Top 10 Films in Films


0

Een film in een film, heerlijk voor de filmmakers. Ze hoeven zich niet aan de regels te houden en kunnen lekker los gaan. De films zouden in het echt waarschijnlijk nooit goedgekeurd worden door de filmmaatschappijen, maar in de film wereld kan natuurlijk alles!

10. Good Will Hunting 2: Hunting Season (Jay and Silent Bob Strike Back)

Matt Damon en Ben Affleck schreven samen en speelden de hoofdrollen in Good Will Hunting. De film was een groot succes. Maar gelukkig nemen de heren zichzelf niet te serieus, in de film “Jay and Silent Bob Strike Back” van regisseur Keven Smith (hun maatje), nemen ze deel twee op, en dat doen ze alleen maar voor het geld.

9. Asses of Fire (South Park: Bigger, Longer, & Uncut)

https://www.youtube.com/watch?v=9St7rLLBC4A

Met South Park: Bigger, Longer, & Uncut kregen de vier brutale jochies uit South Park hun eigen film. In de film zit de film van hun favoriete Canadese duo Terrance & Phillip, Asses of Fire, met daarin het liedje Uncle Fucka

8. Fake Purse Ninjas (Bowfinger)

https://www.youtube.com/watch?v=o6RCnrd6F6g

In Bowfinger droomt Steve Martins karakter ervan om de ultieme film te maken. Hij weet Hollywoods grootste ster te strikken, Kit Ramsey (gespeeld door Eddie Murphy), maar hij vertrouwt op de ’talenten’ van zijn broer Jiff. Aan het eind van de film zien we hoe zijn film ‘Fake Purse Ninjas’ een bizarre kung-fu film eruit ziet.

7. Hamlet (Last Action Hero)

In Last Action Hero speelt Arnold Schwarzenegger zowel zichzelf als Jack Slater, een politie agent uit de “Jack Slater” films. Danny een jonge filmfan komt terecht in de Jack Slater films. In de echte wereld zien we echter fragmenten uit een film die Arnold Schwarzenegger zogenaamd heeft gemaakt, een actiefilm gebaseerd op Shakespeare’s Hamlet.

6. Satan’s Alley (Tropic Thunder)

In Ben Stillers Tropic Thunder beland een groep acteurs die een oorlogsfilm opnemen in de jungle in een echt conflict. In het begin van de film zien we een aantal trailers van de ‘acteurs’ waaronder Satan’s Alley, waarin Robert Downey Jr en Tobey Maguire twee priesters spelen die verliefd op elkaar worden.

5. Machete (Grindhouse)

Grindhouse bestaat uit twee films Planet Terror van Rodriguez en Death Proof van Tarantino. Er zitten ook een hoop nep trailers in de film. Machete werd zo goed ontvangen dat er een volledige film van is gemaakt (en zelfs een tweede deel).

4. Stab (Scream 2)

https://www.youtube.com/watch?v=eqOzOVDIJek

Met Scream bracht Wes Craven de ‘Slasher’ film terug. Na zo’n succes is een tweede deel onvermijdelijk. In deel twee bekritiseerd Craven op briljante wijze de manier waarop de media tegenwoordig met alles omgaat, we maken er een film van!

3. Nation’s Pride (Inglorious Basterds)

https://www.youtube.com/watch?v=ojB5fpoeQ2c

De film Nation’s Pride speelt een belangrijke rol in Quentin Tarantino’s oorlogsfilm Inglourious Basterds. Het is een nazi propaganda film waarin een Duitse sniper 250 man vermoord. De film is gemaakt door Eli Roth.

2. Angels With Filthy Souls (Home Alone)

Misschien wel de bekendste ‘film in een film’. Kevin McCallister uit Home Malone gebruikt deze film om de boeven weg te jagen. One, Two, …Ten!

1. Werewolf Women of the S.S. (Grindhouse)

Grindhouse bestaat uit twee films Planet Terror van Rodriguez en Death Proof van Tarantino. Er zitten ook een hoop nep trailers in de film. Werewolf Women of the S.S is geschreven en geregisseerd door Rob Zombie. Nazi wetenschappers willen een ultiem leger creëren door weerwolven en vrouwen te kruizen. En als dat nog niet genoeg is maakt ook Nicolage Cage nog zijn opwachting als Fu Manchu.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *