Top 10 Charlize Theron Films


-1

De prachtige Charlize Theron werd geboren in Afrika, maar trok na een turbulente periode richting de VS. Vandaag is ze één van de meest betoverende actrices op het witte scherm. Ze slaagt er telkens in doorleefde prestaties neer te zetten. Die werden al beloond door meerdere filmprijzen. Tijd om een lijstje te maken van haar beste films.

10. The Devil’s Advocate (1997)

The Devil’s Advocate

Haar eerste lead rol en direct de vrouw van Keanu Reeves mogen zijn die hier de advocaat Kevin Lomax speelt. Hoe succesvoller hij is, hoe miserabeler Mary Ann zich voelt. Ze begint vreemde dingen te zien en eindigt als een echt, menselijk wrak. Heerlijke acteerprestatie van Charlize!

9. The Italian Job (2003)

The Italian Job

Spannende actiefilm. Charlie Croker (Mark Wahlberg) leidt een groep criminelen, die een grote verkeerschaos creëren in LA om zo een grote hoeveelheid goud te stelen. Theron is Stella Bridger. Zij wordt bij deze actie betrokken omdat ze de enige is die de safe kan openen. De groep ontsnapt in Mini Coopers, omdat die klein genoeg zijn om door het opgestopte verkeer te rijden.

8. The Cider House Rules (1999)

The Cider House Rules

Homer (Tobey Mcguire) woont al zijn hele leven in het weeshuis van Dokter Larch (Michael Caine). Die dokter voert in het huis stiekem abortussen uit. Hij vindt dat vrouwen recht hebben om hun zwangerschap te onderbreken en dat ook te laten doen onder veilige omstandigheden. Charlize (Candy) komt bij Dokter Larch terecht. Zij en haar partner Wally ontmoeten Homer die besluit met mee met hen te gaan. Bij de familie van Wally gaat hij aan de slag als appelplukker. Dan vertrekt Wally naar de oorlog.

7. In the Valley of Elah (2007)

In the Valley of Elah

Hank (Tommy Lee Jones) en zijn vrouw Joan (Susan Sarandon) starten een zoektocht op naar hun vermiste zoon, die niet terugkwam uit Irak. Charlize speelt een detective, die veel te betrokken geraakt.

6. The Road (2009))

the road charlize theron

Donkere film met drie hoofdpersonages: een man, een vrouw en hun zoon. Viggo Martensen doorkruist met zijn zoon een verwoest Amerikaans landschap. Charlize is de echtgenote en moeder, die haar rol speelt via een aantal flashbacks.

5. North Country (2005)

North Country

In deze film is Charlize Theron Josey Aimes. Het verhaal speelt zich af in de late jaren 80 van de vorige eeuw. De sterke Josey verlaat haar gewelddadige echtgenoot samen met haar twee kinderen. Ze komt als één van de weinige vrouwen terecht in een mijn. Daar is ze slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag. Aangezien haar werkgever geen actie onderneemt, tracht ze haar gelijk voor het gerecht te halen. De weerstand die volgt, had ze niet verwacht.

4. Prometheus (2012)

Prometheus

In deze film trekt een team onderzoekers erop uit om de oorsprong van het bestaan van de mensheid te ontdekken. Theron speelt een medewerker van het bedrijf die de missie sponsort. Zij wordt meegestuurd naar een angstaanjagend gevecht.

3. Young Adult (2011)

Young Adult

Theron speelt Mavis Gary, een verwarde ex-schrijfster die na haar echtscheiding terug naar haar home town trekt. Ze is vast van plan haar voormalig lief terug te verleiden. Maar die is ondertussen getrouwd. Ze probeert het dan bij een andere schoolgenoot. Haar intenties lopen uit op een echte nachtmerrie.

2. Monster (2004)

Monster

Bijna onherkenbaar is ze in deze movie. Ze is Aileen Wuornos, die een ellendige jeugd achter de rug heeft, vol alcohol, verslavingen, mishandelingen en zelfs een abortus. Ze leidt als volwassene een vreselijk leven waar ze voor weinig geld haar lichaam verkoopt. Uit zelfverdediging moet ze een klant vermoorden. Het begin van meer overvallen en moorden op haar klanten. Theron won terecht een Oscar voor haar ijzingwekkende acteerprestatie.

1. Mad Max: Fury Road (2015)

mad max

In deze film is ze Furiosa, die in een grimmig post nucleaire wereld in een woestijnlandschap tracht te overleven. Ze is wild, fier, slim en een overlever, een echte heldin in deze film. Een superdoorleefde prachtacteerprestatie van deze bijzondere actrice.


Like it? Share with your friends!

-1
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *