Top 20 Leukste Komediefilms van Vroeger


0

Viel er nog wat te lachen in de bioscopen in 2015? Bijna alle grote komediesterren (Adam Sandler, Will Ferrell, Seth Rogan, Vince Vaughn) brachten een film uit in 2015 en om eerlijk te zijn waren het niet hun beste films. We zagen ook veel te veel sequels in 2015 van succesfilms van de afgelopen jaren die eigenlijk allemaal tegenvielen. Gelukkig zijn er altijd nog een paar goede indiefilms. We hebben de animatiefilms buiten beschouwing gelaten, een top 10 van de beste animatiefilms van 2015 lees je hier.

20. The Ridiculous 6

ridiculous 6

De komische western The Ridiculous 6 is gemaakt door Netflix, en dus ook exclusief te zien op Netflix. De hoofdrol is voor Adam Sandler die is opgegroeid bij een indianenstam. Hij krijgt te horen dat zijn lang verloren vader terug is. Hij maakt samen met zijn vijf gekke halfbroers een toch door het wilde westen. Het is de eerste van vier films die Sandler voor Netflix gaat maken, hopelijk zijn de volgende beter …

19. Pixels

Pixels

En we gaan door met nog een Adam Sandler film. Hij lijkt zijn beste tijd gehad te hebben want ook Pixels stelde zwaar teleur.

18. Hot Pursuit

Hot Pursuit

De hoofdrollen in deze vrouwelijke buddy cop film zijn voor Reese Witherspoon en Sofía Vergara. De eerste speelt een gespannen politieagente, de tweede de losbandige weduwe. Twee compleet tegenovergesteld personages. Samen maken ze een roadtrip door Texas.

17. Hot Tub Time Machine 2

Hot Tub Time Machine 2

Wederom gebruiken Craig Robinson, Clark Duke en Rob Corddry de tijdmachine (hun jacuzzi). In plaats van terug in de tijd reizen ze per ongeluk 10 jaar in de toekomst.

16. Unfinished Business

Unfinished Business

Vince Vaughn speelt een hard werkende kleine ondernemer die in Europa de deal van zijn leven moet sluiten. De trip die hij onderneemt met zijn twee collega’s Tom Wilkinson en Dave Franco loopt echter volledig uit de hand. Zo komen ze terecht op een gigantisch sex feest en op een economische top.

15. Goosebumps

Goosebumps

Jack Black speelt de hoofdrol, hij speelt R.L.Stine, auteur van de bestseller reeks “Goosebumps”. Hij is nogal een vreemde man, en dat is niet zo raar, want de monsters in zijn boeken zijn echt. Hij houdt ze gevangen in zijn boeken, totdat de monsters per ongeluk worden vrijgelaten.

14. Sleeping with Other People

Sleeping with Other People

Jake (Jason Sudeikis) en Lainey (Alison Brie) zijn allebei niet vies van overspel. Ze starten een platonische relatie om hun leven te beteren. Maar uiteraard beginnen ze elkaar toch leuk te vinden.

13. Ted 2

Ted 2

Ted (de teddybeer) wil gaan trouwen en een gezin starten. De rechter laat het echter niet toe dat een teddybeer met een mens gaat trouwen. Samen met zijn beste vriend John (Mark Wahlberg) gaan ze het gevecht aan. Vermakelijk, maar niet zo leuk als deel één.

12. Get Hard

Get Hard

Will Ferrell speelt een bankdirecteur die ten onrechte de gevangenis in moet voor het plegen van fraude. Om zich voor te bereiden vraagt hij Darnell (Kevin Hart) die zijn auto wast om hem ‘harder’ te maken. Niet wetende dat Darnell eigenlijk een softie is.

11. Pitch Perfect 2

Pitch Perfect 2

De Bellas zijn bijna aan het einde van hun studentenbestaan. De zanggroep Barden Bellas lijkt dan ook op zijn einde. Wat gaan de meiden doen met hun vriendschappen en toekomst?

10. Daddy’s Home

Daddy's Home

Will Ferrell speelt een zachtaardige man die er alles aan doet om de beste vader te zijn voor zijn twee stiefkinderen. Op een dag komt echter de echte vader (Mark Wahlberg) tijd, een echte tough guy. Hij moet de strijd aangaan om de coolste vader te zijn.

9. The Wedding Ringer

The Wedding Ringer

Jimmy (Kevin Hart) is in te huren als getuigen op bruiloften. Doug (Josh Gad) huurt hem in.

8. Sisters

Sisters

Dat Amy Poehler en Tina Fey chemie hebben dat is wel duidelijk. Sisters is niet hun beste komediefilm, maar er zitten zeker vermakelijke momenten in. Ze spelen twee zussen die om hun gloriedagen te herbeleven een feest geven voor al hun oude klasgenoten.

7. Me and Earl and the Dying Girl

Me and Earl and the Dying Girl

Me and Earl and the Dying Girl is een drama/komedie over een middelbare scholier die diepgaande relaties uit de weg gaat om zijn tienerjaren zonder kleerscheuren door te komen. Totdat zijn moeder hem verplicht om tijd door te brengen met Rachel een meisje bij wie kanker ontdekt is.

6. Spy

.
Spy

Melissa McCarthy speelt Susan Cooper, een analist bij de CIA die zeer goed werk verricht vanachter haar bureau. Totdat haar partner (Jude Law) verdwijnt en een andere collega (Jason Stratham) verdacht wordt. Ze verlaat haar kantoorbaan voor het ‘veld’.

5. Trainwreck

Trainwreck

Trainwreck schreef Judd Apatow samen met Amy Schumer die ook de hoofdrol speelt. Ze speelt Amy Townsend, haar vader heeft haar in haar jeugd overtuigd dat monogamie onrealistisch is. Ze is nu 30 jaar, en leeft een losbandig leven met veel drank en sex. Tot ze sportarts Aaron (Bill Hader) leert kennen.

4. Grandma

Grandma

Een drama/komedie film van Paul Weitz. Sage zit in de problemen en heeft snel geld nodig. Ze vraag het aan haar oma. Samen gaan ze langs bij de vriendinnen van haar oma om geld te vragen, er worden er oude geheimen opgegraven en vallen er lijken uit de kast.

3. What We Do In The Shadows

What We Do In The Shadows

Een vampierenfilm, maar dan heel anders. Drie onsterfelijke vampiers Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) en Vladislav (Jemaine Clement) proberen zich aan te passen aan de moderne maatschappij. Ze moeten de huur zien te betalen, het internet is onbegrijpelijk, en nieuwe vrienden maken is zeer lastig met hun dorst naar bloed.

2. The Night Before

The Night Before

Jeugdvrienden Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) en Chris (Anthony Mackie) vieren elk jaar samen kerstavond en gaan dan helemaal los. Ze zijn volwassen en dit wordt de laatste keer dat ze deze traditie vieren. Ze willen er een onvergetelijke avond van maken!

1. The Intern

The Intern

Robert De Niro speelt de 70-jarige gepensioneerde weduwnaar Ben Whittaker. Zijn pensioen bevalt hem niet en hij gaat weer aan het werk. Hij wordt aangenomen als stagiair bij een modewebsite geleid door Jules Ostin (Anne Hathaway). De twee hebben een klik.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *