Top 17 Beste Ben Affleck Films


0

Ben Affleck. Het minste wat je van deze acteur kan zeggen is dat hij een breed ‘profiel’ heeft. De gladde, afgelikte ‘all american’ boy spelen gaat hem goed af. Maar hij beschikt over meer lagen en meer charisma dan dat. We zagen hem ook al als donker, bezwaard figuur en als superheld. Met Argo bewees hij ook een goed regisseur te zijn. Kortom, een interessante entertainer waar we een boeiend lijstje van zijn beste films over kunnen samenstellen. Trouwens, wist jij dat hij samen met zijn goede vriend Matt Damon het script schreef voor Good Will Hunting? Ze wonnen er samen ook een Oscar mee.

17.Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

De komende jaren zal Ben Affleck meedere malen te zien zijn als Batman. De eerste film was nou niet bepaald goed te noemen. Het wil niet helemaal lukken met het DC universum op het grote scherm. Hopelijk wordt solo Batman film beter!

16. Hollywoodland (2006)

Affleck speelt hier de man die in de jaren ’50 Superman was op tv, namelijk George Reeves. Deze man werd dood teruggevonden, met een kogel in zijn lichaam. Zelfmoord? Of een mysterie? Heeft zijn stiekeme relatie met de vrouw studiobaas Mannix hier iets mee te maken? Adrien Brody is de privé detective die het onderzoek voert. Dat onderzoek wordt erg persoonlijk als hij diverse overeenkomsten met zijn eigen leven tegenkomt.

15. Boiler Room (2000)

Boiler Room

Deze film is losjes gebaseerd op het leven van Jordan Belfort (remember The Wolf of Wall Street). Een jongeman, Seth, gespeeld door Giovanni Ribsi, kan niet aan de verwachtingen van zijn vader voldoen want hij runt een illegaal casino. Maar dan wordt hij benaderd om voor een tradersbedrijf te werken. Hij blijkt over een bijzonder talent te beschikken, namelijk het verkopen van waardeloze aandelen. Hij komt regelmatig in aanvaring met zijn baas, ook al omdat ze allebei verliefd zijn op een collega. Seth besluit uiteindelijk de FBI in te lichten, om zo zijn schuld te kunnen ontlopen. Affleck is Jim Young, één van de co-founders en diegene die de roekie mee onder zijn arm neemt.

14. Extract (2009)

Extract

In deze comedy film probeert Jason Bateman zijn extractenfabriek draaiende te houden. Hij komt heel wat problemen tegen op zijn werk, zijn huwelijk staat op springen en heeft hij een oogje op een van z’n vrouwelijke werknemers. Gelukkig heeft bij een BFF, Ben Affleck, die hem probeert te troosten met de drugs die hij dealt. Het is opmerkelijk, als Affleck zelf niet de lead rol speelt, dan zien we hem steeds zeer gelaagde, bijzondere personages neerzetten.

13. Dogma (1999)

Dogma

Twee uit de hemel verbannen engelen lopen rond in New Jersey. Je voelt het komen, het bijzonder verhaal. Het zijn Ben Affleck en Matt Damon. Ze denken te weten hoe ze kunnen terugkeren in de hemel (daar waakt god, of Alanis Morissette (!)). De 13e apostel Rufus (gespeeld door Chris Rock) roept de hulp in van de laatste afstammeling van Christus.

12. Shakespeare in Love (1998)

Shakespeare in Love

In deze lichtere film zien we een jonge Shakespeare (Joseph Fiennes) worstelen met zijn ‘Romeo en Ethal de Piratendochter’. Een jongedame, Viola (Gwyneth Paltrow) is een groot fan van Shakespeare. Ze wil actrice worden maar vrouwen zijn niet toegestaan op het toneel, dus ze verkleedt zich als jongen. Ze wordt Romeo. En ze verkrijgt de liefde van Shakespeare. Affleck speelt de egoïstische Ned Alleyn, een vervelende verwende acteur. Stilletjes lacht dit personage met het moderne Hollywood, dat zijn acteurs en actrices bijna tot god laat verworden.

11. Armageddon (1998)

Armageddon

Een topcast in deze kaskraker waar een gigantische meteoriet over 18 dagen in zal slaan op de aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, een star-rol van Bruce Willis. Die denkt dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn en besluit zelf met z’n crew de klus te gaan klaren. En daar verschijnt aan het firmament onder andere Ben Affleck, als A.J. Frost. Laat Ben nou ook nog een oogje hebben op de dochter van Willis, gespeeld door de mooie Liv Tyler.

10. To the Wonder (2012)

 To the Wonder

Ben Affleck (Neil) en zijn geliefde (Olga Kurylenko) hebben zich teruggetrokken op een Frans eiland waar ze proberen hun ongelukkig verleden achter zich te laten. Maar dan ontmoet hij zijn oude lief (Rachel McAdams) en de spetters vliegen er terug af. Ondertussen twijfelt ook zijn vrouw en die gaat te rade bij een priester (Javier Bardem) die dan weer twijfelt aan zijn geloofsovertuiging. We zien een, jawel vertwijfelende Affleck, omringd door steengoede actrices. En we realiseren ons zelf hoe fascinerend en ja toch, soms ongrijpbaar, ‘objects of desire’ kunnen zijn. Van regisseur Terrence Malick.

9. Runner Runner

Onderwaardeerde film met Ben Affeck als pokerspeler, een echte high-roller. Een rol die niet ver van hemzelf afstaat. Hij speelt graag een potje poker in de beroemde Hollywood games met onder andere Tobey Maguire en Leonardo DiCaprio

8. Changing Lanes (2002)

 Changing Lanes

De ambitieuze advocaat Gavin (rol van Ben Affleck) moet een belangrijk dossier afleveren bij de rechtbank. Wanneer hij in een verkeersongeluk terecht komt raakt hij z’n dossier kwijt. De tegenpartij is een bijna ex-alcoholist (Samuel L. Jackson) die ook een belangrijke afspraak bij de rechtbank mist, waardoor hij de kans loopt om de voogdij over zijn kinderen te verliezen. De ruzie die op het ongeluk volgt, escaleert. Het lijkt een simpel verhaal, maar het wordt opgebouwd tot een echte thriller. We zien klasse en raciale vooroordelen, we zien katten en muizen. En een anticlimax op het einde van de film.

7. Chasing Amy (1997)

 Chasing Amy

Twee vrienden schrijven samen strips. Holden wordt verliefd op Alyssa. Hij denkt dat de gevoelens wederzijds zijn, maar dan blijkt dat ze lesbisch is. Hij houdt echter vol, en ze bezwijkt uiteindelijk voor zijn avances. Holden is dolgelukkig, maar zijn vriend (die stiekem verliefd is op hem) wroet in het verleden van Alyssa. Zo komen ze alle drie op gespannen voet te staan. Verliefd worden op de verkeerde persoon, het overkomt ons allemaal wel eens, en Ben speelt het bijzonder subtiel.

6. Argo (2012)

Argo

Ben als acteur en regisseur. We zien het verhaal van zes Amerikanen die moeten gered worden tijdens de Iraanse gijzelingscrisis op 4 november 1979. Dan bestormen Iraanse militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran. 52 Amerikanen worden gegijzeld. Zes slagen er in om te ontsnappen naar het huis van de Canadese ambassadeur. CIA-specialist Tony Mendez (Affleck) moet een riskant plan verzinnen om ze veilig en vooral zo snel mogelijk uit het land uit te krijgen. Spannend! De film won drie Oscars.

5. State of Play (2009)

 State of Play

Het zit congreslid Stephen Collins (Ben Affleck) niet mee. Zijn medewerkster wordt dood teruggevonden. Er volgt een lang onderzoek waaruit al snel blijkt dat Collins en de vrouw meer deden dan alleen samenwerken. Russel Crowe mag het uitzoeken. Affleck schittert in zijn rol als gelikte politicus.

4. The Town (2010)

Wederom een duobaan voor Ben Affleck, regisseren en acteren. En zowel achter als voor de camera doet hij het goed. In deze film woont hij in Charlestown, een kleine buurt waar veel criminelen wonen die bankovervallen in Boston plegen. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader als lid van een bende meedogenloze bankovervallers. Jem, een mede-bendelid, is als een broer voor hem. Maar dan neemt Jem voor korte tijd een gijzelaar tijdens een bankoverval. Als blijkt dat de dame ook in Charlestown woont, wordt Jem nerveus. En Ben verliefd.

3. Gone Girl (2014)

Gone-Girl

Nick aka Ben Affleck viert bijna zijn vijfde huwelijksjaar. Hij twijfelt, en bezoekt zijn tweelingzus in de hoop advies van haar te krijgen. Wanneer hij terug thuis komt, is zijn vrouw nergens te bespeuren. Hij schakelt direct de politie in en die blijken maar één man te verdenken: Nick zelf, want hij ‘lijkt’ zo schuldig. Drama en emoties. Puike acteerprestaties, ook van Rosamund Pike, aka Bens echtgenote in de film.

2. Dazed and Confused (1993)

Dazed and Confused

Deze film gaat over het laatste schooljaar van enkele scholieren in 1976. De liefdesaffaires die beginnen of eindigen, de inwijdingsrituelen tot het volwassendom, het drankgebruik, en de jacht op de zeer gewilde tickets voor het Aerosmith-concert in de stad. Film met een cast waarvan vele uitgroeiden tot topacteurs, waaronder een jonge Affleck, die de vervelende pester O’Bannion speelt.

1. Good Will Hunting (1997)

 Good Will Hunting

Matt Damon, Robin Williams en Ben Affleck: hun samenspel in deze film leidt tot iets bijzonders op het grote scherm. Matt, als Will, die als schoonmaker op een universiteit werkt maar eigenlijk een uitzonderlijk wiskundetalent is. Een geëngageerde professor, Robin Williams, die het wiskundetalent opmerkt, maar ook de psychologische problemen van Will. En Ben Affleck als Chuckie Sullivan, de beste vriend van Will, in goede en slechte dagen. Een heel intense film met een hoog ‘feel good’ gevoel.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *