Top 14 Beste Films van Amy Adams


-1

Amy Adams is hot! In 2016 speelde ze in twee absolute topfilms, Arrival en Nocturnal Animals. Maar al jaren speelt ze sterren van de hemel, ze is al vijf keer genomineerd voor een Oscar, en daarkomt dit jaar zeker een nominatie en misschien wel winst bij! Het lijkt wel of deze actrice steeds gaat voor heel verschillende rollen (van lieve charmante karakters, tot scherp en bitchy), waar ook haar uiterlijk steeds heel anders is. Wij lijsten de tien beste voor je op, zodat je nooit meer vergeet wie Amy Adams is.

14. Catch Me If You can (2002)

Catch Me If You can

Ze speelt maar een kleine rol in dit drama, dat gebaseerd is op ware feiten. Ze is verpleegster Brenda Strong, waar Frank, gespeeld door Leonardo DiCaprio, verliefd op is. Remember, hij is de meester oplichter, die opgespoord wordt door Tom Hanks, nadat hij op zijn 21e al voor miljoenen aan duistere zaakjes deed.

13. Man of Steel (2013)

Man of Steel

Amy Adams is de nieuwe Lois Lane. Ze zal de komende jaren meerdere malen de rol vertolken. Tot nu toe zijn de films nog niet echt overtuigend.

12. Junebug (2005)

Junebug

Haar doorbraak. Madeleine (Adams) reist naar North Carolina. Daar gaat ze een nieuw artiest proberen te overtuigen om naar haar galerij te komen. Ze gaat ook haar schoonfamilie ontmoeten, die toch net dat tikje anders zijn dat lieve, zwagere Madeleine. Adams kreeg al heel wat prijzen voor haar prestatie in deze film, waaronder de Best Supporting Actress van de SAG awards.

11. Enchanted (2007)

Enchanted

Adams is Prinses Giselle in deze Disney productie. Ze wordt door
de slechte tovenares-koningin, haar toekomstige schoonmoeder, naar het hedendaagse New York gestuurd. Daar vindt ze pas haar ding als ze een knappe advocaat ontmoet. Maar ook haar droomprins uit het sprookje is haar gevolgd, alsook een medestander van de stoute koningin. Ze zal zelf een einde moeten maken aan haar relatie met de sprookjesprins, voordat ze aan een gelukkig leven met haar advocaat kan beginnen. Adams kreeg een Golden Globe nominatie voor haar prestatie in deze musical comedy. Verdiend, want ze ‘licht’ deze film helemaal op.

10. Big Eyes (2014)

Big Eyes

n dit drama van Kevin Smith wordt het levensverhaal van de schilderes Margaret Keane (gespeeld door Amy Adams) uit de doeken gedaan. Deze verlegen dame ontmoet na een mislukt huwelijk de charismatische Walter (Christoph Waltz), een would-be schilder met erg veel praatjes. De vonken slaan over en ze trouwen. Ondertussen schildert Margaret haar typische schilderijen met kinderen met grote ogen. Walter misleidt de buitenwereld en geeft aan de artiest van deze meesterwerken te zijn. Hij verdient er vele miljoenen mee. Totdat het misloopt tussen het koppel, en hij voor de rechtbank moet tonen dat hij echt kan schilderen.

9. Doubt (2008)

Doubt

Samen met Meryl Streep en Philip Seymour Hoffman, dan ben je in goed gezelschap. De film gaat over de directrice van een katholieke school. Adams is een non, die stilletjes aan begint te twijfelen aan het gedrag van haar overste. Adams kreeg haar tweede oscarnominatie voor haar rol en won effectieve prijzen bij de BAFTA’s en SAG awards.

8. Julie and Julia (2009)

Julie and Julia

Opnieuw een samenwerking met Meryl Streep in dit comedy/drama uit 2009. Julie (Adams) is haar saaie leventje zat. Ze vindt de volgende uitdaging: alle recepten koken die in de populaire kookboek staan van chef Julia Child (Streep). Die laatste zorgt wel voor het meeste gewicht in de film, maar de prestaties van Adams zijn vrijwel gelijkwaardig.

7. The Fighter (2010)

fighter

Mickey Ward (Mark Wahlberg) wil stoppen met boksen. Maar dan komt zijn halfbroer Dicky (Christian Bale) vrij. Hij besluit hem te trainen tot een kampioen in de lichtgewichtscategorie. Maar Dicky is met zijn criminele achtergrond niet welkom in het milieu, althans niet voor de grote investeerders. Adams is Charlene Fleming, waar Mickey verliefd op is. Maar hij moet zich concentreren op zijn carrière. En Adams, die verdiende er haar derde oscarnominatie mee voor de beste supporting actress.

6. The Muppets (2011)

muppets

Gaat het over Kermit en Miss Piggy in deze musical comedy? Jawel. Een man is samen met zijn beste vriend een enorme fan van The Muppets. De beste vriend waarvan sprake is een pop. Een beetje vreemd dus. De grootste droom van de pop is echter zijn super bekende soortgenoten van The Muppets te ontmoeten. Adams is de lieve en charmante Mary, de eeuwige vriendin.

5. Nocturnal Animals (2016)

Nocturnal Animals

Stijlvolle thriller van modeontwerper Tom Ford. Adams speelt een galeriehoudster die een manuscript ontvangt van een roman geschreven door van haar ex Edward (Jake Gyllenhaal). Ze raakt gefascineerd door het verhaal en al snel lopen realiteit en fictie door elkaar heen.

4. The Master (2012)

masters

In deze film is Amy alweer in goed gezelschap van Joaquin Phoenix en Philip Seymour Hoffman. Het gaat over een marinier (Phoenix) die na de Tweede Wereldoorlog met een trauma naar huis komt. Hij komt in contact met de sekteleider van The Cause (Hoffman) en al snel ontstaat er een speciale band tussen hen. Amy speelt de echtgenote van de sekteleider. Ook voor deze film werd ze genomineerd voor de beste supporting actress bij de Golden Globes.

3. Her (2013)

Her

Deze film werd wat overschaduwd door haar populariteit vanuit de American Hustle rol, maar ze is hier op een schitterende manier de zachte Amy, de beste vriendin van Joaquin Phoenix, die verliefd wordt op een computer (met de stem van Scarlett Johansson, je zou voor minder).

2. American Hustle (2013)

 American Hustle

Weeral genomineerd voor een Oscar. Omschreven als ‘spectaculair, dramatisch, scherm, sarcastisch’. Zo wordt Adams in deze film beschreven. Ze is de partner van een briljante oplichter (Christian Bale), die gedwongen wordt om voor een foute FBI-agent (Bradley Cooper) te spioneren. Sssspannnnend!

1. Arrival (2016)

Arrival

Misschien wel de beste film van 2016. De mensheid staat voor een raadsel als er boven verschillende landen buitenlandse schepen verschijnen. Louise (Adams) is een taalkundige en wordt door de overheid opgetrommeld om contact te leggen met de wezen. Ze moet erachter zien te komen waarom ze op aarde zijn. Maar heeft ze hiervoor wel voldoende tijd?


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *