Top 25 Beste Actiefilms op Netflix (2018)

Het aanbod van films op Netflix Nederland blijft groeien. Dat geldt ook voor de actiefilms. Wij hebben een kijkje gekeken naar alle actiefilms die nu op het platform staan en hebben een top 30 samengesteld. Is er een nieuwe film bijgekomen die in de lijst hoort? Laat het ons hieronder weten!

Netflix verandert constant zijn aanbod. Er worden ook films verwijderd. Staat een van onderstaande actiefilms niet meer op netflix? Laat het bij de reacties weten en we verwijderen de film!

Laatste update: Mei 2018


25. The Mechanic (2011)

The Mechanic

We beginnen gelijk maar met een film van misschien wel de grootste actieheld van het moment, Jason Statham. In The Mechanic speelt hij een huurmoordenaar, de beste in zijn soort. Hij voert zijn missies met uiterste precisie uit.

24. Underworld

Drie van de vijf Underworld films, met de mooie Selene, een vampierstrijdster die vecht in de oorlog tussen de vampieren en de weerwolven, staan op Netflix.

23. Doctor Strange (2006)

Doctor Strange

Een goed geslaagde film uit het Marvel Unvirsum met Benedict Cumberbatch als Stephen Strange, een van de meest succesvolle chirurgen ter wereld. Wanneer hij door een ongeluk zijn beroep niet meer kan uitoefenen doet hij er alles aan om te genezen, zelfs het mystieke sluit hij niet uit. Hij ontmoet een tovenaar, the Ancient One, ze maakt hem niet alleen beter maar geeft hem ook magische krachten. Al snel moet hij deze inzetten om de aarde te redden tegen kwaad uit andere dimensies.

22. The Siege of Jadotville (2016)

Een oorlogsfilm gemaakt door Netflix zelf. We hoeven dus niet bang te zijn dat de film van Netflix wordt gehaald in de toekomst! De film speelt zich af in 1961 ten tijde van de Congo-crisis. Generaal Pat Quinlan en zijn 150 manschappen worden door Hammarskjold van de Verenigde Naties naar de stad gestuurd nadat Katanga zich heeft afgescheiden. Gedurende 6 dagen en nachten worden ze aangevallen door 3000 soldaten van de Congolese regering die worden gesteund door de Franse en Belgische huurlingen die zijn ingehuurd door de mijnbouwbedrijven.

21. Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Rogue One A Star Wars Story

De eerste Star Wars ‘stand alone’ film Rogue One: A Star Wars Story over een groep rebellen die de plannen voor het bouwen van de Death Star moeten stelen voordat de Emperor deze kan gebruiken.

20. Escape Plan (2013)

Escape Plan

Twee legendes in het actiegenre Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone samen in een film, dat beloofd wat! Natuurlijk zijn ze op leeftijd, maar beide kicken ze nog steeds ass! Samen proberen ze uit een zwaar bewaakte gevangenis te ontsnappen.

19. Snitch (2013)

snitch

Als zijn zoon een lange gevangenisstraf tegemoet gaat voor het dealen van drugs besluit hoofdrolspeler Dwayne Johnson undercover te gaan bij de drugsbende, in de hoop de straf naar omlaag te krijgen.

18. The Italian Job (2003)

The Italian Job

Spannende actiefilm. Charlie Croker (Mark Wahlberg) leidt een groep criminelen, die een grote verkeerschaos creëren in LA om zo een grote hoeveelheid goud te stelen. Charlize Theron is Stella Bridger, zij wordt bij deze actie betrokken omdat ze de enige is die de safe kan openen. De groep ontsnapt in Mini Coopers, omdat die klein genoeg zijn om door het opgestopte verkeer te rijden.

17. Transformers: Dark of the Moon & Revenge of the Fallen

Transformers

Twee van de Transformers films kun je kijken op Netflix. Voor iedereen die van veel CGI houdt.

16. Colombiana (2011)

Colombiana

In Colombiana speelt Zoe Saldana op als keiharde huurmoordenaar. Haar ouders zijn op jonge leeftijd vermoord door een drugsbaron in Colombia. In haar vrije tijd is ze opzoek naar wraak.

15. Safe (2012)

Safe

Wederom een harde actiefilm met Jason Statham. Hij speelt Luke Wright een ex-politieagent die een jong Chinees meisje ten koste van alles beschermt tegen een groep criminelen.

14. The Transporter (2002)

The Transporter

Wederom een film met Jason Statham, maar hij is dan ook de actieheld van het moment. In deze film is hij “The Transporter”. Hij levert pakjes af, zonder vragen te stellen over de inhoud. Totdat hij erachter komt dat er in zijn pakketje een gekneveld jong meisje zit.

13. Looper (2012)

Looper

Joe, een huurmoordenaar of looper leeft een goed leventje. Maar dan laat hij zijn doelwit ontsnappen. Zichzelf namelijk. Wanneer Joe ouder is, we zijn dan 2044, wordt hij teruggestuurd naar het verleden. Deze rol wordt gespeeld door Bruce Willis. Via achtervolgingen slaagt hij erin het brein achter de illegale tijdreizen te pakken.

12. The Expendables 1 & 2 & 3(2010)

The Expendables (2010)

Een door Sylvester Stallone zelf geregisseerde film die je kan zien als een hommage aan de jaren 80 actiefilms. Naast Stallone spelen prominente acteurs als Bruce Willis, Mickey Rourke, Dolph Lundgren en Arnold Schwarzenegger mee en zijn ze samen goed voor flink wat spektakel en spierbundels. Stallone en zijn kompanen gaan als huursoldaten op missie in Zuid-Amerika om het op te nemen tegen een corrupte dictator.

11. London Has Fallen (2016)

London Has Fallen

De Premier van Groot Brittannië is onder mysterieuze omstandigheden omgekomen. Zijn begrafenis wordt bezocht door alle belangrijke wereldleiders. Uiteraard de perfecte plaats voor een terrorische aanslag en de leiding over de wereld over te nemen. Het is aan de Amerikaanse President (Aaron Eckhart), zijn baas van de geheime dienst (Gerard Butler), en een Engelse MI-6 agente (Charlotte Riley) om dit te voorkomen. Vervolg op Olympus Has Fallen uit 2013.

10. Guaridans of the Galaxy

Er zijn altijd wel een aantal Marvel films op Netflix te vinden. Momenteel is dat onder andere het zeer geslaagde Guaridans of the Galaxy.

9. Kick-Ass (2010)

Een superhelden film met een twist. De helden hebben namelijk geen superkrachten. Ze besluiten dat er wat moet gebeuren tegen de ‘bad guys’ van de wereld en gaan snachts als superheld de straat op.

8. Jack Reacher (2012)

Tom Cruise als actiester? Ja, daar gaan we wel voor zitten! Een sluipschutter bremt vijf mensen om het leven brengt, wanneer de verdachte ondervraagd wordt, zegt hij maar één ding: “Zoek Jack Reacher!” Op die manier begint een buitengewone zoektocht naar de waarheid.

7. Mission: Imposible: Ghost Protocol (2013)

MI3

De meeste fans vinden de 3e en de 4e Mission Impossible de besten. Daar valt zeker iets voor te zeggen. Deze keer belandt geheim agent Hunt (Cruise) langs de verkeerde kant van de wet. Samen met zijn teamgenoten wordt hij beschuldigd van een terreuraanslag in het Kremlin. IMF wordt daarop ontbonden. Tijd om samen met enkele slimme koppen op zoek te gaan naar de ware misdadiger. Voor de liefhebbers van actiescènes en stunts: niet te missen, deze film.

6. Wanted (2008)

Wanted

Een zekere Wesley besluit een professionele crimineel te worden nadat hem verteld werd dat ook zijn vader dat was. Hij sluit zich aan bij een bende, en geraakt er helemaal van in de ban. Hij wil dan de moord op zijn vader wreken. Samen met zijn collega (Angelina Jolie) gaat hij op zoek. Een wist-je-datje: deze film is gebaseerd op een stripboekenreeks.

5. Olympus has fallen (2013)

Wanneer het Witte Huis wordt ingenomen door Noord-Koreaanse terroristen is er maar een man die de president kan redden, een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Heerlijke Amerikaanse patriottistische actiefilm vol clichés!

4. Robocop & 2 & 3(1987)

Klassieker! Keiharde actiefilms van regisseur Paul Verhoeven (het eerste deel dan, die ook vele malen beter is dan de vervolgen). Wanneer een politieagent wordt vermoord wordt zijn lichaam gebruikt om een hybride robot te bouwen die het op moeten nemen tegen criminelen, Robocop.

3. Taken (2009)

taken

Een van de beste actiefilms van de laatste jaren, Taken met Liam Neeson als overbezorgde vader die zijn dochter moet redden. Een van de beste quotes ooit:

I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you’re looking for ransom, I can tell you I don’t have money… but what I do have are a very particular set of skills. Skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that will be the end of it – I will not look for you, I will not pursue you… but if you don’t, I will look for you, I will find you… and I will kill you.

Deel twee en drie van Taken staan ook op Netflix, maar die zijn niet echt de moeite waard.

2.The Bourne Idenity (2002)

De Bourne films behoren tot de beste actiefilms ooit. Het uitgangspunt, een man (Damon) probeert inzicht te krijgen in zijn mysterieuze geschiedenis, waardoor hij mede door corrupte ambtenaren, een gevaarlijk menselijk wapen is geworden. Zijn stunning looks helpen hem bij deze rol, maar hij wordt een niet tegen te houden gevaarlijke machine als de kogels beginnen rond te vliegen. Maar dan komt zijn geheugen stilletjes aan terug.

1. John Wick (2014)

john-wick

John Wick gaat over een ex-huurmoordenaar, die na de dood van zijn vrouw alleen achterblijft met de hond die zij hem gaf. Als er op een nacht bij John wordt ingebroken en zijn geliefde hond dood wordt achtergelaten, zinspeelt John op wraak en gaat hij op jacht naar de moordenaars. Wick, gespeeld door Keanu Reeves, blijkt de beste moordenaar die we ooit hebben gezien op het witte doek!


    1. RijbewijsSucces-Leiden August 13, 2017
    2. Erik August 29, 2017
    3. Bep Van borkulo December 22, 2018

    Plaats een reactie