Top 18 Beste Bruce Willis Films


1

Stoere bink met een klein hartje. Bruce Willis is één van de bekendste Amerikaanse acteurs in onze regionen, vooral door zijn rollen in actiefilms. Laat ons lijstje je inspireren, misschien vind je er als echte Bruce Willis fan nog wel onverwacht een prent tussen die je nog niet gezien hebt. Onze numero uno is, hoe kan het ook anders, zijn doorbraak, Die Hard! “Yippee Ki Yay Motherf*cker”

18. The Whole Nine Yards

The Whole Nine Yards

Nicholas ‘Oz’ Oseransky is een tandarts in Montreal. Hij krijgt een nieuwe buurman, Jimmy ‘The Tullip’ Tudeski (Bruce Willis), die zich voordoet als Jimmy Jones. Hij is op de vlucht voor de maffia en duikt onder in Canada. Nicholas en Jimmy sluiten vriendschap. Hij komt er al snel achter wie Jimmy echt is.

17. Bandits (2001)

Bandits

Twee overvallers hebben een geheel eigen manier om banken te overvallen. De avond voor de overval bezoeken ze de directeur, brengen er een fijne avond mee door en de volgende dag slagen ze (veilig) hun slag. Nog enkele banken zijn te beroven voor ze kunnen gaan rentenieren in Mexico. Maar dan komt de mooie Kate ten tonele.

16. RED (2010)

RED

Ex-CIA agent Frank (Willis) is nu wel op pensioen, toch denken een aantal collega’s van de geheime dienst nog steeds dat hij weet waar een vermiste kernbom zich bevindt. Nadat hij bezoek gehad heeft van een huurmoordenaarsteam moet deze man-op-rust (RED = Retired and Extremely Dangerous) terug in actieve dienst, op zoek naar de vermiste bom.

15. Death becomes her (1992)

Death becomes her

Twee vrouwen zijn al jarenlang rivalen. De situatie ontspoort als de ene de andere haar verloofde inpikt en er mee trouwt. Die rol wordt gespeeld door Bruce Willis. Wanneer de bedrogen vrouw een toverdrank drinkt, gaan de poppen aan het dansen.

14. Nobody’s Fool (1994)

Nobody's Fool

In deze film werkt Paul Newman (Sully) in het zwart voor een lokale aannemer Bruce Willis (Carl). Sully flirt daarbij ook nog eens met Carls vrouw. En dan daagt de langvergeten zoon van Sully op.

13. The Last Boy Scout (1991)

The Last Boy Scout

Bruce speelt Joe Hallenbeck, die als privédetective stripper Cory moet beschermen. Wanneer ze echter toch vermoord wordt, gaat hij samen met haar vriend, een ex-American football hero, op zoek naar de moordenaar. Die blijkt zich te bevinden in het wereldje van de football. Legendarisch aan de film is natuurlijk de quote: You touch me again, I’ll kill ya.

12. Looper (2012)

Looper

Joe, een huurmoordenaar of looper leeft een goed leventje. Maar dan laat hij zijn doelwit ontsnappen. Zichzelf namelijk. Wanneer Joe ouder is, we zijn dan 2044, wordt hij teruggestuurd naar het verleden. Deze rol wordt gespeeld door Bruce Willis. Via achtervolgingen slaagt hij erin het brein achter de illegale tijdreizen te pakken.

11. Die Hard: With a Vengeance (1995)

with a vengeance

John McClane is aan lagerwal geraakt. Als hij in deze film niet op tijd opdrachten uitvoert, dan dreigt een school te worden opgeblazen. Simon says …

10. Moonrise Kingdom (2012)

Moonrise Kingdom

Twee kinderen lopen weg. De sheriff (een rol van Bruce Willis) en de ouders van het meisje, gaan naar hen op zoek. Regie van deze film was in handen van Wes Anderson.

9. Sin City (2005)

Sin City

Deze film bevat vier verhaallijnen, die elkaar niet chronologisch opvolgen. Bruce Willis is de politieman John Hartigan die in een gewelddadige metropool een seriemoordenaar en pedofiel tracht tegen te houden. Hij komt echter in de gevangenis terecht voor een misdaad die hij niet beging. Neo Noir genre gebaseerd op graphic novels.

8. The Fifth Element (1997)

The Fifth Element

Deze sciencefictionfilm werd geregisseerd door Luc Besson. Bruce Willis, Gary Oldman en Milla Jovovich spelen de sterren van het doek. In de 23e eeuw moet Willis vechten voor het overleven van Moeder Aarde.

7. Armageddon (1998)

Armageddon

Een team van specialisten wordt door de NASA in de ruimte gestuurd wanneer een grote meteoor de aarde gevaarlijk dicht nadert. Harry Stamper (Bruce Willis) is een olie boorder. Hij wordt aangesteld om te landen op de meteoor, een gat te boren, een bom tot de kern te laten zakken en de boel te laten ontploffen. Heerlijke over-de-top film van Michael Bay

6. Die Hard 2 (1990)

Die Hard 2

Het vervolg op Die Hard. Deze keer hebben terroristen de luchthaven van Washington in hun macht. Ze krijgen daardoor ook toegang tot alle toestellen in de lucht boven deze drukke luchthaven. In één van de toestellen zit, alweer, de vrouw van McClane. McClane speelt het spel en tracht de terroristen uit te schakelen.

5. Unbreakable (2000)

Unbreakable

Willis is in deze film David Dunn. Als enige overlevende van een treinramp krijgt hij van een vreemdeling te horen waarom net hij ontsnapte aan de dood. Hij heeft paranormale gaven, en kan door aanraking zien wat mensen op hun kerfstok hebben.

4. 12 Monkeys (1995)

12 Monkeys

2035. Mensen leven ondergronds. In 1996 werden er vijf miljoen uitgeroeid door een virus dat verspreid zou zijn door het leger van de 12 monkeys. Willis (in deze film James Cole) wordt terug in de tijd gestuurd om het virus te onderzoeken. Hij komt echter in 1990 terecht, waar hij opgesloten wordt in een inrichting nadat hij zijn verhaal heeft gedaan. Hij wordt verliefd op Dokter Katryn Railly.

3.The Sixth Sense (1999)

The Sixth Sense

Wie kent de quôte ‘ I see dead people’ niet. Wel, die komt uit deze film. Bruce speelt er Malcolm, een psychiater die een jongetje Cole behandelt, die doden kan zien. Cole geraakt helemaal geïsoleerd, voor zijn mama Lynn is de psychiater de laatste strohalm. Aanvankelijk gelooft Malcolm Cole niet, maar dan begint hij toch te twijfelen.

2. Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction

Met Tarantino als regisseur groeide deze prent uit tot dé cultfilm van de jaren 90. Uma Thurman, Samuel L. Jackson en John Travolta schitteren, maar ook Bruce Willis speelt de sterren van het doek. Zijn rol: Butch Coolidge, een bokser. Die krijgt instructies om een bepaalde wedstrijd te verliezen. Op die manier kan Marsellus Wallace veel geld verdienen bij de bookmakers. Hij slaat zijn tegenstander echter dood. Wallace verliest veel geld. Butch moet vluchten.

1. Die Hard (1988)

Die_Hard

De stoere agent John McClane bezoekt zijn vrouw en kinderen in LA. Hij ontmoet Holly op de 30e verdieping van een wolkenkrabber, waar haar bedrijf een feestje houdt. Ondertussen wordt het gebouw overvallen door Duitse terroristen onder leiding van misschien wel de grootste schurk ooit, Hans Gruber (Alan Rickman). Die zijn op zoek naar de honderden duizenden dollars die er in de kluizen liggen. De baas van Holly wil echter de toegangscode niet geven en wordt doodgeschoten. Iedereen wordt gegijzeld. John is hun enige hoop. Actie en snedige dialogen gegarandeerd!


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *