Top 40 Beste Actiefilms op Netflix


1
1 point

Het aanbod van films op Netflix Nederland blijft groeien. Dat geldt ook voor de actiefilms. Wij hebben een kijkje gekeken naar alle actiefilms die nu op het platform staan en hebben een top 30 samengesteld. Is er een nieuwe film bijgekomen die in de lijst hoort? Laat het ons hieronder weten!

Netflix verandert constant zijn aanbod. Er worden ook films verwijderd. Staat een van onderstaande actiefilms niet meer op netflix? Laat het bij de reacties weten en we verwijderen de film!

Laatste update: April 2019

39. The Mechanic (2011)

The Mechanic

We beginnen gelijk maar met een film van misschien wel de grootste actieheld van het moment, Jason Statham. In The Mechanic speelt hij een huurmoordenaar, de beste in zijn soort. Hij voert zijn missies met uiterste precisie uit. Bevalt deze actiefilm je? Kijk dan ook gelijk deel 2, “Mechanic: Resurrection” uit 2016 die nu ook op Netflix te vinden is.

38. Contraband (2012)

Contraband

Terwijl Chris Farraday (Mark Wahlberg) probeert om het rechte pad te bewandelen, verpest zijn zwager een drugsdeal. Chris wordt verantwoordelijk gehouden voor de schuld en moet hierdoor zijn smokkelpraktijken weer hervatten. Samen met zijn beste vriend Sebastian (Ben Foster) vormen ze een nieuwe crew, voor nog één reis naar Panama en terug. Helaas loopt alles anders en Chris komt in een web van criminelen, gewelddadige drugsdealers, huurmoordenaars en agenten terecht. Hij moet voorkomen dat zijn gezin het doelwit wordt.

37. Eagle Eye (2008)

Eagle Eye

De hedendaagse technologieën maken het leven van Jerry Shaw (Shia La Beouf) en Rachel Holloman (Michelle Monaghan) tot een hel. Een mysterieus telefoontje van een onbekende vrouw brengt ze met elkaar in contact en brengt ze ook in levensgevaarlijke omstandigheden. Ook hun families zijn niet veilig. Uiteindelijk worden de twee de meest gezochte voortvluchtigen en tijdens een race tegen de klok proberen ze erachter te komen wie het op hen gemunt heeft.

36. The Hitman’s Bodyguard (2017)

The Hitman’s Bodyguard

Het is het ergste wat een bodyguard kan overkomen: een klant die onder jouw supervisie wordt vermoord. Micheal Bryce (Ryan Reynolds) verliest gelijk zijn status als beste bodyguard ter wereld. De enige manier om zijn prestigieuze status terug te krijgen, is om de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson) als nieuwe klant te nemen en hem te beschermen tegen een van zijn voormalige opdrachtgevers. Bryce en Kincaid haten elkaar, maar zijn op elkaar aangewezen om te ontsnappen aan de moordlustige dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman). De tocht van Londen naar Den Haag wordt voor alle partijen een ware hel.

35. Underworld (2003)

Drie van de vijf Underworld films, met de mooie Selene, een vampierstrijdster die vecht in de oorlog tussen de vampieren en de weerwolven, staan op Netflix.

34. Bright (2018)

Bright netflix film met will smith

Fantasy en harde realiteit zijn in Bright op een bijzondere manier met elkaar verweven. Mensen, elven, feeën en orcs leven hier samen in een wereld zoals die van ons. Twee agenten, namelijk de menselijke Ward (Will Smith) en de orc Jakoby (Joel Edgerton) moeten hier samenwerken om een jonge vrouwelijke elf en een kostbare relikwie te beschermen. De twee agenten moeten hun persoonlijke verschillen bundelen om de wereld van de ondergang te redden. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

33. The Siege of Jadotville (2016)

Een oorlogsfilm gemaakt door Netflix zelf. We hoeven dus niet bang te zijn dat de film van Netflix wordt gehaald in de toekomst! De film speelt zich af in 1961 ten tijde van de Congo-crisis. Generaal Pat Quinlan en zijn 150 manschappen worden door Hammarskjold van de Verenigde Naties naar de stad gestuurd nadat Katanga zich heeft afgescheiden. Gedurende 6 dagen en nachten worden ze aangevallen door 3000 soldaten van de Congolese regering die worden gesteund door de Franse en Belgische huurlingen die zijn ingehuurd door de mijnbouwbedrijven.

32. Safe House (2012)

safe House

Met het verkopen van staatsgeheimen heeft de overgelopen CIA-agent Tobin Frost (Denzel Washington) onherstelbare schade aan de Verenigde Staten aangebracht. Er wordt flink op hem gejaagd en uiteindelijk wordt hij in Zuid-Afrika opgepakt. In het lokale Safe House heeft Matt Weston (Ryan Reynolds) de leiding en Frost wordt hier ondergebracht. Na een aanval op het Safe House weet hij samen met Frost te ontsnappen. Wie zit er achter dit complot?

31. Escape Plan (2013)

Escape Plan

Twee legendes in het actiegenre Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone samen in een film, dat beloofd wat! Natuurlijk zijn ze op leeftijd, maar beide kicken ze nog steeds ass! Samen proberen ze uit een zwaar bewaakte gevangenis te ontsnappen.
Escape Plan 2: Hades uit 2018 staat ook op Netflix, zonder Arnie maar met Sly.

30. Polar (2019)

Polar

De Deense Mads Mikkelsen speelt een uitstekende rol als Duncan Vizla, de beruchtste huurmoordenaar ter wereld. Duncan begint net een beetje te wennen aan zijn pensioen als zijn oude werkgever hem vertelt dat hij moet gaan concurreren tegen een grote groep jonge meedogenloze moordenaars. Zij deinzen er niet voor terug om hem het zwijgen op te leggen, maar Duncan was niet voor niets de ‘The Black Kaiser’.

29. The Italian Job (2003)

The Italian Job

Spannende actiefilm. Charlie Croker (Mark Wahlberg) leidt een groep criminelen, die een grote verkeerschaos creëren in LA om zo een grote hoeveelheid goud te stelen. Charlize Theron is Stella Bridger, zij wordt bij deze actie betrokken omdat ze de enige is die de safe kan openen. De groep ontsnapt in Mini Coopers, omdat die klein genoeg zijn om door het opgestopte verkeer te rijden.

28. Transformers: Dark of the Moon & Revenge of the Fallen & The last Knight

Transformers

Drie van de Transformers films kun je kijken op Netflix. Voor iedereen die houdt van slechte verhaallijnen, maar wel heel veel CGI.

27. Colombiana (2011)

Colombiana

In Colombiana speelt Zoe Saldana op als keiharde huurmoordenaar. Haar ouders zijn op jonge leeftijd vermoord door een drugsbaron in Colombia. In haar vrije tijd is ze opzoek naar wraak.

26. Triple Frontier (2019)

Triple Frontier

De plannen van deze mannen om hun prestigieuze carrière af te sluiten met een gevaarlijke missie voor eigenbelang, was misschien niet de beste beslissing. Deze voormalige Special Forces agenten die vertolkt worden door Ben Affleck, Charlie Hunnam, Oscar Isaac en Pedro Pascal hebben een minutieus geplande diefstal voor ogen in een dun bevolkt grensgebied in Zuid-Amerika. Ze vechten niet voor hun vaderland maar moeten wel vechten voor hun leven en hierbij hebben ze hun vaardigheden en loyaliteit keihard nodig.

25. The Expendables 1 & 2 & 3(2010)

The Expendables (2010)

Een door Sylvester Stallone zelf geregisseerde film die je kan zien als een hommage aan de jaren 80 actiefilms. Naast Stallone spelen prominente acteurs als Bruce Willis, Mickey Rourke, Dolph Lundgren en Arnold Schwarzenegger mee en zijn ze samen goed voor flink wat spektakel en spierbundels. Stallone en zijn kompanen gaan als huursoldaten op missie in Zuid-Amerika om het op te nemen tegen een corrupte dictator.

24. King Arthur Legend of the Sword (2018)

King Arthur Legend of the Sword
Arthur (Charlie Hunnam) zijn toekomst krijgt een heel ander beeld als hij het zwaard van Excalibur in handen krijgt. Hij wordt direct uitgedaagd door de krachten van Excalibur en hij staat voor moeilijke keuzes. Samen met het Verzet en de mooie Guinevere (Àstrid Bergès-Frisbey) leert hij het zwaard gebruiken, de demonen te confronteren en de mensen te verenigen. Met als doel de wrede tiran Vortigern (Jude Law) te verslaan, een man die zijn ouders heeft vermoord en zijn kroon heeft gestolen.

23. Outlaw King (2018)

Outlaw King

De historische actiefilm Outlaw King vertelt het waargebeurde verhaal van Robert the Bruce (Chris Pine). Een verslagen edelman, een koning en een vogelvrij verklaarde. Hij neemt het op tegen de Engelse onderdrukking om zijn land, zijn volk en zijn familie te redden. Het Middeleeuwse Schotland gaat met een ordeloze groep onder leiding van Robert het gevecht aan met het sterkste leger van de wereld, aangevoerd door de wrede koning Edward en zijn labiele zoon.

22. Gangster Squad (2013)

Gangster Squad

We gaan terug naar Los Angeles 1949, naar de gewetenloze maffiabaas Mickey Cohen (Sean Penn). Geboren in Brooklyn, maar de scepter zwaaiend over de wapenhandel, prostitutie, gokindustrie en drugshandel ten westen van Chicago. Mickey kan zijn macht en rijkdom steeds verder uitbreiden, mede door corrupte politici en politieambtenaren. Totdat een geheime eenheid (met Ryan Gosling en Josh Brolin) van het LAPD de strijd met hem durft aan te gaan.

21. London Has Fallen (2016)

London Has Fallen

De Premier van Groot Brittannië is onder mysterieuze omstandigheden omgekomen. Zijn begrafenis wordt bezocht door alle belangrijke wereldleiders. Uiteraard de perfecte plaats voor een terrorische aanslag en de leiding over de wereld over te nemen. Het is aan de Amerikaanse President (Aaron Eckhart), zijn baas van de geheime dienst (Gerard Butler), en een Engelse MI-6 agente (Charlotte Riley) om dit te voorkomen. Vervolg op Olympus Has Fallen uit 2013.

21. Non-Stop (2014)

Non-Stop actiefilm op netflix

Air marshal Bill Marks (Liam Neeson) krijgt wel hele vreemde sms-berichten tijdens een vlucht van New York naar Londen. Ze eisen 150 miljoen dollar die naar een geheime bankrekening moet worden overgemaakt. Iedere 20 minuten dat het geld er nog niet is, wordt er een van de passagiers aan boord vermoord.

20. Kick-Ass (2010)

Een superhelden film met een twist. De helden hebben namelijk geen superkrachten. Ze besluiten dat er wat moet gebeuren tegen de ‘bad guys’ van de wereld en gaan snachts als superheld de straat op.

19. Shooter (2007)

Shooter

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) leeft teruggetrokken in de wildernis van Arkansas, nadat iemand door zijn schuld is doodgegaan. Hij laat zich pas weer als scherpschutter zien als zijn hulp wordt ingeroepen om een moordaanslag op de president te voorkomen. Maar het loopt anders, hij wordt juist de hoofdverdachte van de aanslag. Het is een valstrik en Bob rust niet tot hij diegene vindt die hem erin geluisd heeft.

18. Kong: Skull Island

King Kong, we flitsen terug naar de jaren ’70. Een mysterieus eiland, reuzegrote apen en een team van VS-mariniers die net terug zijn van de Vietnam oorlog. Dit is het recept van deze film. Een topcast met Brie Larson, Samuel L. Jackson en John Goodman.

17. Demolition Man (1993)

Demolition Man

Een futuristische actiefilm waarin Stallone als geframede politieman en Wesley Snipes als ontdooide crimineel, aan elkaar gewaagd zijn in een wereld waarin het gebruik van wapens en geweld niet meer bestaat. De film speelt in het jaar 2032 en politieambtenaar Joe Spartan alias Demolition Man (Stallone), wordt na jaren uit zijn cryo-cel gehaald om het geweld van zijn ontsnapte aartsrivaal Simon Phoenix te stoppen.

16. Parker (2013)

Parker

Een dief met een eigen code (rol van Jason Statham) wordt belazerd door zijn eigen crew en voor dood achtergelaten. Onder een nieuwe identiteit en een onverwachte bondgenote (rol van Lopez) zoekt hij wraak.

15. Lucy (2014)

lucy

Lucy wordt gespeeld door Scarlett Johansson, een jonge vrouw die gedwongen wordt drugs te smokkelen. Wanneer ze per ongeluk in aanraking komt met de drugs krijgt ze superkrachten. Deze gebruikt ze om wraak te nemen.

14. World War Z (2013)

World War Z

De held in deze prent, Gerry Lane (gespeeld door Brad Pitt) moet én een zombie-apocalyps tegengaan én zijn familie beschermen. De zombies bijten mensen, en die worden al na 12 seconden ook zombie. Brad heeft heel wat werk voor de boeg!

13. 300 (2006)

300

Griekenland staat voor de onmogelijke uitdaging om één front te vormen tegen hun Perzische vijand met zijn enorme leger. Toch willen ze strijden voor de democratie. Het wordt een uitputtende slag tussen Koning Leonidas (Gerard Butler), 300 Spartanen en Xerxes met zijn grote leger. De Slag bij Thermopylae wordt er echt een voor in de filmboeken.

12. Jack Reacher (2012)

Tom Cruise als actiester? Ja, daar gaan we wel voor zitten! Een sluipschutter bremt vijf mensen om het leven brengt, wanneer de verdachte ondervraagd wordt, zegt hij maar één ding: “Zoek Jack Reacher!” Op die manier begint een buitengewone zoektocht naar de waarheid.

11. The Night Comes For Us (2018)

The Night Comes For Us

Als Ito (Joe Taslim) een beruchte afperser, terugkeert naar zijn misdaadfamilie in Jakarta raakt hij verwikkeld in een wereld van verraad en chaos. Het is het begin van een bloedige campagne met een territoriale expansie. De harde mentaliteit van de Zuid-Aziatische bendes zorgt voor genoeg actie.

10. Killer Elite (2011)

Killer Elite - actiefilm met jason statham
Als de beste vriend en mentor van Danny (Jason Statham) wordt ontvoerd door een Arabische sjeik, komen de vaardigheden als ex-Navy Seal Danny goed van pas. De sjeik dwingt Danny om iemand te vermoorden, doet hij het niet, dan staat zijn vriend Hunter (Robert de Niro) een tragische en pijnlijke dood te wachten.

9. Mission: Imposible: Ghost Protocol (2013)

MI3

De meeste fans vinden de 3e en de 4e Mission Impossible de besten. Daar valt zeker iets voor te zeggen. Deze keer belandt geheim agent Hunt (Cruise) langs de verkeerde kant van de wet. Samen met zijn teamgenoten wordt hij beschuldigd van een terreuraanslag in het Kremlin. IMF wordt daarop ontbonden. Tijd om samen met enkele slimme koppen op zoek te gaan naar de ware misdadiger. Voor de liefhebbers van actiescènes en stunts: niet te missen, deze film.

8. Wanted (2008)

Wanted

Een zekere Wesley besluit een professionele crimineel te worden nadat hem verteld werd dat ook zijn vader dat was. Hij sluit zich aan bij een bende, en geraakt er helemaal van in de ban. Hij wil dan de moord op zijn vader wreken. Samen met zijn collega (Angelina Jolie) gaat hij op zoek. Een wist-je-datje: deze film is gebaseerd op een stripboekenreeks.

7. Olympus has fallen (2013)

Wanneer het Witte Huis wordt ingenomen door Noord-Koreaanse terroristen is er maar een man die de president kan redden, een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Heerlijke Amerikaanse patriottistische actiefilm vol clichés!

6. Sicario (2015)

Sicario

De FBI-agente Kate (Emily Blunt) moet samen met de elite taskforce-ambtenaar Matt Graves (Josh Brolin) helpen bij een oorlog tegen drugs die flink aan het escaleren is. Ze gaan mee op een geheime missie onder leiding van Alejandro (Benicio Del Toro), een consultant met een twijfelachtig verleden. In het gebied tussen de VS en Mexico zijn geen wetten en om te overleven moet Kate ook al haar idealistische normen en waarden bijstellen.

5. V for Vendetta (2006)

v for vendetta

Wanneer in de toekomst Groot-Brittannië een totalitaire staat is geworden, wordt Natalie gered van de dood door een gemaskerde man, die ook bekend staat als V. Een vechter, vol listen en bedrog. Hij zorgt voor een revolutie als hij belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het tv-station overneemt. Hij spoort zijn vrienden aan om in opstand te komen tegen het schrikbewind. Maar dan ontdekt het meisje de waarheid over V en over zichzelf en wordt zo zijn onvoorwaardelijke bondgenoot. Je hoofd laten kaalscheren voor de camera is een van de stoerste dingen die ze ooit deed, naast alle actiescènes in deze film natuurlijk.

4. Taken (2009)

taken

Een van de beste actiefilms van de laatste jaren, Taken met Liam Neeson als overbezorgde vader die zijn dochter moet redden. Een van de beste quotes ooit:

I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you’re looking for ransom, I can tell you I don’t have money… but what I do have are a very particular set of skills. Skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that will be the end of it – I will not look for you, I will not pursue you… but if you don’t, I will look for you, I will find you… and I will kill you.

Deel twee en drie van Taken staan ook op Netflix, maar die zijn niet echt de moeite waard.

3. The Bourne Idenity (2002)

De Bourne films behoren tot de beste actiefilms ooit. Het uitgangspunt, een man (Damon) probeert inzicht te krijgen in zijn mysterieuze geschiedenis, waardoor hij mede door corrupte ambtenaren, een gevaarlijk menselijk wapen is geworden. Zijn stunning looks helpen hem bij deze rol, maar hij wordt een niet tegen te houden gevaarlijke machine als de kogels beginnen rond te vliegen. Maar dan komt zijn geheugen stilletjes aan terug.

2. John Wick (2014)

john-wick

John Wick gaat over een ex-huurmoordenaar, die na de dood van zijn vrouw alleen achterblijft met de hond die zij hem gaf. Als er op een nacht bij John wordt ingebroken en zijn geliefde hond dood wordt achtergelaten, zinspeelt John op wraak en gaat hij op jacht naar de moordenaars. Wick, gespeeld door Keanu Reeves, blijkt de beste moordenaar die we ooit hebben gezien op het witte doek!

1. Terminator 2: Judgment Day (1991)

The Terminator (Schwarzenegger) probeert John Connor te beschermen, terwijl tegelijkertijd T-1000, een andere uit de toekomst afkomstige cyborg, jaagt op John. Deze met tal van prijzen bekroonde film is zonder meer het hoogtepunt van Schwarzeneggers acteercarrière.


Like it? Share with your friends!

1
1 point

What's Your Reaction?

hate hate
1
hate
confused confused
0
confused
fail fail
2
fail
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
2
love
lol lol
4
lol
omg omg
4
omg
win win
1
win
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

6 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *