Top 16 Romantische Komedies (RomComs) Op Netflix


-4

Ben je een liefhebber van romcoms? Dan is een abonnement op Netflix zeker het overwegen waard. We hebben de films doorgespit (April 2022) en kwamen tot de volgende lijst van romantische komedies. Het aanbod van Netflix verandert natuurlijk dagelijks, dus als er een film niet meer op staat, of we juist een goede romcom gemist hebben, laat het weten bij de reacties!

16. Friends With Benefits

Deze leuke romcom gaat over een stel die iets meer zijn dan alleen vrienden. Ze hebben met elkaar afgesproken om hun emoties erbuiten te laten. Het enige punt is dat het niet altijd lukt. Lukt het hun om niet emotioneel met elkaar verbonden te zijn of loopt deze relatie toch uit op meer?

15. 50 First dates

Nadat een lieve dierenarts verliefd is geworden op een kunstenares met een kort termijngeheugen is het zijn taak om elke keer weer haar hart te veroveren. Haar hart moet elke date weer opnieuw veroverd worden. Komt dit liefdesverhaal ooit nog goed?

14. Mannenharten 2 (2015)

Mannenharten

De vijf hoofdrolspelers uit deze prent, Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Fabian Jansen en Teun Kuilboer delen buiten hun sportabonnement, heel wat meer zonder dat ze het zelf weten. Hun liefdeslevens blijken heel wat gemeen te hebben. Een (nakend) huwelijk, een relatiebreuk, avances, kind op komst en verliefdheden. Wie van deze mannen volgt uiteindelijk zijn hart?

13. What Happens in Vegas (2008)

What Happens in Vegas (2008)

De personages van Cameron Diaz en Ashton Kutcher komen elkaar stomdronken tegen in Vegas. Ze besluiten te trouwen. De volgende morgen willen ze natuurlijk het huwelijk onwettelijk verklaren, maar dan winnen ze de jackpot. Wie mag deze nu hebben?

12. Nothing Hill

Na een schattige ontmoeting in een boekenwinkel ontmoeten Anna Scott en William Thacker elkaar. Anna Scott is bekend door Hollywood. Kan deze ontmoeting het begin betekenen van een bloeiende liefde tussen dit paar?

11. The kissing booth

Deze film gaat over een project van scholieren genaamd the kissing booth. De scholieren zijn beste vrienden en bij de kissing booth moet Elle zoenen met de broer van haar beste vriend Lee. Wordt dit liefde of wordt het verboden door Lee? In ieder geval genoeg drama.

10. Crazy Stupid Love

Wanneer Cal hoort dat zijn vrouw van hem wilt scheiden klapt er een bom op zijn leven. Hij gaat samen met een knappe vrijgezel het leven door als singel man. Lukt het hem om zijn leven weer op de rails te krijgen en lukt het hem om weer een nieuwe liefde te vinden?

9. The Lovebirds

De relatie van een koppel staat op spanning. Ze komen pas samen als er meer problemen op hun pad komen. Ze stuitten namelijk op een moord en veel mensen denken dat hun iemand vermoord hebben. Hun opdracht is om de moord op te lossen zodat ze niet opgepakt worden. Lukt het ze om hun relatie te behouden?

8. Just go with it

Deze zoetige film gaat over een chirurg die zijn assistente vraagt om te spelen als zijn gescheiden vrouw. Hij heeft namelijk jaren gedaan alsof hij getrouwd is geweest. Hij ontmoet eindelijk de ware, maar wat voor avonturen gaan hun meemaken en komen hun bij elkaar of gebeurd er toch wat anders?

7. Gooische vrouwen (2011)

Gooische vrouwen

Na de populaire serie kon een film niet uitblijven. In 2011 was het zo ver. Cheryl, Anouk, Claire en Roelien zijn er uiteindelijk van overtuigd geraakt dat het innerlijk van de vrouw veel belangrijker is dan het uiterlijk. Daarom gaan ze op cursus in Parijs. Veel studeren doen ze niet, maar ze beleven er wel een onvergetelijke tijd, tot de plicht in Nederland de dames terug naar huis roept.

6. Soof (2013)

soof

Dansen, heerlijk romantisch. Geen wonder dat Soof (Lies Visschedijk), bijna 40, helemaal verliefd wordt op choreograaf Jim (Dan Karaty). Soof, die een druk leven heeft met haar cateringbedrijf, haar drie kinderen en haar man, beseft op het laatste moment dat ze toch alles wil doen om haar gezin bij elkaar te houden. Gaat dat lukken, want haar man heeft ondertussen ook een relatie? Heerlijke film om gezellig met zijn tweetjes te bekijken onder een warm dekentje.

5. To all the boys i’ve loved before

Iedereen kent het wel, je hebt een crush maar je hebt geen idee hoe je het tegen diegene moet zeggen. Lara Jean heeft een creatieve oplossing gevonden om brieven te schrijven die ze natuurlijk nooit zal versturen. Toch is iemand achter die brieven gekomen en heeft ze allemaal verstuurt. Komt er een echte liefde uit voort of zal ze zich voor eeuwig schamen?

4. The Holiday (2006)

Twee vrouwen die elkaar niet kennen besluiten van huis te ruilen om even weg te komen uit hun eigen ongelukkige levens. De vakantie in een ander huis is meteen een vakantie naar het leven van de ander. Deze film is gevuld met pure romantiek, maar comedian Jack Black zorgt voor de nodige humor.

3. Murder Mystery

Een echtpaar die een beetje last heeft van huwelijksproblemen nemen eindelijk een lang geplande trip naar Europa. Eenmaal daar aangekomen, komen ze een rijke man tegen die ze uitnodigt op een jacht. Op de jacht wordt iemand vermoord en de grote vraag is wie het gedaan heeft. Wie is er verantwoordelijk voor de moord en is hun huwelijk sterk genoeg om deze avonturen te doorstaan?

2. Love Actually

Kerstmis is dé tijd van het jaar die draait om familie, vrienden en liefde. Het is dan ook niet gek dat een aantal filmmakers besloot om een verhaal te maken over alle soorten liefde die we om ons heen hebben tijdens de feestdagen. Van innige vriendschappen, tot huwelijken die al tientallen jaren duren, alles komt voorbij. Met een sterrencast vol met de grootste Britse acteurs en actrices, en een script dat uit elkaar barst van de frisse humor, is deze film een echte kerstklassieker geworden.

1. Falling Inn Love

Een succesvolle vrouw uit San Francisco heeft een coole herberg gewonnen in Nieuw-Zeeland. Als ze er eenmaal is komt ze erachter dat haar herberg er helemaal niet goed uitziet. Gelukkig komt ze een knappe aannemer tegen die haar gaat helpen om haar herberg op te knappen. Komt er misschien een spannende liefde uit of gaat ze toch weer terug naar haar oude leventje in San Francisco?


Like it? Share with your friends!

-4
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

2 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik zal nou eens, voor de verandering, iets komischer gaan vertellen over mijzelf wat een bepaalde “ontvoering” in het verleden betrof en grappiger is dan het bovengenoemde artikel. Normaal worden meisjes en vrouwen soms wel eens “geschaakt of ontvoerd” door jongens en mannen waarbij de eersten meestal bij de laatsten over de schouder worden gedragen!
    Ik heb dit eind jaren ’90 (ik was toen nog net geen dertig) ook bij enkele grappige vrouwen in Arnhem, op vrijwillige bases, gedaan waaronder een zekere Mathilde. Zij was drie jaar jonger dan ik, ongeveer even groot en sterk als ik een blonde, stoere en een hele fysieke sterke jongedame die vroeg of zij dit op een avond eens andersom bij mij thuis mocht gaan uitvoeren en kon dit dus niet weigeren.
    Mathilde en ik droegen toen allebei een zwarte trui, ik een blauwe jeans en zij een witte jeans. Zoals ik dat met haar als eerste had gedaan voordat ik haar rond droeg ging ik op mijn beurt op een stoel staan en zij hierna voor mij staan. Vervolgens tilde Mathilde mij op en zij nam me over haar rechterschouder heen waarna ze mij door de kamer heen droeg, even kort met mij rondliep en een huisgenoot dit later fotografeerde!
    Ik bezit deze foto’s nog steeds en het lijkt dan net of Mathilde mij, Jules, aan het ontvoeren was voor een charmant (?) of romantisch ritje! Mijn achterwerk staat hierin mooi strak in mijn blauwe spijkerbroek en Mathilde kijkt zo triomfantelijk alsof ze verliefd op me was geworden en mij toen eens goed op mijn nummer zette en ik kreeg toen heel veel respect voor haar! Ik vond het later best grappig en ik heb er beslist geen spijt van dat Mathilde mij nou eens goed te pakken nam want dat had ik deze keer ook wel een keertje verdiend, zo zeg ik zelf!