Top 17 Leukste Films met Cameron Diaz


0

Een ex-model dat ook nog echt kan acteren? Ja, dat is Cameron Diaz. Haar frisse en positieve verschijning bezorgt menig filmliefhebber kriebels over zijn of haar rug. We lijsten haar beste films voor je op.

17. She’s the One (1996)

She's the One

Twee verschillende broers. Een hippie en een Wall Street man. De ene is getrouwd én heeft een affaire met de ex-verloofde van de andere, Heather, aka Cameron Diaz. Die houdt er op haar beurt een apart liefdesleven op na. De tweede broer twee trouwt ondertussen met een vrouw die hij maar 24 uur kent.

16. The Other Woman (2014)

The Other Woman

Carly (Diaz) ontdekt dat haar favoriet vriendje Mark, getrouwd is. Wanneer ze de echtgenote ontmoet, blijkt er al ontrouw in het spel te zijn. De dames ontdekken dat ze veel gemeen hebben, en worden goede vriendinnen. En dan ontmoeten ze een derde slachtoffer van Mark. Samen besluiten ze wraak te nemen.

15. Sex Tape (2014)

Sex Tape (2014)

In deze recente film speelt Cameron Diaz Annie. Nadat ze op een avond met haar echtgenoot een sextape heeft gemaakt van hun favoriete standjes loopt het mis. ‘The joy of sex’ wordt per ongeluk verstuurd naar verschillende iPads. Zo krijgt de buurman een pittig tape’je in handen. Hij chanteert het echtpaar en wil de film op het internet te plaatsen. Of ze moeten hem $25.000 betalen.

14. Bad Teacher (2011)

Bad Teacher

Elizabeth (Diaz), een alleenstaande lerares, wordt instant verliefd op
haar nieuwe collega, Scott (Justin Timberlake, hoe zou je zelf zijn). Maar ook haar collega is helemaal het noorden kwijt als ze deze knappe man ontmoet. Elizabeth tracht zijn aandacht te wekken door een borstvergrotingsoperatie te ondergaan, en de ‘beste leerkracht’ wedstrijd te winnen. Maar ook daarin is Amy haar directe concurrente.

13. The Last Supper (1995)

The Last Supper

Hou je van gortdroge en inktzwarte humor én Cameron Diaz, dan moet je naar deze film kijken. In dit verhaal zitten vijf studenten in de laatste fase van hun studie. Ze nodigen iedere week op zondag een gast uit, die een speciale, kritische mening heeft over het leven en de politiek. Bevalt deze de studenten niet, dan vermoorden ze de persoon.

12. The Holiday (2006)

The Holiday (2006)

In deze romantische komedie leidt Amanda (Diaz) een bijzonder druk leven. Ze beslist dan ook twee weken van huis en van leven te wisselen met Iris, die in Engeland woont. Maar juist dan komen ze toffe mannen tegen. Welke beslissingen zullen ze nemen?

11. Very Bad Things (1998)

Very Bad Things

In deze film reist Kyle samen met zijn vrienden naar Las Vegas om zijn vrijgezellenfeest te vieren. Hij wil ook even ontsnappen van zijn ‘bridezilla’ Laura (Diaz). Daar aangekomen, doodt één van hen per ongeluk een meisje van plezier en een bodyguard. Het begin van een reeks gebeurtenissen waarin iedereen betrokken partij is en nog meer doden vallen.

10. In her Shoes (2005)

In her Shoes

Twee zussen kunnen niet meer verschillend zijn. Zus Maggie (Diaz), de losbol, slaagt er niet in om een stabiel leven op te bouwen. Na een zoveelste ontslag, klopt ze aan bij haar zus, Rose. Wanneer Maggie in een dronken bui de vriend van Rose tracht te verleiden, verbreekt Rose het contact. Maggie grijpt haar laatste redmiddel, een grootmoeder in een ouderlingentehuis, van wie ze dacht dat die al lang overleden was.

9. Charlie’s Angels

Charlies Angels

Zoals in de originele Amerikaanse televisiereeks uit de jaren 70, werken drie vrouwen voor een detectivebureau. Deze ‘Angels’ worden erop uit gestuurd als een business tycoon ontvoerd wordt. De waarheid is echter dat deze man zijn eigen ontvoering in scène heeft gezet. Diaz is in deze film hübsche Natalie Cook.

8. Any Given Sunday (1999)

Any Given Sunday

Cameron is Christina, eigenaresse van een ooit succesvol American Football team. De coach heeft niet veel keuze en neemt risico’s met een nieuwe, onervaren speler op te stellen. Bovendien loopt de relatie tussen hem en Christina helemaal niet vlot. Oliver Stone zat voor deze film in de regisseursstoel.

7. Shrek (2001)

Shrek (2001)

In deze film zien we niet haar mooie verschijning, maar horen we enkel haar stem. Als Fiona leert Diaz ons dat het innerlijk van mensen veel belangrijker is dan het uiterlijk. Zelfs de lelijke Shrek vindt een passende partner in deze film.

6. Vanilla Sky (2001)

Vanilla Sky (2001)

Diaz (Julianna) is de vriendin van David (Tom Cruise), totdat hij Sofia (Penélope Cruz) tegenkomt en met haar een relatie begint. Een soort driehoeksrelatie blijft bestaan tot Julianna overlijdt bij een ongeluk. David blijft in coma en zwaar gekwetst achter. De beide vrouwen zullen nog een belangrijke rol spelen in de rest van de film. Goed opletten, want het plot is niet eenvoudig.

5. Gangs of New York (2002)

Gangs of New York (2002)

Scorsece als regisseur neemt je mee naar het New York van de 19e eeuw. Jenny (Diaz) is het meisje van de gangsterbaas en een slimme dievegge. Maar dan ontmoet ze Amsterdam Vallon, gespeeld door Leonardo DiCaprio. Hij wil zijn vermoorde vader wreken. Vonken en vuur geeft dat!

4. My Best Friend’s Wedding (1997)

My Best Friend’s Wedding

In deze romantische komedie speelt Diaz een opgemerkte bijrol. Twee ex-geliefden spreken af dat indien ze voor hun 28e niet getrouwd zijn, ze met elkaar zullen trouwen. Op het laatste moment echter wordt de man van het koppel smoorverliefd op Kimberly, onze Cameron Diaz en de vrouw beseft dat ze echt verliefd is op haar toekomstige man.

3. The Mask (1994)

the mask

The Mask is in 1994 de grote doorbraak van Cameron Diaz, in haar eerste film maakt ze indruk als de prachtige Tina Carlyle. Gelijk na haar introductie in rode jurk zullen we haar nooit meer vergeten! Wanneer de saaie bankbediende Stanley een masker vindt en dit opzet, verandert hij in een soort cartoonheld, inclusief een groen masker en superhero krachten. De gangster eigenaar van de Coco Bongo club wil de bank overvallen waar Stanley werkt. Hij stuurt zijn vriendin, Tina Carlyle (Diaz), op onderzoek. Stanley wordt instant verliefd op haar. Wat volgt, zijn dolle avonturen.

2. Being John Malkovich (1999)

Being John Malkovich

Cameron Diaz schittert in deze film als de brunette (!) Lotte. Haar echtgenoot in de film aanvaardt een nieuwe job en ontdekt een geheime ruimte achter een dossierkast. Wanneer hij daarin kruipt, komt hij in het hoofd van John Malkovich (de echte!) terecht. Hij zet een bedrijfje op en verkoopt zo bezoekjes aan het hoofd van John Malkovich. Ook Lotte doet het een keer. Haar leven zal hierdoor ingrijpend veranderen.

1. There’s Something About Mary (1998)

There's Something About Mary

Wie herinnert Diaz niet met haar blonde kuif vol ***. Juist ja, dit is haar meesterwerk, waar ze ook verdiend een American Comedy Award voor won. In deze film gaat het over een foutgelopen puberliefde tussen Ted en Mary (Diaz). Jaren later probeert Ted via een detective meer informatie over haar te verkrijgen. Niet alleen Ted, maar ook de detective wordt verliefd op Mary. Deze twee rivalen halen alles uit de kast om indruk te maken op het mooiste meisje van de klas.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *