Top 10 Leukste Zac Efron Films


0

Na zijn doorbraak als Troy Bolton in de Disneyfilm High School Musical heeft Zac Efron zich langzaam maar zeker ontwikkeld als een iets serieuzere acteur die nu voornamelijk in romantische komedies speelt. Hij heeft zijn uiterlijk nog steeds mee, want er zijn vandaag de dag nog altijd ontelbare vrouwen die zwijmelen wanneer hij op het witte doek te zien is. Dit zijn de tien beste films van Zac Efron.

10. Dirty Grandpa (2016)

Normaal gesproken is je opa een lieve man die een goede invloed op je hoort te hebben. De opa die door Robert de Niro wordt gespeeld is echter totaal anders. Zac Efron speelt zijn kleinzoon en samen beleven ze de vreemdste avonturen in kroegen en studentenhuizen tijdens een tocht die ze samen maken.

9. That Awkward Moment (2014)

Drie vrienden proberen samen zoveel mogelijk uit hun vrijgezelle bestaan te halen zolang het nog duurt. Wanneer ze allemaal toch weer verliefd worden moeten ze zich afvragen of ze voor elkaar, of voor hun mogelijk vriendin kiezen. Zac Efron speelt naast Imogen Poots en Miles Teller een van de vrienden in deze vrolijke en herkenbare romantische komedie.

8. Mike and Dave Need Wedding Dates (2016)


Als er één rol is die Efron geperfectioneerd heeft, dan is het wel die van de losbandige vrijgezel in een komedie. Ook in deze film neemt hij deze rol aan. Samen met Adam Devine, Anna Kendrick en Aubrey plaza vertelt hij het verhaal van twee wilde vrienden die makkelijk aan twee dates proberen te komen voor een bruiloft. Hun dates hebben alleen ook een eigen plan.

7. Baywatch

Het beeld van een blonde Pamela Anderson die in een klein rood badpak over het strand rent is nog steeds iconisch. In deze remake is ze ook weer even te zien, maar de echte sterren van deze komedie zijn Dwayne Johnson en Zac Efron. Het leven van de kustwacht is niet zo relaxt als het lijkt, want in deze film moeten ze naast hun normale werk zien om te gaan met moord en corruptie.

6. The Lucky One (2012)

Efron maakt even een uitstapje naar een echt drama met deze film. Hij speelt de rol van een oud-militair die drie verschillende missies in Irak heeft overleefd. Hij is ervan overtuigd dat hij zijn leven te danken heeft aan een gelukbrengende foto van een onbekende vrouw. Wanneer hij thuis is besluit hij haar op te zoeken, wat het begin is van een gecompliceerd maar romantisch drama.

5. High School Musical (2006)

Deze musical markeert het begin van de carrière van Zac Efron. Dankzij zijn rol als Troy Bolton werd hij meteen een superster met ontzettend veel jonge fans. Zijn rol als een zingende basketballer is misschien niet de meest uitdagende die Efron ooit heeft gespeeld, maar de film speelt een belangrijke rol in de carrière van deze acteur. Zelfs zoveel jaar later kunnen veel fans nog steeds meezingen met alle liedjes in deze Disneymusical.

4. Charlie St. Cloud (2010)

Charlie verliest zijn broer en heeft er ontzettend veel moeite om dit achter hem te laten. Hij gaat werken op de begraafplaats waar zijn broer ligt, en komt zo in contact met zijn geest. Efron speelt weer een dramatische rol in deze emotionele film over verlies en rouw met een vleugje romantiek.

3. 17 Again (2009)

Wanneer je leven overstroomt van alle verantwoordelijkheden die je hebt, droom je misschien wel over de tijd dat je nog een scholier was. Het overkomt de 37-jarige Mike O’Donnell. Efron speelt de komische rol van deze zakenman die zijn leven als tiener weer helemaal opnieuw moet gaan ontdekken.

2. Hairspray (2007)

Efron heeft na High School Musical de wereld van de musicals niet helemaal achter zich gelaten. Zijn rol in de verfilming van de bekende film Hairspray was weer een uitstapje naar de wereld van dans en muziek. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60, waar de dikke Tracy Turnblad maar al te graag mee wil spelen in haar favoriete televisieshow. Haar idool uit deze show, Link, is een van de hoofdrolspelers. Wanneer Tracy een plek in de show bemachtigt dankzij haar talent voor dans is het tijd voor haar om Link voor zich te winnen.

1. Neighbors (2014)

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maar wat nou als je als jong gezin naast een studentenhuis komt te wonen? De verhoudingen tussen jonge vader Mac en zijn buurman Teddy zijn niet al te goed. De manier van leven van deze student zorgt voor aardig wat problemen bij zijn buren, maar de twee zijn te verschillend van elkaar om elkaar tegemoet te komen. Deze komedie heeft absurde humor die we gewend zijn van een Seth Rogen film!


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *