Top 13 films met Arnold Schwarzenegger


2

‘I’ll be back’ of ‘Hasta la vista, baby!’: iedereen kent wel enkele beroemde filmquotes van Arnold Schwarzenegger, maar uit welke films komen ze ook alweer? De Oostenrijkse Amerikaan speelde vanaf 1969 in meer dan dertig films, uiteenlopend van komedies tot sciencefictionfilms. Welke van deze films moet je beslist gezien hebben?

13. Red Sonja (1985)

Red Sonja zint op wraak nadat de soldaten van koningin Gedren haar verkrachtten en haar ouders en broer ombrachten. Heer Kalidor (Schwarzenegger) staat Sonja bij in haar strijd. Deze actiefilm is bepaald niet de kroon op Schwarzeneggers acteercarrière, maar fans van de oud-bodybuilder willen misschien wel juist daarom ook deze film gezien hebben.

12. Last Action Hero (1993)

Danny Madigan is idolaat van de actieheld Jack Slater (Schwarzenegger). Wanneer Danny een gouden ticket krijgt dat ooit aan Harry Houdini toebehoorde, bevindt de tiener zich plots in de fantasiewereld van zijn filmheld. Qua verhaallijn blinkt Last Action Hero niet uit, maar de vele humoristische scènes maken dit meer dan goed.

11. Eraser (1996)

John ‘Eraser’ Kruger (Schwarzenegger) heeft als taak om voortvluchtigen op te sporen en te ‘laten verdwijnen’. John wordt ingezet om een undercover FBI-agent te beschermen, maar dan ontdekt hij dat één van zijn collega’s een dubbele agenda heeft. Eraser is met tal van special effects en spectaculaire stunts een aanrader voor iedere liefhebber van actiefilms.

10. Twins (1988)

In een geheim experiment wordt het DNA van zes mannen gecombineerd tot het ideale kind. Het resultaat is de perfect gebouwde Julius Benedict (Schwarzenegger) en zijn minder goed gelukte biologische tweelingbroer Vincent. Pas op latere leeftijd ontdekt Julius dat hij een tweelingbroer heeft en hij besluit Vincent te gaan zoeken. Twins is een droogkomische film met volop melige grappen.

9. Kindergarten Cop (1990)

Om eindelijk een beruchte drugscrimineel op te sporen, ziet de rechercheur John Kimble (Schwarzenegger) zich genoodzaakt om undercover te gaan werken bij een kindercrèche. Net als Twins is ook deze komediefilm geregisseerd door Ivan Reitman, wat terug te zien is in dezelfde droge humor.

8. Commando (1985)

Kort nadat de gepensioneerde kolonel John Matrix (Schwarzenegger) te horen krijgt dat alle leden van zijn voormalige unit zijn uitgemoord door onbekende huurlingen, wordt ook zijn eigen dochter door hen ontvoerd. Matrix heeft geen andere keus dan de wapens weer op te pakken en gaat achter de ontvoerders aan.

7. Conan the Barbarian (1982)

Conan de Barbaar (Schwarzenegger) zag als jongen hoe zijn ouders en de rest van zijn volk werden uitgeroeid door een groep strijders geleid door Thulsa Doom. Als volwassene zint Conan op wraak. Met deze avonturenfilm werd Schwarzenegger voor het eerst bij het grote publiek bekend als acteur.

6. The Running Man (1987)

Na een mondiale economische ineenstorting is de VS een totalitaire politiestaat geworden. De ten onrechte veroordeelde helikopterpiloot Ben Richards (Schwarzenegger) ontsnapt uit het werkkamp waarin hij werd opgesloten, maar slaagt er niet in om uit handen van de politie te blijven. Zijn nieuwe straf is deelname aan het sadistische tv-programma ‘The Running Man’, waarin veroordeelde criminelen worden opgejaagd door zwaarbewapende huurlingen.

5. Total Recall (1990)

De bouwvakker Douglas Quaid (Schwarzenegger) ontdekt dat hij in werkelijkheid de geheimagent Carl Hauser is. Hij reist naar Mars om zijn ware identiteit te ontrafelen en om te ontdekken waarom zijn geheugen is gewist. Er zijn weinig sciencefictionfilms met zulke goede visuele effecten als de door Paul Verhoeven geregisseerde Total Recall.

4. Predator (1987)

Majoor Alan ‘Dutch’ Schaefer (Schwarzenegger) en zijn team worden naar de Zuid-Amerikaanse jungle gestuurd om een door guerrilla’s gegijzelde minister te bevrijden. Dit werd het team althans verteld, maar wanneer zij in het oerwoud worden achtervolgd door een mysterieus wezen, blijkt al snel dat er een andere reden is voor hun uitzending. Wist je trouwens al dat er in 2018 een remake film komt?!

3. The Terminator (1984)

The Terminator (Schwarzenegger) is een als mens vermomde cyborg die terug in de tijd wordt gestuurd om Sarah Connor te vermoorden, om zo de geboorte van haar zoon, een vooraanstaand verzetsleider, te voorkomen. Schwarzenegger wordt alom geprezen om zijn voortreffelijke acteerwerk in deze film.

2. True Lies (1994)

Harry Tasker (Schwarzenegger) pretendeert tegenover de buitenwereld dat hij een vertegenwoordiger van een computerbedrijf is, maar in werkelijkheid is hij een geheimagent. Dan ontdekt hij dat zijn vrouw hem bedriegt omdat ze hun huwelijk te saai vindt. In True Lies worden komedie en actie op zeldzaam geslaagde wijze gecombineerd.

1. Terminator 2: Judgment Day (1991)

The Terminator (Schwarzenegger) probeert John Connor te beschermen, terwijl tegelijkertijd T-1000, een andere uit de toekomst afkomstige cyborg, jaagt op John. Deze met tal van prijzen bekroonde film is zonder meer het hoogtepunt van Schwarzeneggers acteercarrière.


Like it? Share with your friends!

2
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *