Top 14 Leukste Honden Films


-1

Naast de politie is de hond je beste vriend. Dat blijkt wel zo, als we het lijstje maken van films waarin deze viervoeters een niet onbelangrijke rol spelen. Dus voor de liefhebbers, een lijstje van de beste films, op zijn hondjes.

14. Snow Dogs (2002)

snow dogs

Ted Brooks (Cuba Gooding, Jr.) een flamboyante tandarts in Miami, erft totaal onverwacht zeven huskies en een border collie in Alaska. Het begin van een avontuur.

13. Turner & Hooch (1989)

Turner & Hooch

Dé film als u een jonge Tom Hanks en een hond in één productie wil zien. Het gaat over een agent (Hanks), een moord en een hond die daar getuige van was.

12. The Shaggy Dog (2006)

The Shaggy Dog

Een mens die een hond wordt. Advocaat Dave Douglas maakt het mee. Hij krijgt hierdoor hele nieuwe inzichten, over zichzelf, maar ook over zijn gezin, waar hij nooit tijd voor had.

11. K-9 (1989)

K-9

James Belushi, die een agent speelt, krijgt een hond Jerry Lee, die hem moet helpen om een drugsdealer te vinden. De hond blijkt zijn geheel eigen karakter te hebben.

10. Air Bud (1997)

Air Bud

Na het overlijden van zijn vader verhuist Josh met zijn moeder naar een nieuwe stad. Hij vindt er een verwaarloosde hond. Helaas wil mama die niet in huis. Josh beslist hem dan maar stiekem te adopteren. Hond Bud blijkt al snel bijzondere kwaliteiten te bezitten. Eerst als mascotte, en dan als echte basketspeler. Het basketbalteam van Josh is er maar wat blij mee.

9. Benji (1974)

Benji

Een andere BH, Bekende Hond. Over Benji werden er maar liefst zeven films gemaakt. Benji is een ‘stratier’, een straathond die rondzwerft, en geniet van de aandacht en het eten van heel wat verschillende mensen die hij dagelijks bezoekt. Dan ontmoet hij een vrouwtje. Ze gaan een soort van ‘relatie’ aan en beleven leuke avonturen.

8. Old Yeller (1957)

Old Yeller

Old Yeller is ook een oldie. Een film uit 1957. Een zoon en moeder die een ranch draaiende moeten houden als vader vertrekt. De vriendschap tussen jongen en hond. Emoties ten top!

7. Hotel for Dogs (2009)

Hotel for Dogs

Terechtkomen in een pleeggezin met een strikt ‘no dogs’ beleid is lastig als je een hond hebt. Maar broer en zus Bruce en Andi vinden een vervallen hotel waar ze een perfect thuis kunnen van maken voor zichzelf en al hun hondenvriendjes. Met Emma Roberts en Jake T. Austin. Een echte familiefilm.

6. Eight Below (2006)

Eight Below

Drama op de noordpool. Wanneer Shepard (Paul Walker) en zijn collega’s een geologische studie uitvoeren, worden zo door een ongeval en erg slechte weercondities gedwongen hun sledehonden achter te laten. Die moeten zich zes maanden uit de slag weten te trekken, in de ijskoude winter. Shepard zet uiteindelijk een gevaarlijke rescue missie op poten om zijn vrienden op vier poten te redden.

5. Beethoven (1992)

Beethoven

Weet je nog toen iedereen plots een sint-bernardshond wou? Dat fenomeen werd veroorzaakt door de film Beethoven. En het bleef niet bij één productie, in totaal zijn er maar liefst acht films waar de echte fan zich helemaal pleuris mee kan bingeviewen. Het verhaal is gekend, klein en fijn, wordt al snel een reuzenhond, geliefd door de ene kant van het gezin, verwenst door de andere kant (de papa). Een bijna-overlijden van de hond zorgt ervoor dat Beethoven uiteindelijk ook in papa’s gratie valt.

4. Lassie Come Home (1943)

Lassie Come Home

Hoe mooi, de vriendschap tussen een jongen en zijn hond. Lassie behoort toe aan Joe, de zoon van een arme familie. Ze verkopen de hond aan een rijke familie, ze hebben dat inkomen hard nodig. Maar Lassie blijft ontsnappen terug naar zijn baasje. Tijdens een lange tocht naar huis beleeft de hond allerlei avonturen. En eind goed, al goed in de jaren 40!

3. Homeward Bound: The Incredible Journey (1993)

Homeward Bound The Incredible Journey

Dieren die hun baasjes terugvinden: daar gaat deze film eigenlijk over. De drie huisdieren in deze film Nestor, een Golden Retriever, Mazzel, een bulldog puppy en Sissy, een kat) proberen hun baasjes terug te vinden. Ze reizen van een ranch door de woeste natuur naar de stad, waar de hereniging tussen mensen en dieren plaatsvindt.

2. Hachi: A Dog’s Tale (2009).

Hachi

Gebaseerd op het ware verhaal van de trouwe hond Akita Hachiko. Een bijkomende troef is deze film is de andere hoofdrolspeler, Richard Gere. Hachiko is een supertrouwe hond die elke dag zijn baas, Professor Parker, naar het station brengt en daar ook zit te wachten wanneer die daar terug arriveert. Wanneer de baas niet meer terugkomt (hij krijgt een hartaanval en overlijdt), houdt Hachiko dit ritueel nog negen jaar vol. Hondenliefhebbers houden het niet droog bij deze film.

1. Marley & Me (2008)

Marley & Me

John en Jenny (Jennifer Aniston) willen misschien wel ouders worden, ze weten het nog niet zeker. Ze adopteren de labradorpup Marley om alvast wat te oefenen. Wanneer het dier hyperactief blijkt te zijn, en naar een speciale school moet, lijkt het plan om mama en papa al heel wat minder aantrekkelijk te worden. Tot Jenny onverwacht toch zwanger blijkt, en Marley daarna nog een erg lange tijd geniet bij zijn twee grote baasjes en zijn 3 kleine baasjes.


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *