De 5 Leukste autofilms allertijden


0

Een autofilm staat bekend om veel actie, de snelheden en natuurlijk de vetste auto’s. Veel mensen kopen graag een ticket in de bioscoop om een autofilm te bewonderen. Ben jij ook een groot autoliefhebber en zie jij deze voertuigen ook graag terug op het grote doek? Hieronder zetten wij de bruutste autofilms voor je op een rij die je gezien moet hebben.

1 The Fast and the Furious

Natuurlijk staat deze filmreeks met stipt op nummer een. De eerste film van The Fast and the Furious werd in 2001 uitgebracht en werd gevolgd door acht andere films. De illegale straatraces en criminele activiteiten staan centraal bij deze films, onder leiding van Dominic Toretto – ook wel beter bekend als Vin Diesel.

2 Herbie

Herbie is een echte klassieker in de autofilmwereld. Het is een Disneyfilm die gemaakt is in 1969 waar een Volkswagen Kever zijn eigen weg leidt. Dankzij deze film wilde iedereen een Volkswagen, maar wel een veilige: een auto als Herbie vloog meerdere keren over de kop en reed over auto’s heen. Gelukkig zijn tegenwoordig de Volkswagens veilig en worden deze massaal verkocht of een financial lease wordt afgesloten.

3 Le Mans ‘66

Gespeeld door Matt Damon leidt Carroll Shelby een team vol auto-ingenieurs. Samen met Ken Miles werden ze aangestuurd door Henry Ford II om een Ford-raceauto te ontwerpen die een dag lang een wedstrijd moet kunnen volhouden. Het is een strijd tussen meerdere auto’s: het was vooral een strijd tussen Ferrari en Ford, maar ook automerken zoals de Audi deden mee aan de wedstrijd. Wil jij ook rijden in zo’n strakke bolide? De Audi A3 financial lease je al vanaf 166 euro.

4 Cars

Voor de jonge autofans onder ons, is Cars een ware hit. Het is de zevende Disney-film die zich in een wereld afspeelt vol levende auto’s. Bliksem McQueen, de rode auto, steelt de show en neemt deel aan verschillende races. Bliksem McQueen geniet van het leven als snelle auto, totdat hij strandt in Radiator Springs. 

5 Group B

Group B is een korte film die maar 25 minuten duurt. Deze film is geregisseerd door Nick Rowland, die werd geïnspireerd doordat de Groep B-rallyklasse in 1986 werd verboden. Er werden namelijk meerdere auto’s verboden, zoals de Peugeot 205 Turbo 16 Evo 2, Lancia Delta S4 en de Audi Sport Quattro S1. Deze auto’s waren te snel en daardoor te gevaarlijk. Gelukkig hebben deze automerken ook andere modellen geproduceerd waar we wel in mogen rijden, zoals de Audi A5. De Audi A5 financial lease je al vanaf 224 euro.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *