Top 14 Beste Films met Actrice Angelina Jolie


0

Deze knappe Amerikaanse actrice moet een bijzonder gevulde agenda hebben. Een groot gezin van zes kinderen opvoeden samen met echtgenoot Brad Pitt en als VN Goodwill Ambassadeur allerlei humanitaire kwesties in het nieuws houden. We vergeten bijna dat deze dame ook een heel actieve actrice is. Wij vermoeden dat Angelina over meer dan 24 uur in haar dag beschikt. Hopelijk heb jij wat tijd om enkele van haar beste films te bekijken. Wij lijsten ze graag voor je op.

14. Gia (1998)

Gia

In deze film zien we het hele tragische leven van Amerika’s eerste supermodel, Gia, gespeeld door Angelina Jolie. We zien haar tienerjaren, de seks, drugs en rock and roll, de glamour, de affaires en uiteindelijk haar overlijden aan aids.

13. Gone in 60 Seconds (2000)

Gone in Sixty Seconds

Een blonde Jolie! Nicolas Cage moet in één nacht 50 auto’s stelen om het leven van zijn broer te redden. Hij trommelt zijn vroegere bende op. Ook aan Sara (Jolie), zijn voormalig lief, vraagt hij om te helpen. De laatste wagen zorgt echter voor moeilijkheden en wordt te laat geleverd.

12. Alexander (2004)

Alexander

Een historisch epos waar Alexander De Grote via het Perzische Rijk naar Egypte trekt en van daar doorstak naar India in het Oosten. Angelina speelt Koningin Olympias. In de Amerikaanse versie van deze film werd haar rol bijna volledig weggeknipt. Oliver Stone deed de regie.

11. Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)

Sky Captain and the World of Tomorrow

Deze film gaat over een journaliste (Gwyneth Paltrow) die in 1939 ontdekt dat een groot aantal geleerden verdwijnen. Op een avond ontmoet ze Dr. Jennings, die haar toevertrouwd doodsbang te zijn van de ‘Totenkopf’. Dan verdwijnt ook hij spoorloos. Jolie is Commander Franky Cook, een pilote van de Royal Navy. Een bijrolletje, maar mooi gedaan Angelina!

10.The Bone Collector (1999)

Bone Collector

Spanning en actie met Angelina en Denzel Washington. Die is na een ongeluk verlamd en aan zijn bed gekluisterd. Na een reeks moorden waarbij cryptische aanwijzingen werden achtergelaten, vraagt hij aan een jonge agente Amelia (Jolie) om via camera- en radiocontact samen de zaak op te lossen.

9. The Good Shepherd (2006)

The Good Shepherd

De hyperintelligente Edward Wilson (Matt Damon) is een uitstekende kandidaat voor een topcarrière bij de Amerikaanse overheid. Tijdens WOII wordt hij naar de OSS overgeplaatst. Dat is de voorloper van de CIA. Als topfiguur heeft hij twijfels en raakt mentaal ver verwijderd van zijn vrouw Clover (Jolie) en zoon. Dan mislukt de invasie in de Varkensbaai, waar hij verantwoordelijk voor is. Wie was de mol? Robert de Niro deed de regie.

8. Salt (2010)

Salt

Misschien minder gekende alhoewel toch recente film, maar hij is zeker de moeite om naar te kijken. Jolie is Evelyn Salt, een CIA agente die wordt beschuldigd van plan te zijn de Russische president te vermoorden. Ze moet vluchten, haar opgedane skills en expertise komen goed van pas.

7. Maleficent (2014)

maleficent

Jolie met een rare muts met hoorntjes. Zo herinner je je deze film. Ze speelt er de boze heks Maleficent in. Ze spreekt de vloek uit over Doornroosje. Die zal zich op haar zestiende verjaardag prikken aan het spinnenwiel en sterven. Maar het loopt goed af. Met een kus op het voorhoofd ontwaakt het meisje, ze wordt koningin en ze bouwt een goede relatie op met Maleficent, die haar beschermvrouwe wordt.

6. Wanted (2008)

Wanted

Een zekere Wesley besluit een professionele crimineel te worden nadat hem verteld werd dat ook zijn vader dat was. Hij sluit zich aan bij een bende, en geraakt er helemaal van in de ban. Hij wil dan de moord op zijn vader wreken. Samen met zijn collega (Jolie) gaat hij op zoek. Een wist-je-datje: deze film is gebaseerd op een stripboekenreeks.

5. A Mighty Heart (2007)

A Mighty Heart (2007)

Angelina in één van haar beste rollen als Mariane Pearl. Mariane’s echtgenoot Daniel wordt als journalist van de Wall Street Journal ontvoerd in Pakistan. Hij komt aan een vreselijk einde. Mariane, die zwanger is, gaat op zoek naar wat er juist gebeurd is. Waargebeurd. Het was Brad Pitt die zich interesseerde in deze zaak en zijn echtgenote hierop aandachtig maakte.

4. Mr & Mrs Smith (2005)

Mr. & Mrs. Smith

Samen met hubbie Brad Pitt (met een kort kapsel) op het witte scherm. Hoe fijn moet dat niet zijn! Ze spelen John en Jane Smith. Een koppel dat een groot geheim heeft: ze zijn allebei huurmoordenaars voor andere bedrijven. De poppen gaan pas aan het dansen als ze elkaars doelwit worden. Van dat saaie huwelijk blijft niet veel meer over. De achtervolgingen en kogels die spatten rijkelijk van het witte scherm.

3. Changeling (2008)

Changeling

Het zoontje van de alleenstaande Christine Collins (Angelina Jolie) verdwijnt in het Los Angeles van de jaren 20. Ze roept de hulp van de politie in. Die brengen een jongen terug, maar dat blijkt haar zoon niet te zijn. De politie maakt echter heel wat reclame met hun spectaculaire vonst. En de zoektocht naar haar echte zoon ligt stil. Kostbare tijd wordt zo verloren. Christine wordt zelfs opgesloten in een psychiatrische kliniek totdat ze erkent dat de jongen echt haar zoon is.

2. Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Tomb Raider

De ruïnes van Ankor Watt zijn nog impressionanter als Lara Croft er in de buurt is. De film(s) zijn gebaseerd op de computerspelen van Lara Croft. Angelina Jolie blijkt perfect gecast om de avontuurlijke Lara te spelen. In dit verhaal verzamelt ze zeldzame artefacten. Ze gaat op zoek naar twee delen van een heel oud artefact. De eigenaar krijgt daardoor veel macht. Ze moet hiervoor een gevaarlijk geheim genootschap uitschakelen.

1. Girl Interrupted (1999)

Girl, Interrupted

Girlsmovie met een boodschap! Wanneer Susanna (Winona Ryder) eind de jaren 60 na een mislukte zelfmoordpoging wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, is haar echtgenoot bezorgd dat ze zich teveel hecht aan de andere dames die hier verblijven. Onder andere met Lisa (Jolie). Daar spreekt ze mee af en ze lopen samen weg. Ze willen gaan werken bij Disney World. Maar de andere vriendin uit de inrichting waarbij ze verblijven, hangt zich op. Lisa gaat er vandoor. Jolie won voor haar bijrol verschillende prijzen zoals een Academy Award en een Golden Globe.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *