Top 12 Beste Channing Tatum Films


0

Channing Tatum is een voormalig model met Franse, Italiaanse en Indiaanse roots. Na een korte carrière als sportman, stond hij op de catwalks van de premium modemerken. Hij werd als acteur opgemerkt na een rolletje in CSI Miami. Na zijn eerste echter rol in een langspeelfilm had hij beet in 2005 in de film Coach Carter. Tijd om een lijstje te maken van dit bezig bijtje.

12. Jupiter Ascending (2015)

Jupiter Ascending

Als een film wordt geregisseerd door Andy Wachowski en Lana Wachowski (The Matrix), dan ligt de lat hoog. Jupiter Ascending kon dat helaas niet echt waarmaken, toch is het een mooie film met een mooie tegenspeelster. Jupiter Jones (Mila Kunis) leek geboren te zijn om grootste zaken te realiseren, maar werkt als schoonmaakster en wordt ook nog eens bijna vermoord door boosaardige aliens. Dan landt Caine (Channing Tatum) op de aarde, een genetisch gemanipuleerde ex-militaire jager. Die is op zoek naar haar. Zo komt ze te weten welke rol voor haar is weggelegd in de kosmos.

11. She’s the Man (2006)

She’s the Man

Viola vermomt zich als haar tweelingbroer Sebastian en gaat naar zijn kostschool. Daar kan ze voetballen, hetgeen ze het liefste doet, maar wat niet iedereen erg meisjesachtig vindt. Op school wordt ze verliefd op Duke (Tatum), haar kamergenoot. Zelf blijkt ze dan weer heel aantrekkelijk voor Olivia, waar Duke dan weer verliefd op is.

10. Foxcatcher (2014)

Foxcatcher

Het waargebeurde verhaal van de gebroeders Schulz (Mark Schulz wordt gespeeld door Tatum), twee Olympische worstelkampioenen, over hun relatie met John du Pont, de erfgenaam van du Pont Chemical. De American dream blijkt toch niet altijd goed af te lopen wanneer één van de twee broers weigert op het landgoed van hun mecenas te gaan wonen.

9. Side Effects (2013)

Side Effects

Een ambitieuze psychiater schrijft zijn zwaar depressieve patiënte Emily een nieuw medicijn voor. Dat lijkt op het eerste zicht te werken.
Channing Tatum speelt Martin Taylor, de man van Emily. Emily vermoordt hem, onder invloed van het medicijn.

9. Stop-Loss (2008)

Stop-Loss

Oorlogsfilm. Wanneer Sergeant King terugkeert uit Irak, vindt hij het welletjes en besluit het leger de rug toe te keren. Geen moment te vroeg, want zowel hij maar ook zijn medestrijders Steve (Channing Tatum) en Tommy Burguess kampen met een post-traumatisch syndroom. Maar dan beslist het leger de Stop-Loss policy in te roepen. Zelfs soldaten die hun opdracht hebben uitgedaan, kunnen verplicht worden om weer dienst te nemen. King wordt als eerste verplicht, en zelfs opgepakt. Ook Steve denkt hetzelfde lot te moeten ondergaan.

7. Public Enemies (2009)

Public Enemies

VS, jaren 30. Misdadigers en gangsters lijken er vrij spel te hebben. Johnny Depp (John Dillinger) is een bankrover annex moordenaar die de politie steeds te snel af is. Die krijgt voor het eerst hulp van een nieuw opgerichte organisatie: de FBI. Samen gaan ze op zoek naar Dillinger en zijn kompanen Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd (gespeeld door Channing Tatum).

6. Coach Carter (2005)

Coach Carter

Basketbal coach Carter (Samuel L. Jackson) heeft een bijzondere manier om zijn team te motiveren. Als ze niet aan de eisen voldoen qua schoolprestaties, mogen ze niet spelen. Zo wil hij ze discipline aanleren, op de schoolbanken en op het veld. Tatum speelt met verve één van de spelers die dringend een lesje moet krijgen.

5. Magic Mike (2012)

Magic Mike

Een hoofdrol voor Channing in deze stoeremannenfilm. Mike (Tatum) doet wat klusjes om zijn droom te kunnen realiseren: zelf meubels maken. Een van die jobjes is strippen in een club voor vrouwen. Het duurt niet lang of hij groeit uit tot een publieksmagneet: Magic Mike. Dan ontmoet hij Adam, die hij meeneemt naar de club. Tatum is ook producent van deze film.

4. Dear John (2010)

Dear John

Het thema van deze film is liefde en oorlog. Wanneer soldaat John Tyree (Tatum) even thuis met verlof is, wordt hij verliefd op Savannah (Amanda Seyfried), een studente. Het tweetal schrijft brieven om hun liefde op afstand levend te houden. Vooral John krijgt te maken met heel wat tegenvallers.

3. The vow (2012)

The vow

Tatum speelt Leo, wiens vrouw Paige (Rachel McAdams) in een ernstig ongeval betrokken raakt. Wanneer ze uiteindelijk uit haar coma komt, is ze haar geheugen kwijt. Ze herkent niemand, ook haar man niet. Die zal zijn best moeten doen om haar opnieuw verliefd te krijgen om haar naar het altaar te begeleiden, zoals voor het ongeval gepland was.

2. Step Up (2006)

step up

In deze film is Tatum Tyler Gage, een blanke jongen die opgroeit in een pleeggezin in een zwarte achterbuurt. Zijn pad gaat niet over rozen. Wanneer hij op een avond betrapt wordt op het vernielen van een school, wordt hij opgepakt en veroordeeld tot een stevige taakstraf. In de school ontmoet hij Nora, een danseres die aan het trainen is voor haar eindwerk. Toeval wil dat haar danspartner ziek wordt en zij dringend een vervanger moet zoeken. Tyler komt met zijn stoere ‘street’ dansmoves voor de proppen. Vuurwerk!

1. 21 Jump Street & 22 Jump Street (2012 en 2014)

21 Jump Street

Heerlijk dynamische films waar je als kijker van de ene naar de andere scène wordt meegetrokken! Schmidt en Jenko (Channing Tatum) staan op de rand van het volwassen worden. Ze besluiten bij de politie te gaan. Wanneer ze de opdracht krijgen te infiltreren in hun oude middelbare school, merken ze dat er toch het een en ander veranderd is tegenover ‘hun tijd’. Na het succes van hun 21 Jump Street project worden de heren in de tweede film overgeplaatst naar 22 Jump street. Weer gaan ze undercover als studenten om een drugleverancier te vangen. Films zijn gebaseerd op de gelijknamige televisie serie.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *