Top 34 Beste Actiefilms op Netflix


1

Het aanbod van films op Netflix Nederland blijft groeien. Dat geldt ook voor de actiefilms. Wij hebben een kijkje gekeken naar alle actiefilms die nu op het platform staan en hebben een top 30 samengesteld. Is er een nieuwe film bijgekomen die in de lijst hoort? Laat het ons hieronder weten!

Netflix verandert constant zijn aanbod. Er worden ook films verwijderd. Staat een van onderstaande actiefilms niet meer op netflix? Laat het bij de reacties weten en we verwijderen de film!

Laatste update: April 2022

34. White House down (2013)

John Cale, een gewone bewaker solliciteert in het Witte huis om de president te beschermen. Hij heeft zijn dochter meegenomen aangezien ze helemaal fan is van het Witte huis. Terwijl ze samen een tour doen door het Witte huis heen wordt het Witte huis aangevallen. John Cale blijft als enige over en zorgt voor de president in leven blijft.  Het is een erg spannende film die je gezien moet hebben.

33. Mr. & Mrs. Smith

Deze dramatische actiefilm is heerlijk om te zien. Een getrouwd stel weten beide niet van elkaar dat ze geheim agenten zijn. In de film komen ze daar op een komische manier achter en beleven dus allemaal avonturen. Het enige nadeel is dat ze tegen elkaar vechten en niet met elkaar. Is hun liefde sterk genoeg of was het allemaal een grote leugen van beide kanten?

32. The Hitman’s Bodyguard (2017)

The Hitman’s Bodyguard

Het is het ergste wat een bodyguard kan overkomen: een klant die onder jouw supervisie wordt vermoord. Micheal Bryce (Ryan Reynolds) verliest gelijk zijn status als beste bodyguard ter wereld. De enige manier om zijn prestigieuze status terug te krijgen, is om de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson) als nieuwe klant te nemen en hem te beschermen tegen een van zijn voormalige opdrachtgevers. Bryce en Kincaid haten elkaar, maar zijn op elkaar aangewezen om te ontsnappen aan de moordlustige dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman). De tocht van Londen naar Den Haag wordt voor alle partijen een ware hel.

31. Bright (2018)

Bright netflix film met will smith

Fantasy en harde realiteit zijn in Bright op een bijzondere manier met elkaar verweven. Mensen, elven, feeën en orcs leven hier samen in een wereld zoals die van ons. Twee agenten, namelijk de menselijke Ward (Will Smith) en de orc Jakoby (Joel Edgerton) moeten hier samenwerken om een jonge vrouwelijke elf en een kostbare relikwie te beschermen. De twee agenten moeten hun persoonlijke verschillen bundelen om de wereld van de ondergang te redden. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

30. The Siege of Jadotville (2016)

Een oorlogsfilm gemaakt door Netflix zelf. We hoeven dus niet bang te zijn dat de film van Netflix wordt gehaald in de toekomst! De film speelt zich af in 1961 ten tijde van de Congo-crisis. Generaal Pat Quinlan en zijn 150 manschappen worden door Hammarskjold van de Verenigde Naties naar de stad gestuurd nadat Katanga zich heeft afgescheiden. Gedurende 6 dagen en nachten worden ze aangevallen door 3000 soldaten van de Congolese regering die worden gesteund door de Franse en Belgische huurlingen die zijn ingehuurd door de mijnbouwbedrijven.

29. Safe House (2012)

safe House

Met het verkopen van staatsgeheimen heeft de overgelopen CIA-agent Tobin Frost (Denzel Washington) onherstelbare schade aan de Verenigde Staten aangebracht. Er wordt flink op hem gejaagd en uiteindelijk wordt hij in Zuid-Afrika opgepakt. In het lokale Safe House heeft Matt Weston (Ryan Reynolds) de leiding en Frost wordt hier ondergebracht. Na een aanval op het Safe House weet hij samen met Frost te ontsnappen. Wie zit er achter dit complot?

28. Escape Plan (2013)

Escape Plan

Twee legendes in het actiegenre Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone samen in een film, dat beloofd wat! Natuurlijk zijn ze op leeftijd, maar beide kicken ze nog steeds ass! Samen proberen ze uit een zwaar bewaakte gevangenis te ontsnappen.
Escape Plan 2: Hades uit 2018 staat ook op Netflix, zonder Arnie maar met Sly.

27. Polar (2019)

Polar

De Deense Mads Mikkelsen speelt een uitstekende rol als Duncan Vizla, de beruchtste huurmoordenaar ter wereld. Duncan begint net een beetje te wennen aan zijn pensioen als zijn oude werkgever hem vertelt dat hij moet gaan concurreren tegen een grote groep jonge meedogenloze moordenaars. Zij deinzen er niet voor terug om hem het zwijgen op te leggen, maar Duncan was niet voor niets de ‘The Black Kaiser’.

26. The Italian Job (2003)

The Italian Job

Spannende actiefilm. Charlie Croker (Mark Wahlberg) leidt een groep criminelen, die een grote verkeerschaos creëren in LA om zo een grote hoeveelheid goud te stelen. Charlize Theron is Stella Bridger, zij wordt bij deze actie betrokken omdat ze de enige is die de safe kan openen. De groep ontsnapt in Mini Coopers, omdat die klein genoeg zijn om door het opgestopte verkeer te rijden.

25. Transformers: Dark of the Moon & Revenge of the Fallen & The last Knight

Transformers

Drie van de Transformers films kun je kijken op Netflix. Voor iedereen die houdt van slechte verhaallijnen, maar wel heel veel CGI.

24. Colombiana (2011)

Colombiana

In Colombiana speelt Zoe Saldana op als keiharde huurmoordenaar. Haar ouders zijn op jonge leeftijd vermoord door een drugsbaron in Colombia. In haar vrije tijd is ze opzoek naar wraak.

23. Triple Frontier (2019)

Triple Frontier

De plannen van deze mannen om hun prestigieuze carrière af te sluiten met een gevaarlijke missie voor eigenbelang, was misschien niet de beste beslissing. Deze voormalige Special Forces agenten die vertolkt worden door Ben Affleck, Charlie Hunnam, Oscar Isaac en Pedro Pascal hebben een minutieus geplande diefstal voor ogen in een dun bevolkt grensgebied in Zuid-Amerika. Ze vechten niet voor hun vaderland maar moeten wel vechten voor hun leven en hierbij hebben ze hun vaardigheden en loyaliteit keihard nodig.

22. Knight and Day (2010)

Deze spannende film vol avontuur is echt een droom van veel vrouwen. Net wanneer je liefdesleven plat ligt ontmoet je een knappe mysterieuze vent die jouw hele leven op z´n kopt gooit. Dat gebeurde dus bij June die werd betrokken bij allemaal misdadigers terwijl ze er niks aan kon doen. Door Roy Miller wordt haar hele leven een chaos, komen zij en Roy hier ooit nog uit?

21. 6 Underground (2019)

Deze spannende film met Ryan Reynolds is erg leuk om te zien. Het gaat namelijk over zes mensen die zijn uitgekozen om hun dood in scène te zetten en zo geheime missies uit te voeren. Niemand weet dat ze nog leven waardoor het een stuk makkelijker wordt om de taken uit te voeren.

20. Outlaw King (2018)

Outlaw King

De historische actiefilm Outlaw King vertelt het waargebeurde verhaal van Robert the Bruce (Chris Pine). Een verslagen edelman, een koning en een vogelvrij verklaarde. Hij neemt het op tegen de Engelse onderdrukking om zijn land, zijn volk en zijn familie te redden. Het Middeleeuwse Schotland gaat met een ordeloze groep onder leiding van Robert het gevecht aan met het sterkste leger van de wereld, aangevoerd door de wrede koning Edward en zijn labiele zoon.

19. The Hungergames (2012)

Een filmreeks is natuurlijk niet te missen in dit lijstje. Het begint allemaal in district twaalf waar Katniss Everdeen woont. In hun land is het heel normaal dat alle districten een jongen en een meisje sturen om te vechten in een arena. Als het ware een Hungergames, wie als laatste overblijft wint de Hungergames. Het zusje van Katniss wordt verkozen en Katniss doet dan vrijwillig mee zodat haar zusje niet mee hoeft. Overleeft zij de Hungergames wel?

18. London Has Fallen (2016)

London Has Fallen

De Premier van Groot Brittannië is onder mysterieuze omstandigheden omgekomen. Zijn begrafenis wordt bezocht door alle belangrijke wereldleiders. Uiteraard de perfecte plaats voor een terrorische aanslag en de leiding over de wereld over te nemen. Het is aan de Amerikaanse President (Aaron Eckhart), zijn baas van de geheime dienst (Gerard Butler), en een Engelse MI-6 agente (Charlotte Riley) om dit te voorkomen. Vervolg op Olympus Has Fallen uit 2013.

17. S.W.A.T (2003)

Een oorlogsveteraan krijgt de opdracht om een team op te stellen die gespecialiseerd zijn in wapens en tactieken. Het team moet erg goed trainen voordat ze het echte werk kunnen aanpakken. In hun trainingstijd krijgen ze direct al te maken met een mega grote crimineel. Lukt het ze om de crimineel op te pakken?

16. San Andreas (2015)

Deze spannende film geeft weer hoe het gaat wanneer er een zware aardbeving komt. Een doodnormaal leven kan in een klap omslaan in een levensechte nachtmerrie. In deze film probeert een gezin levend uit een zware aardbeving te komen gaan ze het allemaal redden?

15. Shooter (2007)

Shooter

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) leeft teruggetrokken in de wildernis van Arkansas, nadat iemand door zijn schuld is doodgegaan. Hij laat zich pas weer als scherpschutter zien als zijn hulp wordt ingeroepen om een moordaanslag op de president te voorkomen. Maar het loopt anders, hij wordt juist de hoofdverdachte van de aanslag. Het is een valstrik en Bob rust niet tot hij diegene vindt die hem erin geluisd heeft.

14. 13 Hours (2016)

Een beveiligingsteam moet dertien uur wachten op versterking in Libië. Het is een erg spannende film vol emotie. Lukt het deze dappere mannen om het dertien uur vol te houden zonder versterking? Of gaan ze er toch onderdoor?

13. Red Notice (2021)

Deze spannende film waarin Dwayne Johnson en Ryan Reynolds spelen is heerlijk om te kijken. Een FBI-profiler zit achter een crimineel aan en ze worden partners om een boef te pakken die beide altijd een stap voor is. Gaat dit goed aflopen?

12. World War Z (2013)

World War Z

De held in deze prent, Gerry Lane (gespeeld door Brad Pitt) moet én een zombie-apocalyps tegengaan én zijn familie beschermen. De zombies bijten mensen, en die worden al na 12 seconden ook zombie. Brad heeft heel wat werk voor de boeg!

11. 300 (2006)

300

Griekenland staat voor de onmogelijke uitdaging om één front te vormen tegen hun Perzische vijand met zijn enorme leger. Toch willen ze strijden voor de democratie. Het wordt een uitputtende slag tussen Koning Leonidas (Gerard Butler), 300 Spartanen en Xerxes met zijn grote leger. De Slag bij Thermopylae wordt er echt een voor in de filmboeken.

10. Jack Reacher (2012)

Tom Cruise als actiester? Ja, daar gaan we wel voor zitten! Een sluipschutter bremt vijf mensen om het leven brengt, wanneer de verdachte ondervraagd wordt, zegt hij maar één ding: “Zoek Jack Reacher!” Op die manier begint een buitengewone zoektocht naar de waarheid.

9. The Night Comes For Us (2018)

The Night Comes For Us

Als Ito (Joe Taslim) een beruchte afperser, terugkeert naar zijn misdaadfamilie in Jakarta raakt hij verwikkeld in een wereld van verraad en chaos. Het is het begin van een bloedige campagne met een territoriale expansie. De harde mentaliteit van de Zuid-Aziatische bendes zorgt voor genoeg actie.

8. Killer Elite (2011)

Killer Elite - actiefilm met jason statham
Als de beste vriend en mentor van Danny (Jason Statham) wordt ontvoerd door een Arabische sjeik, komen de vaardigheden als ex-Navy Seal Danny goed van pas. De sjeik dwingt Danny om iemand te vermoorden, doet hij het niet, dan staat zijn vriend Hunter (Robert de Niro) een tragische en pijnlijke dood te wachten.

7. Mission: Imposible: Ghost Protocol (2013)

MI3

De meeste fans vinden de 3e en de 4e Mission Impossible de besten. Daar valt zeker iets voor te zeggen. Deze keer belandt geheim agent Hunt (Cruise) langs de verkeerde kant van de wet. Samen met zijn teamgenoten wordt hij beschuldigd van een terreuraanslag in het Kremlin. IMF wordt daarop ontbonden. Tijd om samen met enkele slimme koppen op zoek te gaan naar de ware misdadiger. Voor de liefhebbers van actiescènes en stunts: niet te missen, deze film.

6. Wanted (2008)

Wanted

Een zekere Wesley besluit een professionele crimineel te worden nadat hem verteld werd dat ook zijn vader dat was. Hij sluit zich aan bij een bende, en geraakt er helemaal van in de ban. Hij wil dan de moord op zijn vader wreken. Samen met zijn collega (Angelina Jolie) gaat hij op zoek. Een wist-je-datje: deze film is gebaseerd op een stripboekenreeks.

5. Olympus has fallen (2013)

Wanneer het Witte Huis wordt ingenomen door Noord-Koreaanse terroristen is er maar een man die de president kan redden, een eerloos ontslagen agent van de Amerikaanse geheime dienst (Gerard Butler). Heerlijke Amerikaanse patriottistische actiefilm vol clichés!

4. Sicario (2015)

Sicario

De FBI-agente Kate (Emily Blunt) moet samen met de elite taskforce-ambtenaar Matt Graves (Josh Brolin) helpen bij een oorlog tegen drugs die flink aan het escaleren is. Ze gaan mee op een geheime missie onder leiding van Alejandro (Benicio Del Toro), een consultant met een twijfelachtig verleden. In het gebied tussen de VS en Mexico zijn geen wetten en om te overleven moet Kate ook al haar idealistische normen en waarden bijstellen.

3. Taken (2009)

taken

Een van de beste actiefilms van de laatste jaren, Taken met Liam Neeson als overbezorgde vader die zijn dochter moet redden. Een van de beste quotes ooit:

I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you’re looking for ransom, I can tell you I don’t have money… but what I do have are a very particular set of skills. Skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that will be the end of it – I will not look for you, I will not pursue you… but if you don’t, I will look for you, I will find you… and I will kill you.

Deel twee en drie van Taken staan ook op Netflix, maar die zijn niet echt de moeite waard.

2. The Bourne Idenity (2002)

De Bourne films behoren tot de beste actiefilms ooit. Het uitgangspunt, een man (Damon) probeert inzicht te krijgen in zijn mysterieuze geschiedenis, waardoor hij mede door corrupte ambtenaren, een gevaarlijk menselijk wapen is geworden. Zijn stunning looks helpen hem bij deze rol, maar hij wordt een niet tegen te houden gevaarlijke machine als de kogels beginnen rond te vliegen. Maar dan komt zijn geheugen stilletjes aan terug.

1. John Wick (2014)

john-wick

John Wick gaat over een ex-huurmoordenaar, die na de dood van zijn vrouw alleen achterblijft met de hond die zij hem gaf. Als er op een nacht bij John wordt ingebroken en zijn geliefde hond dood wordt achtergelaten, zinspeelt John op wraak en gaat hij op jacht naar de moordenaars. Wick, gespeeld door Keanu Reeves, blijkt de beste moordenaar die we ooit hebben gezien op het witte doek!


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

6 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *