Top 18 Romantische Komedies (RomComs) Op Netflix


0

Ben je een liefhebber van romcoms? Dan is een abonnement op Netflix zeker het overwegen waard. We hebben de films doorgespit (Mei 2018) en kwamen tot de volgende lijst van romantische komedies. Het aanbod van Netflix verandert natuurlijk dagelijks, dus als er een film niet meer op staat, of we juist een goede romcom gemist hebben, laat het weten bij de reacties!

18. Smoorverliefd (2013)

De lijst is een combinatie van Hollywood en Nederlandse romcoms (de volledige lijst van Nederlandse films op Netflix vind je hier). Smoorverliefd is een leuke film over de hectische romantische levens van vier vrouwen in Den haag.

17. No Strings Attached (2011)

no-strings-attached

Als Ashton Kutcher naar zijn werk gaat, ontmoet hij altijd prachtige vrouwelijke tegenspeelsters. Zou het toeval zijn? In deze prent is het Natalie Portman, aka Emma. Zij is een drukbezette arts die een schijnbaar perfecte regeling heeft getroffen met haar beste vriend, hier gespeeld door Ashton: een seksuele relatie zonder verplichtingen. Maar blijft dat zo duren, als het op termijn blijkt dat ze toch wat meer voor elkaar gaan voelen?

16. Mannenharten 1 & 2 (2015)

Mannenharten

De vijf hoofdrolspelers uit deze prent, Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Fabian Jansen en Teun Kuilboer delen buiten hun sportabonnement, heel wat meer zonder dat ze het zelf weten. Hun liefdeslevens blijken heel wat gemeen te hebben. Een (nakend) huwelijk, een relatiebreuk, avances, kind op komst en verliefdheden. Wie van deze mannen volgt uiteindelijk zijn hart?

15. What Happens in Vegas (2008)

What Happens in Vegas (2008)

De personages van Cameron Diaz en Ashton Kutcher komen elkaar stomdronken tegen in Vegas. Ze besluiten te trouwen. De volgende morgen willen ze natuurlijk het huwelijk onwettelijk verklaren, maar dan winnen ze de jackpot. Wie mag deze nu hebben?

14. Killers(2010)

killers

Katherine Heigl ontmoet de man van haar dromen, Ashton je-zou-voor-minder-Kutcher op vakantie. De twee trouwen halsoverkop. Hun geluk kan niet op, totdat ze erachter komen dat de buren weleens huurmoordenaars zouden kunnen zijn, die ingehuurd zijn om hen te vermoorden. Waarom? Manlief blijkt een huurmoordenaar, die nu een prijs op zijn hoofd heeft staan. Hoofdpijn is het minste dat je zou krijgen als je dit te weten komt!

13. What to expect when you’re expecting (2012)

Deze romantische komedie geeft je een blik in het leven van vijf koppels die allen een kind verwachten. De moraal van het verhaal: je kan wel bepaalde verwachtingen hebben, maar het leven draait toch anders uit. De film heeft een echte sterrencast met onder andere Jennifer Lopez, Elizabeth Banks, Chris Rock en Cameron Diaz.

12. Brasserie Valentijn (2016)

Brasserie Valentijn

Valentijn (Georgina Verbaan) en chef kok Angelo zorgen op 14 februari voor een perfect menu in een perfect kader. De verwachtingen in hun brasserie zijn hooggespannen, elk koppel in de zaal hoopt op de onvergetelijke avond. Maar dan staat de ex van Valentijn, Frank, plots voor de deur.

11. That Awkward Moment (2014)

Drie vrienden proberen samen zoveel mogelijk uit hun vrijgezelle bestaan te halen zolang het nog duurt. Wanneer ze allemaal toch weer verliefd worden moeten ze zich afvragen of ze voor elkaar, of voor hun mogelijk vriendin kiezen. Zac Efron speelt naast Imogen Poots en Miles Teller een van de vrienden in deze vrolijke en herkenbare romantische komedie.

10. The Accidental Husband (2008)

Aan de cast van deze romantische komedie zal het zeker niet liggen, met Uma Thurman, Jeffrey Dean Morgan, Colin Firth, Isabella Rossellini en Sam Shepard is deze top te noemen. Thurman speelt Emma, een succesvolle carrièrevrouw. Ze wil trouwen met haar conventionele verloofde Patrick. Echter ze blijkt al getrouwd, per ongeluk met Patrick een passionele brandweerman. Emma begint te twijfelen over haar levenskeuzes.

9. Gooische vrouwen (2011)

Gooische vrouwen

Na de populaire serie kon een film niet uitblijven. In 2011 was het zo ver. Cheryl, Anouk, Claire en Roelien zijn er uiteindelijk van overtuigd geraakt dat het innerlijk van de vrouw veel belangrijker is dan het uiterlijk. Daarom gaan ze op cursus in Parijs. Veel studeren doen ze niet, maar ze beleven er wel een onvergetelijke tijd, tot de plicht in Nederland de dames terug naar huis roept.

8. The Break-Up (2006)

The Break-Up

Brooke (Jennifer Aniston) en Gary (Vince Vaughn) maken constant ruzie nu ze samenwonen. Wanneer Brooke hun relatie verbreekt, wil echter geen van beiden het prachtige appartement verlaten. Ze verdelen de woning in twee. Maar ruzie, slapstick, oorlog, verleidingspogingen en vrienden die zich komen bemoeien, zijn het gevolg. Zal uiteindelijk iemand toegeven en verhuizen?

7. Soof (2013)

soof

Dansen, heerlijk romantisch. Geen wonder dat Soof (Lies Visschedijk), bijna 40, helemaal verliefd wordt op choreograaf Jim (Dan Karaty). Soof, die een druk leven heeft met haar cateringbedrijf, haar drie kinderen en haar man, beseft op het laatste moment dat ze toch alles wil doen om haar gezin bij elkaar te houden. Gaat dat lukken, want haar man heeft ondertussen ook een relatie? Heerlijke film om gezellig met zijn tweetjes te bekijken onder een warm dekentje.

6. She’s the Man (2006)

She is the man

het is bijna niet voor te stellen maar She’s the Man met amanda Bynes in de hoofdrol is gebaseerd op een toneelstuk van William Shakespeare. Amanda Bynes is Viola, wiens meidenvoetbalteam wordt stopgezet. Om toch verder te kunnen voetballen, doet ze zich voor als haar tweelingbroer, gaat in zijn studentenhuis wonen en voetbalt in zijn team. Dan wordt ze echter verliefd op haar kamergenoot Duke.

5. The Holiday (2006)

Twee vrouwen die elkaar niet kennen besluiten van huis te ruilen om even weg te komen uit hun eigen ongelukkige levens. De vakantie in een ander huis is meteen een vakantie naar het leven van de ander. Deze film is gevuld met pure romantiek, maar comedian Jack Black zorgt voor de nodige humor.

4. How to lose a guy in 10 days (2003)

How to Lose a Guy in 10 Days

De één heeft een weddenschap voor haar werk waarvoor ze gedumpt moet worden binnen 10 dagen, de ander heeft een weddenschap met zijn baas dat hij een vrouw aan de haak kan slaan binnen 10 dagen. Zet ze samen in een relatie en de meest rare situaties stapelen zich op. Het plot van de film is misschien niet erg realistisch, maar deze komedie is vooral voor iedereen die houdt van overdreven absurditeit. De twee hoofdpersonages weten de romantiek uiteindelijk nog wel te vinden, dus ook iedereen die liever zwijmelt zal zich kunnen vinden in deze film.

3. Definitely Maybe

Will Hayes (Ryan Reynolds) is een man in zijn dertiger jaren die samen met zijn tienjarige dochter Maya (Abigail Breslin) in Manhattan woont. Hij bevindt zich midden in een scheiding en praat daar met Maya over. Zij wil precies weten hoe haar ouders oorspronkelijk bij elkaar kwamen en wat haar vader leuk vond aan haar moeder. Hayes vertelt haar daarop een verhaal over zijn romantische beslommeringen in de tijd dat hij Maya’s moeder ontmoette. Hij verandert alleen wel de namen van de vrouwen daarin, zodat Maya alleen kan raden wie van hen haar moeder voorstelt.

2. Love Actually

Kerstmis is dé tijd van het jaar die draait om familie, vrienden en liefde. Het is dan ook niet gek dat een aantal filmmakers besloot om een verhaal te maken over alle soorten liefde die we om ons heen hebben tijdens de feestdagen. Van innige vriendschappen, tot huwelijken die al tientallen jaren duren, alles komt voorbij. Met een sterrencast vol met de grootste Britse acteurs en actrices, en een script dat uit elkaar barst van de frisse humor, is deze film een echte kerstklassieker geworden.

1. Annie Hall (1977)

annie hall

Twee totaal verschillende mensen krijgen het toch voor elkaar om hun relatie te laten werken. Annie Hall draait niet zozeer om de verschillende dramatische wendingen die de personages meemaken, maar vooral om de basis van een relatie. Waarom kiezen we voor elkaar? Wat zorgt ervoor dat je je voor altijd wil binden aan één persoon? Door de excentrieke personages draait deze film niet alleen om grote vragen van de liefde, maar is er ook een grappige toon die de overhand heeft. Op nummer 3 in onze top lijst van beste romantische komedies ooit!


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

2 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik zal nou eens, voor de verandering, iets komischer gaan vertellen over mijzelf wat een bepaalde “ontvoering” in het verleden betrof en grappiger is dan het bovengenoemde artikel. Normaal worden meisjes en vrouwen soms wel eens “geschaakt of ontvoerd” door jongens en mannen waarbij de eersten meestal bij de laatsten over de schouder worden gedragen!
    Ik heb dit eind jaren ’90 (ik was toen nog net geen dertig) ook bij enkele grappige vrouwen in Arnhem, op vrijwillige bases, gedaan waaronder een zekere Mathilde. Zij was drie jaar jonger dan ik, ongeveer even groot en sterk als ik een blonde, stoere en een hele fysieke sterke jongedame die vroeg of zij dit op een avond eens andersom bij mij thuis mocht gaan uitvoeren en kon dit dus niet weigeren.
    Mathilde en ik droegen toen allebei een zwarte trui, ik een blauwe jeans en zij een witte jeans. Zoals ik dat met haar als eerste had gedaan voordat ik haar rond droeg ging ik op mijn beurt op een stoel staan en zij hierna voor mij staan. Vervolgens tilde Mathilde mij op en zij nam me over haar rechterschouder heen waarna ze mij door de kamer heen droeg, even kort met mij rondliep en een huisgenoot dit later fotografeerde!
    Ik bezit deze foto’s nog steeds en het lijkt dan net of Mathilde mij, Jules, aan het ontvoeren was voor een charmant (?) of romantisch ritje! Mijn achterwerk staat hierin mooi strak in mijn blauwe spijkerbroek en Mathilde kijkt zo triomfantelijk alsof ze verliefd op me was geworden en mij toen eens goed op mijn nummer zette en ik kreeg toen heel veel respect voor haar! Ik vond het later best grappig en ik heb er beslist geen spijt van dat Mathilde mij nou eens goed te pakken nam want dat had ik deze keer ook wel een keertje verdiend, zo zeg ik zelf!