er een geheel eigen dansstijl op na. Baby is al snel in de ban van “Dirty Dancing”. Johnny de dansleraar leert haar alle moves. Ze heeft talent en wanneer Johnny’s partner uitvalt moet ze invallen bij een danswedstrijd.

2. The Notebook (2004)

The Notebook

Aankondiging voordat je deze film ziet: leg je zakdoek klaar. In deze prent (die zich afspeelt in de jaren 40) zien we Allie en Noah (Gosling). Die ontmoeten elkaar tijdens een warme zomer. Wat volgt is liefde. De twee tortelduifjes hebben echter een volledige andere achtergrond. Allie verhuist na the summer of love, en Noah gaat naar het leger. Hij schrijft haar elke dag een brief, maar die wordt achtergehouden door de mama van Allie. Allie en Noah beginnen elk een leven zonder elkaar.

1. Pretty Woman

Pretty Woman

Edward (Richard Gere) is een rijke zakenman die een prostituee voor een week inhuurt, nadat zij een goede indruk bij hem heeft achtergelaten. Vivian Julia Robers) begint langzamerhand te transformeren naar een echte dame en Edward leert van haar een beter mens te zijn. Edward wordt verliefd op haar, maar een relatie brengt de nodige moeilijkheden met zich mee.


Like it? Share with your friends!

-5
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *