13 Beste Denzel Washington Films


1

Denzel Washington. Een acteur uit één stuk. Heeft al in heel wat mooie films gespeeld. Twee Oscars op zijn nachtkastje, één voor zijn bijrol in Glory (1990) en eentje voor zijn mooie rol in Training Day (2001). De moeite om een lijstje van zijn beste films op te stellen. Onze nummer één? Lees snel verder!

13. Fallen (1998)

Fallen

Sciencefiction. Wanneer politieman Hobbes (Washington) eindelijk zijn seriemoordenaar te pakken heeft, komt hij tijdens diens executie in de gaskamer, tot de conclusie dat hij te maken heeft met een kwade geest. Die kan van lichaam verwisselen door aanraking. Ook na de executie, blijft het moorden namelijk doorgaan. Dan vermoord Hobbes zelf iemand.

12. He Got Game (1998)

He Got Game

Spike Lee regisseert Washington in dit drama. Washington (Jake Shuttlesworth ) wordt vrijgelaten uit de staatsgevangenis. Hij moet echter zijn zoon overtuigen om naar de universiteit te gaan. De kerel is een groot basketbaltalent en kan een rol van betekenis spelen in de studentencompetitie. Maar hij is met allerlei andere zaken bezig. Kan Jake hem overtuigen en zo uit de gevangenis blijven?

11. Inside Man (2006)

Inside Man

Met opnieuw Spike Lee in actie gaat deze film over een bankoverval waar de overvallers, de onderhandelaar van de politie (Washington) en een lobbyiste er samen uit moeten geraken. De overvallers willen echter geen geld, maar belastende informatie over de bankdirecteur.

10. The Hurricane (1999)

the hurricane

Jaren onschuldig in de gevangenis zitten. Dat overkomt de beroemde bokser Ruben Carter, alias The Hurricane, gespeeld door Denzel Washington. Na een levenslange veroordeling begint iemand voor zijn vrijlating te strijden. Waar gebeurd, en natuurlijk beroemd door het gelijknamige liedje van Bob Dylan.

9. Philadelphia (1993)

Philadelphia

Tom Hanks als onterecht ontslagen advocaat. Zijn baas komt erachter dat hij AIDS heeft. Denzel Washington die hem in de rechtbank ‘met vure’ verdedigd. Een toprol voor beide heren. En een prachtige soundtrack die voor eeuwig in ons geheugen gegrift is.

8. Flight (2012)

Flight

In deze film zorgt Denzel als piloot Whip Whitacker voor een goede afloop van een vlucht waarbij de apparatuur van het vliegtuig het heeft begeven. Hij zet het vliegtuig veilig aan de grond in een weiland en wordt in no time tot nationale held gebombardeerd. Na onderzoek blijkt dat hij onder invloed was van alcohol en drugs, als gevolg van een stevig nachtje doorzakken de avond ervoor. Of is er meer aan de hand met zijn drinkgedrag?

7. American Gangster (2007)

American Gangster

Gangster Frank (Washington) bouwt dankzij de Amerikaanse aanwezigheid in Azië tijdens de Vietnam oorlog, vanuit New York heel snel een groot drugs imperium uit. Hij schakelt alle tussenpersonen uit, voert rechtstreeks in (oa via doodskisten van de Amerikaanse soldaten) en levert goede kwaliteit aan een lage prijs. Bij de politie zit echter een man die dit niet met lede ogen aanziet. Een confrontatie volgt.

6. Remember the Titans (2000)

Remember the Titans

Jaren 70 in Virginia. Een volledig blanke en volledig zwarte school worden gedwongen samengevoegd. De gemeenschap houdt zijn adem in. Dan wordt een nieuwe, zwarte coach (Denzel) aangesteld om de groep gedemotiveerde American footballers om te vormen tot een winning team. Gebaseerd op een waar verhaal.

5. Crimson Tide (1995)

Crimson Tide

Door een burgeroorlog in de Russische Federatie wordt de onderzeeër USS Alabama in paraatheid gebracht voor gevecht. De spanningen lopen op. Dan komt het tot een conflict tussen de kapitein en zijn eerste officier, Ron Hunter, aka Denzel Washington. Die laatste wil de tien atoomraketten niet afschieten omdat de bevestiging tot vuren niet duidelijk is doorgekomen door een defect aan de verbindingsapparatuur.

4. Glory (1989)

Glory

Magistrale film uit het Amerika van de 19e eeuw. Een rijke jongeman gaat gemotiveerd het leger in tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Tijdens een belangrijke slag ziet hij wat oorlog echt betekent. Hij keert gedemotiveerd naar huis. Daar krijgt hij de leiding aangeboden van de 54ste infanterie, een regiment dat enkel bestaat uit zwarten. Ene Silas Trip (Washington) is één van de recruten.

3. Training Day (2001)

Training Day

Wanneer Hoyt eindelijk zijn droomjob bij de anti-drugsbrigade te pakken heeft, merkt hij snel dat niet alles in dat team zuiver op de graad is. Hij wordt door zijn chef, Denzel Washington als Sergeant Alonzo, klaargestoomd voor een grote opdracht, maar gebeurt dit wel allemaal volgens het boekje? Zijn twijfel wordt bevestigd als hij ontdekt dat Alonzo miljoenen in het krijt staat bij een Russische maffia.

2. Man on Fire (2004)

Man on Fire

Tony Scott regisseert deze prent waar Washington als ex-soldaat gevraagd wordt om de jonge dochter van een vriend te beschermen tegen de vele ontvoeringen die voorkomen in Mexico City. Hun relatie start moeilijk, maar ontdooit. En dan gebeurt toch waar iedereen voor vreest. Denzel doet alles om haar terug te krijgen.

1. Malcolm X (1992)

Malcolm X

Iconische film over de zwarte activist Malcom X. Geregisseerd door Spike Lee. Washington is fantastisch in zijn beste rol tot nu toe. Malcom X start zijn leven als zwarte drugsdealer. Dan ontdekt hij de leerstellingen van Elijah Muhammad en evolueert tot een fanatieke moslimleider die de bevrijding van de zwarte bevolking predikt. Topacteur in een topprent.


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

One Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *