Top 15 Horrorfilms Om Bij Te Griezelen


1

In deze preview kijken we naar de horrorfilm die in 2017 uitkomen. De films staan gesorteerd op datum van uitkomen in Nederland? Valt er dit jaar nog wat te griezelen in de bioscopen?

Split – 19 januari

De carrière van regisseur M. Night Shyamalan begon zeer veel belovend met de films The Sixth Sense en Unbreakable. Daarna heeft hij het moeilijk gehad met veel teleurstellende films. De afgelopen jaren liet hij met de serie “Wayward Pines” zien dat hij echt fijne dingen kan maken. In 2017 draait zijn film “Split” in de bios. Het is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Billy Milligan, de eerste man die werd vrijgesproken van een misdrijf met als basis in zijn pleidooi zijn meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Welke van de vierentwintig persoonlijkheden van Milligan hebben de misdaden begaan? James McAvoy speelt de hoofdrol. De eerste reviews zijn zeer positief over de film.

Resident Evil: The Final Chapter – 26 Januari

Milla Jovovich hereniging met haar echtgenoot en regisseur Paul W.S. Anderson voor de langverwachte, laatste aflevering in de Resident Evil filmreeks. Losjes gebaseerd op de video game franchise van dezelfde naam, de Resident Evil serie volgt Jovovich’s Alice terwijl ze vecht tegen het zombie T-virus en de Umbrella Corporation die het heeft aangemaakt.

Rings – 9 Februari

Meer dan een decennium na de Ring Two komt er een derde film in de franchise. Rings vindt 13 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film plaats. Uiteraard staat DE video niet meer op een VHS-band maar gaat het om een digitale video. De urban legend bestaat natuurlijk nog wel, ongeacht welk medium. Wie de film ziet komt binnen een dag om het leven!

Get Out – 24 Februari

Get Out is de nieuwste horrorfilm van Blumhouse Productions die ook verantwoordelijk zijn voor een aantal van de beste horror films van de laatsen jaren, onder andere Paranormal Activity, Insidious, The Purge, en Sinister. We hebben dus goede hoop. De film volgt een gemixt paar die op bezoek gaan bij een vriendin in ene stad waar zwarte inwoners vermist raken. Eén van de bewoners waarschuwt Chris om nu weg te gaan voor het te laat is!

Patient Zero – 2 Maart

We worden de laatsten jaren plat gegooid met talloze zombie films en zombie tv-programma’s. Maar natuurlijk is er altijd een manier om het genre weer net in een nieuwe richting te duwen. Dat is wat Stefan Ruzowitzky beoogt te doen met zijn fantasie-horror film Patient Zero. De film die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld volgt Morgan, hij ontwikkelt een unieke mogelijkheid om te communiceren met de besmette soorten. Hij gebruikt dit om te zoeken naar patiënt nul, die hem hopelijk kan voorzien van genoeg informatie om zijn geïnfecteerde vrouw te redden. Komen we eindelijk te weten wat zombies denken?

Alien: Covenant

Een echte sequel op Prometheus (2012) lijkt het niet te worden. De film volgt namelijk een nieuwe crew. De hoofdrol lijkt weggelegd voor androïde David (Michael Fassbender). Noomi Rapace is wel terug als Elizabeth Shaw maar heeft waarschijnlijk een kleinere rol.

The Mummy – 8 Juni

Tom Cruise neemt na bijna 20 jaar het stokje over van Brendan Fraser als Mummyjager. Het is de eerste film in het volledig nieuwe ‘monster universum’ van Universal Pictures. De komende jaren zullen we alle klassieke monster langs zien komen. Nu eerst dus de Mummy, ook met Russell Crowe als Dr. Jekyll.

Amityville: The Awakening – 30 Juni

Dit is alweer de 18e(!) film in de Amityville franchise. De eerste kwam alweer uit in 1979. Groot verschil met de andere horrorfranchises is dat de films nooit een sequel zijn van eerdere films. Het zijn op zichzelf staande films. In het nieuwe Amityville hoofdstuk verhuist een alleenstaande moeder, Joan (Jennifer Jason Leigh), en haar drie kinderen, gespeeld door Bella Thorne, McKenna Grace, en Cameron Monaghan, zonder het te beseffen naar de beruchte Amityville huis in New York.

Annabelle 2 – 11 Augustus

De Conjuring was in 2013 een groot succes. Er kwam niet alleen een sequel maar ook meerdere spin-offs, waaronder Annabelle. Deze film focuste op de opsprong van de dode enge pop annabelle. Ook deze film was succesvol genoeg voor een sequel. De film volgt een non en een groep jonge meisjes die verhuizen naar het huis van een poppenmaker. Hetzelfde huis waar de dochter van de poppenmaker 20 jaar voorafgaand stierf ….

IT – 7 September

Een remake van de legendarische miniserie uit 1990 met Tim Curry als Pennywise de Clown. De “Loser club” komt wederom in aanraking met de moordlustige clown Pennywise. Zou er weer een generatie kinderen opgroeien doodsbang voor Clowns?

Flatliners

Nog een bekende sci-fi horrorfilm die opnieuw gemaakt wordt. het originele Flatliners komt ook uit 1990 en had een sterrencast met Kiefer Sutherland, Julia Roberts, en Kevin Bacon. De film volgt vijf medische studenten als ze zich vrijwillig onderwerpen aan bijna-dood-ervaringen om te ontdekken wat er is in het hiernamaals.

Friday the 13th – 13 Oktober

Ook Jason is in 2017 weer van de partij. Deze keer niet een sequel maar een nieuwe ‘origin’, dus ook Jasons mama is weer van de partij. Leuk om te weten, het is de 13e Friday the 13th film.

Insidious: Chapter 4 – 26 Oktober

Regisseur James Wan is niet meer van de partij maar de Insidious franchise gaat gewoon door. Dit jaar nummer vier.

Saw: Legacy – 27 Oktober

Na zeven jaar komt er opeens weer een nieuwe Saw. Het zesde deel was een behoorlijke flop, maar de film liet wel heel veel vragen open. Hopelijk worden die beantwoord in de laatste en zevende film.

Cult of Chucky

Een releasedatum is er nog niet, maar ook onze kleine vriend Chucky komt weer terug in 2017. In de film volgen we Nica Pierce die vier jaar geleden ten onrechte werd geïnstitutionaliseerd voor de moord op haar familieleden. Van haar psychiater krijgt ze een Good Guy pop als therapeutisch hulpmiddel. Maar dan beginnen de moorden, het zijn de vijanden van Chucky die het leven laten. Andy Barclay een oud doelwit van Chucky komt Nica helpen. Maar Chucky krijgt ook hulp, van zijn geliefde Tiffany!


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *