Top 18 Beste Leonardo DiCaprio Films


-1

Leonardo DiCarprio: dat zijn onverwoestbare looks en steengoede acteursprestaties, een unieke combinatie. Binnenkort heeft hij met zijn laatste film, The Revenant, misschien zijn eerste, felbegeerde Oscar op zak. Een stilzitter is het niet, wij lijsten graag zijn 18 (!) beste films voor je op.

18. The Beach (2000)

The Beach

DiCaprio is Richard en gaat op reis naar Thailand. Samen met vrienden gaat hij op zoek naar een eiland met een paradijselijk strand. Het eiland blijkt allesbehalve de hemel. Het ene deel wordt beheerd door misdadigers, die het gebruiken als wietplantage, op het andere deel woont een commune, die ook niet zo liefelijk is als op het eerste zicht lijkt. Heerlijke soundtrack bovendien.

17. The Basketball Diaries (1995)

The Basketball Diaries

Als de beloftevolle basketballer een boef blijkt te zijn, wordt hij uit het team gegooid. DiCaprio wordt in no time een echte crimineel, en hij raakt ook stevig aan de drugs.

16. Blood Diamond (2006)

Blood Diamond

Bloeddiamanten worden gewonnen in oorlogsgebieden. Met de opbrengst worden wapens gekocht en de soldaten betaalt. Slechterik DiCaprio gaat op zoek naar een roze diamant, die begraven werd door zijn gevangenismaatje, als ticket naar een beter leven.

15. The Great Gatsby

The Great Gatsby

DiCaprio kruipt in de huid van de tycoon ‘The Great Gatsby’ in het New York van de jaren 20. Vreemde gebeurtenissen spelen zich af op zijn immens landgoed, tijdens de jetsetfeesten en in zijn auto. De jaren 20 worden prachtig in beeld gebracht.

14. Romeo + Juliet (1996)

Romeo + Juliet

DiCaprio en Claire Danes figureren in het klassieke liefdesverhaal van William Shakespeare als Romeo en Juliet. Het verhaal speelt zich in de huidige tijd af, de acteurs spreken hun tekst uit in het originele Engels. Regie van deze film was in handen van Baz Luhrmann.

13. The Aviator (2004)

the Aviator

In deze biografische film speelt Leonardo de obsessieve-compulsieve film- en vliegtuigmaker Howard Hughes. Scorcese regisseerde dit drama uit 2004.

12. This Boy’s Life (1993)

This Boy’s Life

Een piepjonge DiCaprio verhuist met zijn mama voortdurend van de ene naar de andere plaats, op zoek naar een degelijke man en papa. Wanneer die verschijnt en na een tijd (en een huwelijk) helemaal niet blijkt te zijn zoals verwacht, tracht Toby een weg uit dit gezin te vinden.

11. Shutter Island (2010)

Shutter Island

Teddy, een U.S. Marchal, gaat in de jaren ’50 op zoek naar een moordenares die ontsnapt is uit een instelling voor geesteszieke criminelen op een afgelegen eiland. Ondertussen krijgt hij onverdraagbare hoofdpijnen en nachtmerries en ziet hij constant beelden van zijn overleden vrouw, wiens moordenaar in diezelfde instelling verblijft. Maar wie is Teddy echt?

10. Revolutionary Road (2008)

Revolutionary Road

Met Sam Mendes op de regiestoel, ben je toeschouwer van een huwelijk dat een loopgravenoorlog wordt. De echtgenote in de film, Kate Winslet, kon op die manier nauw, soms zelfs heel close, samenwerken met haar beste vriend, DiCaprio, en haar echtgenoot, Mendes.

9. Catch Me If You Can (2002)

Catch Me If You Can

Spielberg regisseerde deze film over een meesteroplichter. Als piloot (zonder diploma) weet hij zijn vliegtuigmaatschappij voor miljoenen op te lichten. Tot de FBI dit in het oog krijgt.

8. Gangs of New York (2002)

Gangs of New York

De vader van Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio) werd vermoord tijdens een gewelddadige bendeoorlog. Nu Amsterdam volwassen is, zint hij op wraak. De moordenaar, Bill Cutter, is ondertussen uitgegroeid tot een machtig man. Vallon trekt met zijn eigen bende ten strijde. In deze film werken DiCaprio en regisseur Martin Scorcese voor het eerst samen.

7. The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street

Als beursmakelaar lapt hij elk reglement aan zijn broek, verdient fortuinen en vergeet niet te genieten van al het beste dat het leven biedt. Het loopt echter slecht af. Scorcese regisseert ook deze film.

6. What’s Eating Gilbert Grape? (1993)

What's Eating Gilbert Grape

Gilbert Grape is op jonge leeftijd verantwoordelijk voor het gezin Grape aangezien mama Grape het huis al zeven jaar niet meer heeft verlaten. Ontroerend is zijn aandacht voor zijn geestelijk gehandicapte broer Arnie, die als Gilbert niet oplet, in de watertoren in de buurt klimt. Totdat Becky en haar Oma vast komen te zitten in het dorpje. Gilbert brengt veel tijd met Becky door, waardoor hij thuis in de problemen komt. Deze film zou DiCaprio zijn eerste Oscarnominatie opleveren.

5. Django Unchained (2012)

Django Unchained

Quentin Tarantino laat DiCaprio een sadistische plantagehouder spelen in de 19e eeuw. Op zijn plantage organiseert hij gevechten tussen zijn slaven tot de dood erop volgt. Dat is echter niet naar de zin van de bevrijde slaaf Django, wiens vrouw op deze plantage gevangen gehouden wordt.

4. The Revenant (2015)

The Revenant

Tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis in 1823 wordt de avonturier Hugh Glass, alias DiCaprio, aangevallen door een grizzlybeer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, baant hij zich een weg door een strenge winter en tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht doet hij er alles aan om uiteindelijk verlossing te vinden.

3. The Departed (2006)

The Departed

De loser Bill Costigan, aka DiCaprio, wordt een tijdje in de gevangenis gezet om nadien te infiltreren in het misdaadmilieu van Boston. Op hetzelfde moment zorgt de maffia ervoor dat Colin Sullivan (Matt Damon) het politie-apparaat infiltreert. Beide mannen werken zich op in hun respectievelijk milieu. Scorcese regisseerde deze remake van Internal Affairs.

2. Inception (2010)

Inception

In deze sciencefictionthriller is DiCaprio een professionele dief die bedrijfsgeheimen ontfutselt in het onderbewuste van zijn slachtoffers wanneer die slapen. Dan krijgt hij een moeilijke opdracht: het inplanten van een idee in het hoofd van de grote concurrent.

1. Titanic (1997)

Titanic

Of DiCaprio nu op het einde mee had kunnen liggen op de deur en overleven of niet, het speelt geen rol. De grootste film van deze acteur is zonder twijfel Titanic. Het verhaal is gekend, de boot zinkt, en de onmogelijke romance tussen de rijke en verwende Kate Winslet en de vlegel DiCaprio loopt niet goed af in het ijskoude water. Drie uur duurt de prent, maar hij verveelt geen minuut.


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *