10 Leukste Adam Sandler Films


0

Waarschijnlijk denk je aan komedies waarin hij een loser in is. Maar deze Amerikaanse acteur heeft een breder profiel dan dat je denkt. Ontdek het door ons lijstje van de tien beste Adam Sandler films. Enjoy!

10. Click (2006)

click

In deze film heeft de overwerkte papa Sandler een afstandsbediening te pakken gekregen waar hij de saaie delen van zijn leven kan ffw’en, of fast forwarden. Hij realiseert zich echter te laat dat tijd doorbrengen met je vrouw en familie toch waardevol is.

9. Little Nicky (2000)

Little Nicky

Bizarre film die Sandler een soort van cultstatus gaf. Sandler is Little Nicky, één van de zonen van Satan. Hij wordt naar de aarde gestuurd, samen met zijn broers. Papa wil namelijk te weten komen welke zoon van hem het beste geschikt is om zijn rol later over te nemen. Nicky wordt verliefd, en leert het verschil tussen goed en kwaad.

8. Big Daddy (1999)

big daddy

Hier is Adam Sonny, een ongeorganiseerd mens, een grote baby eigenlijk. Zijn vriendin vertrekt. Dan staat Julian voor zijn deur, een kereltje van vijf, dat opgegeven is voor adoptie. Sonny besluit hem op te voeden om de wereld te bewijzen dat hij wel verantwoordelijkheid aankan.

7. 50 First Dates (2004)

50 First Dates

Sandler speelt Henry die werkt bij een aquarium in Hawaii. Hij wordt er verliefd op Lucy (Drew Barrymore), een dame die korte termijn geheugenverlies heeft en elke dag met een leeg hoofd zonder herinneringen start. Elke keer als hij haar ziet moet hij ervoor zorgen dat ze opnieuw verliefd op hem wordt. Hij blijft zijn best doen, geen inspanning is hem teveel!

6. Reign Over Me (2007)

Reign Over Me

Een drama deze keer! Sandler verloor zijn familie bij de aanslagen van 11 september in New York. Zijn leven verandert totaal. Hij moddert aan. Toevallig komt hij echter zijn vriend en kamergenoot uit zijn studententijd tegen. Hun vriendschap hervat. Op deze manier geraakt hij uiteindelijk over zijn verdriet heen.

5. Billy Madison (1995)

Billy Madison

Deze komedie betekende de doorbraak van Sandler in de filmwereld. In deze movie speelt hij de luiaard Billy Madison, de 27e jarige zoon van een rijke papa. Om het hotel van zijn vader te erven, moet hij bewijzen dat hij iets kan. Hij krijgt de opdracht om zijn schooltijd opnieuw te doen en te slagen. Het nuttige aan het aangename paren, denkt hij, terwijl hij zijn lerares Veronica probeert te versieren.

4. The Waterboy (1998)

The Waterboy

Dit verhaal gaat over een waterdrager. Bobby (Sandler) vindt zijn job als waterdrager bij het football team van zijn school heerlijk ondanks de vernederingen die hem regelmatig worden toegeroepen. Alles verandert als hij plots ontdekt wordt als het nieuwe football talent.

3. Punch Drunk Love (2002)

Punch Drunk Love

In dit donkere verhaal speelt Sandler een eenzame man Barry. Hij heeft een eigen zaakje, maar kan door de manier waarop hij door zijn zussen is behandeld, geen normale liefdevolle relaties met vrouwen aanknopen. Een telefoon naar een sexlijn blijkt een kentering in zijn leven te worden.

2. The Wedding Singer (1998)

wedding singer

Het is 1985. Robbie Hart (Sandler) is een zanger die optreedt tijdens huwelijksfeesten. Julia (Drew Barrymore) is een jonge serveerster tijdens deze gelegenheden. De twee vinden elk een partner en besluiten te trouwen. Maar is dat wel een wijze beslissing? Romantische komedie met een grote R!

1. Happy Gilmore (1996)

Happy Gilmore

Het toppertje uit de carrière van Adam Sandler. Hier speelt hij Happy Gilmore, een ijshockeyspeler met een slecht humeur. Hij wordt ontdekt in een golfclub en merkt dat hij zijn slagen ook kan gebruiken in deze sport. Met zijn onconventionele aanpak valt hij op, en moet hij het opnemen tegen een rivaal, die hem het licht in zijn ogen niet gunt.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *