Top 12 Leukste Films Met Jim Carrey


1

Jim Carrey is een man die het echte acteren nog onder de knie heeft. Net zoals acteurs van de vroegere stomme films weet hij schitterend gebruik te maken van zijn hele lichaam. Zijn mimiek maar ook de manier hoe hij staat of loopt maken het dat zijn rollen zo uniek zijn en daar heeft hij maar weinig woorden voor nodig. Hij behoort wat dat betreft in het rijtje van de grote acteurs thuis zoals Chaplin, Keaton en Laurel & Hardy. En dat is ook te zien aan zijn mooie staat van dienst…

12. Ace Ventura: When Nature Calls

Ace Ventura When Nature Calls

De huisdieren detective komt weer in actie wanneer een zeldzame witte vleermuis plotseling spoorloos verdwenen is. Als deze niet binnen korte tijd terug is zal er oorlog ontstaan tussen twee Afrikaanse stammen.

11. Me, Myself & Irene

Me, Myself & Irene

Wanneer Charlie, een politieagent met een gespleten persoonlijkheid, een soort Jeckyll & Hyde, een verdachte moet begeleiden naar New York vergeet hij zijn medicijnen te slikken. Als dan ook nog blijkt dat niet de vrouw, maar haar ex degene is die de misdaden begaan heeft en hulp krijgt van een corrupte politieagent slaan ze op de vlucht.

10. Yes Man

Yes Man

Wanneer iemand gedurende een jaar alleen nog maar ja zegt op alle situaties waar hij in terecht komt verandert zijn hele leven. Hij komt in situaties terecht die hij nooit voor mogelijk had gehouden totdat het een probleem blijkt te zijn in de liefde.

9. Liar Liar

Liar Liar

Een succesvolle advocaat heeft door zijn werk geen oog meer voor zijn familie en als op een dag zijn zoon de wens doet dat zijn vader 24 uur lang alleen maar de waarheid kan vertellen ontstaan er allerlei vreemde situaties en komt hij er uiteindelijk achter dat zijn familie belangrijker is dan wat dan ook.

8. The Mask

The Mask

Als een sullige, verlegen bankmedewerker een houten masker in zijn bezit krijgt verandert zijn hele leven. Zodra hij het masker opzet versmelt deze met zijn gezicht en wordt hij een groene super held en beleeft zo diverse avonturen.

7. The Cable Guy

The Cable Guy

Een medewerker van een televisie kabelmaatschappij omkopen om gratis televisie te kijken blijkt achteraf niet zo’n goed idee. Want de vriendschap die dan ontstaat verandert al snel in obsessief gedrag van de kabelmaatschappij medewerker als de ideale vriendschap anders in elkaar blijkt te zitten dan jij denkt.

6. Bruce Almighty

Bruce Almighty

Het gevaar van alles wat mis gaat of niet loopt zoals jij wenst in je leven op God afschuiven is dat God ineens besluit dat je een week lang zijn krachten krijgt en dus ook zijn taak uit mag voeren. In het begin lijkt dit nog leuk, maar al snel komt Bruce er achter dat dit nog niet zo makkelijk is.

5. Man on the Moon

Man on the Moon

Man on the Moon is het biografische verhaal over het leven van de komiek Andy Kaufman die onder andere bekend is van zijn optredens in Saturday Night Life. De film verslaat het leven van deze man op tragikomische wijze.

4. Ace Ventura: Pet Detective

Ace Ventura Pet Detective

Een detective in het opsporen van vermiste huisdieren wordt ingehuurd om de mascotte van een football team op tijd terug te vinden voor de Super Bowl.

3. Dumb & Dumber

Dumb & Dumber

Wanneer twee lieve maar niet zo snuggere vrienden een koffertje terug willen geven aan een vrouw belanden ze midden in een ontvoeringszaak en worden ze ineens achterna gezeten door criminelen die het koffertje met geld willen hebben.

2. The Truman Show

The Truman Show

Als de nietsvermoedende hoofdrolspeler in een realityserie er eindelijk achterkomt dat zijn hele leven slechts een televisie show is staat alles op zijn kop. Iedereen blijkt ingehuurd om een rol te spelen niets is wat het was.

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

In Eternal Sunshine of the Spotless Mind ondergaan de hoofdroldpelers een procedure waarbij een deel van hun geheugen gewist wordt, namelijk de relatie die ze met elkaar hadden. In zijn slaap probeert Joel de procedure nog te stoppen, maar dat lijkt een onmogelijk gevecht.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *