Top 30 Beste Actiefilms op Netflix (2017)

Het aanbod van films op Netflix Nederland blijft groeien. Dat geldt ook voor de actiefilms. Wij hebben een kijkje gekeken naar alle actiefilms die nu op het platform staan (februari 2017) en hebben een top 30 samengesteld. Is er een nieuwe film bijgekomen die in de lijst hoort? Laat het ons hieronder weten!

Netflix verandert constant zijn aanbod. Er worden ook films verwijderd. Staat een van onderstaande actiefilms niet meer op netflix? Laat het bij de reacties weten en we verwijderen de film!

Laatste update: November 2017


30. The Mechanic (2011)

The Mechanic

We beginnen gelijk maar met een film van misschien wel de grootste actieheld van het moment, Jason Statham. In The Mechanic speelt hij een huurmoordenaar, de beste in zijn soort. Hij voert zijn missies met uiterste precisie uit.

29. Underworld

Drie van de vijf Underworld films, met de mooie Selene, een vampierstrijdster die vecht in de oorlog tussen de vampieren en de weerwolven, staan op Netflix.

28. Doctor Strange (2006)

Doctor Strange

Een goed geslaagde film uit het Marvel Unvirsum met Benedict Cumberbatch als Stephen Strange, een van de meest succesvolle chirurgen ter wereld. Wanneer hij door een ongeluk zijn beroep niet meer kan uitoefenen doet hij er alles aan om te genezen, zelfs het mystieke sluit hij niet uit. Hij ontmoet een tovenaar, the Ancient One, ze maakt hem niet alleen beter maar geeft hem ook magische krachten. Al snel moet hij deze inzetten om de aarde te redden tegen kwaad uit andere dimensies.

27. Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)

Crouching Tiger, Hidden Dragon Sword of Destiny

Vervolg op de succesvolle martial arts film Crouching Tiger, Hidden Dragon uit 2000 geregisseerd door Ang Lee. Lee is niet terug, maar hoofdrolspeelster Michelle Yeoh, bijgestaan door een andere legende uit de Aziatische films, Donnie Yen. Exclusief gemaakt en te zien op Netflix!

26. The Siege of Jadotville (2016)

Een oorlogsfilm gemaakt door Netflix zelf. We hoeven dus niet bang te zijn dat de film van Netflix wordt gehaald in de toekomst! De film speelt zich af in 1961 ten tijde van de Congo-crisis. Generaal Pat Quinlan en zijn 150 manschappen worden door Hammarskjold van de Verenigde Naties naar de stad gestuurd nadat Katanga zich heeft afgescheiden. Gedurende 6 dagen en nachten worden ze aangevallen door 3000 soldaten van de Congolese regering die worden gesteund door de Franse en Belgische huurlingen die zijn ingehuurd door de mijnbouwbedrijven.

25. Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Rogue One A Star Wars Story

De eerste Star Wars ‘stand alone’ film Rogue One: A Star Wars Story over een groep rebellen die de plannen voor het bouwen van de Death Star moeten stelen voordat de Emperor deze kan gebruiken.

24. Priest (2011)

Priest (2011)

Priest is een actie-horror film. Paul Bettany speelt een priester en vampierenvechter. Hij doet dit samen met Maggie Q in een wereld verwoest door de oorlog tussen mensen en vampieren.

23. Escape Plan (2013)

Escape Plan

Twee legendes in het actiegenre Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone samen in een film, dat beloofd wat! Natuurlijk zijn ze op leeftijd, maar beide kicken ze nog steeds ass! Samen proberen ze uit een zwaar bewaakte gevangenis te ontsnappen.

22. Salt (2010)

salt

Actiefilm met Angelina Jolie. Ze speelt Evelyn Salt, een CIA agente die wordt beschuldigd van plan te zijn de Russische president te vermoorden. Ze moet vluchten, haar opgedane skills en expertise komen goed van pas.

21. Thor (2011) & The Dark World (2013)

Er staan op het moment veel Marvel actiefilms op Netflix. Zo ook twee films met Thor, namelijk het origineel uit 2011 en The Dark World uit 2013

20. Snitch (2013)

snitch

Als zijn zoon een lange gevangenisstraf tegemoet gaat voor het dealen van drugs besluit hoofdrolspeler Dwayne Johnson undercover te gaan bij de drugsbende, in de hoop de straf naar omlaag te krijgen.

19. Men in Black (2007)

Men In Black

Heeft een actiester er ooit zo goed uitgezien in pak en zonnebril? Als je het Will Smith zelf vraagt zal hij zeker met ja antwoorden! Samen met Tommy lee Jones verlost hij de wereld van vervelende aliens. Er zou ook nog een deel twee en drie volgen.

18. The Italian Job (2003)

The Italian Job

Spannende actiefilm. Charlie Croker (Mark Wahlberg) leidt een groep criminelen, die een grote verkeerschaos creëren in LA om zo een grote hoeveelheid goud te stelen. Charlize Theron is Stella Bridger, zij wordt bij deze actie betrokken omdat ze de enige is die de safe kan openen. De groep ontsnapt in Mini Coopers, omdat die klein genoeg zijn om door het opgestopte verkeer te rijden.

17. Rambo (2008)

Remake van de klassieker met Sylvester Stallone. Niet zo goed als het origineel, maar voor wie van keiharde actiefilms houdt zeker de moeite!

16. Army of Darkness(1992)

Ash is per ongeluk in de Middeleeuwen beland en moet zich nu, uiteraard bewapend met een kettingzaag, een weg vechten richting de magische poort die hem terug naar de moderne tijd kan brengen. Wie nog twijfelt of een horrorfilm ook grappig kan zijn, wordt al snel overtuigd door de vele hilarische scènes in Army of Darkness.

15. Resident Evil: Extinction & Afterlife

resident evil

Milla Jovovich heeft het al zes keer als Alice opgenomen tegen bloeddorstige monsters gecreëerd door een supercomputer. Twee van de Resident Evil films staat op netflix.

14. Transformers: Dark of the Moon & Revenge of the Fallen

Transformers

Twee van de Transformers films kun je kijken op Netflix. Voor iedereen die van veel CGI houdt.

13. Colombiana (2011)

Colombiana

In Colombiana speelt Zoe Saldana op als keiharde huurmoordenaar. Haar ouders zijn op jonge leeftijd vermoord door een drugsbaron in Colombia. In haar vrije tijd is ze opzoek naar wraak.

12. Real Steel (2011)

Real Steel

Waarschijnlijk de liefste actiefilm in dit lijstje. In 2020 is robotboksen een populaire sport. Hugh Jackman maakt samen met zijn zoontje van een afgeschreven robot een ware kampioen.

11. Safe (2012)

Safe

Wederom een harde actiefilm met Jason Statham. Hij speelt Luke Wright een ex-politieagent die een jong Chinees meisje ten koste van alles beschermt tegen een groep criminelen.

10. The Transporter (2002)

The Transporter

Wederom een film met Jason Statham, maar hij is dan ook de actieheld van het moment. In deze film is hij “The Transporter”. Hij levert pakjes af, zonder vragen te stellen over de inhoud. Totdat hij erachter komt dat er in zijn pakketje een gekneveld jong meisje zit.

9. Looper (2012)

Looper

Joe, een huurmoordenaar of looper leeft een goed leventje. Maar dan laat hij zijn doelwit ontsnappen. Zichzelf namelijk. Wanneer Joe ouder is, we zijn dan 2044, wordt hij teruggestuurd naar het verleden. Deze rol wordt gespeeld door Bruce Willis. Via achtervolgingen slaagt hij erin het brein achter de illegale tijdreizen te pakken.

8. The Expendables 1 & 2 & 3(2010)

The Expendables (2010)

Een door Sylvester Stallone zelf geregisseerde film die je kan zien als een hommage aan de jaren 80 actiefilms. Naast Stallone spelen prominente acteurs als Bruce Willis, Mickey Rourke, Dolph Lundgren en Arnold Schwarzenegger mee en zijn ze samen goed voor flink wat spektakel en spierbundels. Stallone en zijn kompanen gaan als huursoldaten op missie in Zuid-Amerika om het op te nemen tegen een corrupte dictator.

7. Mission: Imposible: Ghost Protocol (2013)

MI3

De meeste fans vinden de 3e en de 4e Mission Impossible de besten. Daar valt zeker iets voor te zeggen. Deze keer belandt geheim agent Hunt (Cruise) langs de verkeerde kant van de wet. Samen met zijn teamgenoten wordt hij beschuldigd van een terreuraanslag in het Kremlin. IMF wordt daarop ontbonden. Tijd om samen met enkele slimme koppen op zoek te gaan naar de ware misdadiger. Voor de liefhebbers van actiescènes en stunts: niet te missen, deze film.

6. Olympus has fallen (2013)

Wanneer het Witte Huis wordt ingenomen door Noord-Koreaanse terroristen is er maar een man die de president kan redden, een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Heerlijke Amerikaanse patriottistische actiefilm vol clichés!

5. Captain America: Civil War (2016)

Netflix heeft een deal met Disney (en dus ook met Marvel) en dus zien we hun films al snel op Netflix. Zo ook Captain America: Civil War. Het is eigenlijk meer een Avengers film dan een Captain America film. We zien hoe “Cap” en Iron Man loodrecht tegenover elkaar komen te staan. Wat volgt is een grote strijd tussen de superhelden. Ook Captain America: The first avenger en the Winter soldier staan op Netflix!

4. John Wick (2014)

john-wick

John Wick gaat over een ex-huurmoordenaar, die na de dood van zijn vrouw alleen achterblijft met de hond die zij hem gaf. Als er op een nacht bij John wordt ingebroken en zijn geliefde hond dood wordt achtergelaten, zinspeelt John op wraak en gaat hij op jacht naar de moordenaars. Wick, gespeeld door Keanu Reeves, blijkt de beste moordenaar die we ooit hebben gezien op het witte doek! In 2017 komt er een deel twee van John Wick.

3. Taken (2009)

taken

Een van de beste actiefilms van de laatste jaren, Taken met Liam Neeson als overbezorgde vader die zijn dochter moet redden. Een van de beste quotes ooit:

I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you’re looking for ransom, I can tell you I don’t have money… but what I do have are a very particular set of skills. Skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that will be the end of it – I will not look for you, I will not pursue you… but if you don’t, I will look for you, I will find you… and I will kill you.

Deel twee en drie van Taken staan ook op Netflix, maar die zijn niet echt de moeite waard.

2. Robocop & 2 & 3(1987)

Klassieker! Keiharde actiefilms van regisseur Paul Verhoeven (het eerste deel dan, die ook vele malen beter is dan de vervolgen). Wanneer een politieagent wordt vermoord wordt zijn lichaam gebruikt om een hybride robot te bouwen die het op moeten nemen tegen criminelen, Robocop.

1. The Terminator (1984)

En nog een absolute Klassieker! The Terminator (Schwarzenegger) is een als mens vermomde cyborg die terug in de tijd wordt gestuurd om Sarah Connor te vermoorden, om zo de geboorte van haar zoon, een vooraanstaand verzetsleider, te voorkomen.