Top 10 Beste Drew Barrymore Films


1

Loop je al even op de wereld rond, dan ken je Drew Barrymore natuurlijk als super schattige meisje in ET. Een 80ies film die in ons collectief geheugen staat gegrift. Maar haar eerste media optreden/verschijning in een advertentie dateert eigenlijk al toen ze elf maanden oud was. Het leven van deze schoonheid ging met ups en downs sindsdien, maar ze slaagde er wonderwel in een stevig portfolio op te bouwen van films-met-impact. Wij lijsten haar 10 besten voor je op.

10. Grey Gardens (2009)

grey-gardens

Als moeder (Jessica Lange) en dochter (Barrymore) zich terugtrekken op hun buitenverblijf op Long Island, komen de tongen los. Ze zijn de maatschappij beu en willen zonder contact met de buitenwereld gaan leven op hun landgoed Grey Gardens. Ze bouwen al snel een reputatie op bij de andere bewoners van het eiland als twee excentrieke dames die met tal van katten en andere huisdieren.

9. Music and Lyrics (2007)

music-and-lyrics

Films met Hugh Grant blijven altijd ‘kleven’. Zo ook deze film. Hij speelt een zanger op zijn retour die een kans krijgt om een nieuw nummer te schrijven voor de popdiva van het moment: Cora Corman, aka Drew Barrymore. Het enige probleem is dat hij nog nooit een tekst heeft geschreven en dat de deadline heel kort is. Film kreeg onder andere een nominatie voor de beste filmkus. Je zou voor minder, met Hugh Grant!

8. Fever Pitch(2005)

fever-pitch

Het draait in deze film rond honkbal, zoveel is duidelijk. Maar ook over een man, die zo geobsedeerd is door zijn team, de Boston Red Sox, dat werkelijk alles daarvoor moet wijken. Maar dan ontmoet hij Lindsay (Barrymore) en ze worden verliefd. Tot zij zijn andere kant leert kennen. Ook weer een kus award waard, samen deze keer met Jimmy Fallon.

7. 50 First Dates (2004)

50-first-dates

Barrymore & Sandler. Misschien kunnen deze twee wel samen een bedrijfje oprichten. Ze komen elkaar namelijk regelmatig tegen in films. Zo ook in 50 First Dates, dat zich afspeelt in Hawaii. Henry werkt er bij een groot aquarium-complex en wordt verliefd op Lucy. Zij lijdt aan korte termijn-geheugenverlies. Iedere morgen als ze wakker wordt is ze alles weer vergeten. Om haar te verleiden moet Henry dus elke keer opnieuw zijn best doen. Wat leidt tot hilarische toestanden.

6. Charlie’s Angels (2000)

charlies-angels

Stoere Drew mag niet ontbreken bij dit drietal. Samen met Cameron Diaz en Lucy Liu worden ze ingehuurd door Eric Knox. Die is de ontwerper van een revolutionair stemherkenningsprogramma dat gestolen is. De Angels gaan op bezoek bij Roger Corwin, de concurrent van Knox, en hoofdverdachte. Spetterende actie met hoge hakken en motors gegarandeerd. Een sequel met dezelfde stunning actrices volgde drie jaar later.

5. Never Been Kissed (1999)

never-been-kissed

Barrymore is Josie Geller, 25 jaar. Als journaliste bij de Chicago Sun-Times moet zij een undercover-verhaal schrijven over de high-school jeugd van tegenwoordig. Ze vervalt al snel terug in haar eigen gewoonten tijdens haar schooltijd: zonder vrienden constant vernederd worden. Totdat ze verliefd wordt op een bijzondere kanjer van een leraar. En ze een belangrijke keuze moet maken.

4. The Wedding Singer (1998)

the-wedding-singer

Barrymore + Sandler = Gold. Naar deze film moet je kijken als je fan bent van de bijzondere outfits die mode waren in de 80ies. Robbie Hart is een typische zanger voor trouwpartijen en andere feesten. Julia is een serveerster waar Robbie optreedt. Maar dan ontmoeten ze beiden een partner waarmee ze willen trouwen. Ze beginnen hun eigen huwelijk voor te beginnen en beseffen dat ze misschien wel de foute partner hebben gekozen. Top prent in zijn genre.

3. Scream (1996)

scream

Herinner je je nog hoe mooi Drew Barrymore kan gillen? Nee, dan is het tijd om Scream nog eens terug te zien. Als er klasgenotes worden vermoord gaat een journalist en presentatrice achter de zaak om de waarheid te achterhalen. Barrymore kreeg de hoofdrol aangeboden, maar kon die wegens andere verplichtingen niet aannemen. Daarom schittert ze in een kleinere rol als Casey Becker.

2. Irreconcilable Differences (1984)

irreconcilable-differences

Voor een jonge Drew aka Casey is op een dag de maat vol: ze besluit de scheiding van haar ouders Albert en Lucy aan te vragen. Tegen alle verwachtingen in wint ze de zaak en trekt in bij haar oppas. In deze film zien we flashbacks, waardoor we begrijpen hoe het zover is kunnen komen. Een huwelijk dat al na vier dagen werd afgesloten, writersblocks die ertoe leiden dat de vrouw des huizes haar man zijn scenario’s schrijft, zijn verliefdheid op een jonge muze, hun scheiding, zijn weigering om kinderbijslag te betalen en uiteindelijk zij, die een boek schrijft over zijn onfatsoenlijk gedrag. Wat een leven. Op het einde komt het goed, en bouwen ze terug een band op met Casey, en met elkaar. Superknappe acteerprestatie, net twee jaar nadat ET was uitgekomen.

1. ET (1982)

et

Over het verhaal moeten we het niet meer hebben, dat kent iedereen. Schattig jongetje die zijn ET wil beschermen versus de wereld. Maar ook zijn zusje Gertie loopt in deze prent in de kijker. Met haar acteerprestatie wordt ze dé kinderactrice van een hele generatie. En nog steeds ‘kleeft’ deze performance aan deze prachtige actrice!


Like it? Share with your friends!

1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *