Top 16 Beste Film met Sylvester Stallone


-1

Denk je aan Sylvester Stallone dan denk je waarschijnlijk aan Rocky of aan Rambo. Zijn beroemdste, en misschien wel beste karakters. Maar hij heeft meer gedaan, en niet alleen keiharde actiefilms! Een top lijst met de beste films van de ‘Italian Stallion’.

16. F.I.S.T. (1978)

F.I.S.T. (1978)

Deze film is losjes is gebaseerd op het waargebeurde verhaal rond de mysterieuze verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa in de jaren zeventig. Sylvester Stallone speelt Johnny Kovak en het verhaal begint in de jaren 40 waarin deze jonge magazijnmedewerker zich opwerkt in de vakbond en een aantal jaar later criminele misstanden in de top van de vakbond aan het licht probeert te brengen.

15. Death Race 2000 (1975)

Death Race 2000

Een van de eerste films waarin Stallone zijn opwachting als acteur maakte en inmiddels een echte cultklassieker. Het verhaal speelt tijdens een militaire dictatuur in de alternatieve toekomst van het jaar 2000, waarin als volksvermaak ‘transcontinental road races’ worden gehouden. Stallone speelt ‘Machine-Gun’ Joe Viterbo, één van de deelnemers aan deze race waarbij coureurs, als gladiatoren in bizarre outfits met dito opgevoerde wagens, ook nog kunnen scoren door op nietsontziende wijze voetgangers aan te rijden.

14. Escape to Victory (1981)

Escape to Victory

Een oorlogsfilm waarin Stallone, samen met acteur Michael Caine en bekende voetballers uit de jaren 80, een rol heeft. Stallone speelt de doelman van een groep geallieerde soldaten die een voetbalteam hebben samengesteld om de tijd in het gevangenenkamp te verdrijven. Al snel worden ze door de Duitsers uitgedaagd om te spelen tegen de bewakers en het nationale voetbalteam van Duitsland. En dat is voor de geallieerden dé gelegenheid om een ontsnappingsplan voor te beramen.

13. Over the Top (1987)

Over the Top

Over the Top speelt zich af in de ruwe wereld van truckers en armdruk wedstrijden. Stallone speelt trucker Lincoln Hawk die extra geld verdient met partijtjes arm worstelen. Als hij, na het overlijden van zijn vrouw, onverwacht weer in contact komt met hun zoon Michael, heeft hij er alles voor over om erkenning als goede vader te krijgen.

12. Cobra (1986)

Cobra (1986)

Een van de bekendere Stallone films, waarin hij als koelbloedige macho politie inspecteur Marion Cobretti (Cobra) op niet mis te verstane wijze de meest gewelddadige criminelen en brute psychopaten inrekent. In deze film wordt hij geconfronteerd met een stel misdadige huurmoordenaars die hem op het spoor brengen van duistere activiteiten binnen zijn eigen politiecorps.

11. Demolition Man (1993)

Demolition Man

Een futuristische actiefilm waarin Stallone als geframede politieman en Wesley Snipes als ontdooide crimineel, aan elkaar gewaagd zijn in een wereld waarin het gebruik van wapens en geweld niet meer bestaat. De film speelt in het jaar 2032 en politieambtenaar Joe Spartan alias Demolition Man (Stallone), wordt na jaren uit zijn cryo-cel gehaald om het geweld van zijn ontsnapte aartsrivaal Simon Phoenix te stoppen.

10. Rocky Balboa (2006)

Rocky Balboa (2006)

Het zesde deel van de Rocky filmreeks waarin Stallone het verhaal vertelt van de jaren ná de hoogtijdagen van bokser Rocky Balboa. De bokslegende heeft de bokswereld allang vaarwel gezegd, verliest zijn vrouw, ziet zijn zoon nauwelijks meer en bestiert een klein restaurantje. Maar als hij wordt overgehaald om nog één keer in de ring te gaan staan, gooit hij alles in de strijd om weer te winnen.

9. Cliffhanger (1993)

Cliffhanger

Een spannende actiefilm die zich voornamelijk afspeelt in de Rocky Mountains. Stallone speelt de stoere bergbeklimmer en reddingswerker Gabe Walker. De film begint als Gabe tijdens een beklimming de vriendin van zijn beste vriend niet kan behoeden voor een fatale val. Vervolgens ontspint zich een spannend verhaal waarbij Gabe maanden later op dezelfde berg een koffer met geld moet opsporen en afleveren aan een stel roekeloze criminelen die daar zijn gestrand (in de film is de legendarische klimmer Wolfgang Güllich in actie te zien als stand-in voor Stallone).

8. Tango & Cash (1989)

Tango & Cash

Een politiefilm vol actie waarin Stallone als Ray Tango en Kurt Russel als Gabe Cash politieagenten spelen die op zoek gaan naar gerechtigheid in Los Angeles. Hoewel de strak in pak geklede Tango en rauwdouwer Cash in karakter flink van elkaar verschillen trekken deze detectives samen ten strijde om de drugscriminelen die hun erin geluisd hebben, te ontmaskeren. Met flink wat scherpe dialogen en inmiddels klassieke oneliners als ‘Rambo is a pussy’.

7. Nighthawks (1981)

Nighthawks

Amerikaanse actiethriller waarin Stallone de hoofdrol van politieman Deke DaSilva speelt en de Nederlandse acteur Rutger Hauer een zeer geslaagd Amerikaanse debuut maakte. De film vertelt het verhaal van politieagent Da Silva die samen met zijn compagnon Fox de beruchte terrorist Wulfgar (gespeeld door Hauer) najaagt om zo te voorkomen dat hij een aanslag in New York gaat plegen.

6. The Expendables (2010)

The Expendables

Een door Stallone zelf geregisseerde film die je kan zien als een hommage aan de jaren 80 actiefilms. Naast Stallone spelen prominente acteurs als Bruce Willis, Mickey Rourke, Dolph Lundgren en Arnold Schwarzenegger mee en zijn ze samen goed voor flink wat spektakel en spierbundels. Stallone en zijn kompanen gaan als huursoldaten op missie in Zuid-Amerika om het op te nemen tegen een corrupte dictator. Deze film kreeg ook een vervolg in de vorm van Expendables 2.

5. Rocky IV (1985)

Rocky IV

Het vierde deel van de Rocky reeks waarin Rocky Balboa (Stallone) het opneemt tegen zijn Russische rivaal Ivan Drago (Dolph Lundgren). Het verhaal begint als Drago, een bikkelharde Russische bokser, Rocky’s vriend Apollo Creed doodslaat bij een bokswedstrijd. Rocky voelt zich gedwongen tot een rematch in Rusland tegen deze onnatuurlijk krachtige opponent.

4. Cop Land (1997)

Cop Land

Een uitzonderlijke film die afwijkt van het gebruikelijke Stallone genre, waarin Stallone samen met steracteurs Harvey Keitel en Robert De Niro speelt. Stallone is sheriff in het kalme stadje Garisson ofwel Cop Land. Daar is, door de vele rechercheurs en politieagenten die er wonen, weinig misdaad. Totdat er een moord wordt gepleegd en sheriff Heflin het moet opnemen tegen een flink aantal corrupte agenten in zijn stad.

3. Creed (2015)

Creed

Met toch nog een vervolg op het zesde Rocky deel heeft deze film meer weg van een drama dan een actiefilm. Het verhaal concentreert zich op de zoon van Balboa’s voormalige tegenstander Apollo Creed. Creed junior groeit op in weelde, maar wil – geheel tegen de wens van zijn familie in – toch erg graag boksen, net als zijn overleden vader. Dus stapt hij naar de inmiddels gepensioneerd Rocky om in de leer bij hem te gaan.

2. Rambo: First Blood (1982)

First Blood

De eerste en bekendste van de vier Rambo films waarin Stallone als oorlogsveteraan en ex-commando John Rambo zijn opwachting maakt. In deze film wordt de ontheemde Rambo opgejaagd door de politie van het kleine bergstadje Hope. Rambo vecht op niets ontziende wijze voor zijn leven en voert tevens een persoonlijke strijd tegen zijn herinneringen aan de Vietnamoorlog.

1. Rocky (1976)

Rocky

Stallone werd in één klap beroemd door de film Rocky. In deze blockbuster van begin jaren 80 speelt Stallone, in een door hemzelf geschreven script, derderangs bokser Rocky Balboa, die wordt uitgedaagd om tegen heersend bokskampioen Apollo Creed te vechten. De film was meteen een hit en legde de basis voor de succesvolle vervolgen rond deze ‘Italian Stallion’.


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *