De 6 vetste auto’s in films


0

Wanneer we een goede film hebben gezien, is dat meestal te danken aan een goede cast. Echter, is dat bij autoliefhebbers anders. Bij sommige films zijn de auto’s zo opvallend, dat de auto die film compleet heeft gemaakt bij veel autofanaten. In veel gevallen zijn deze indrukwekkende auto’s onlosmakelijk verbonden met de film die we hebben gezien op het witte doek. Herken jij de onderstaande auto’s nog uit de filmklassiekers? 

The Italian Job: de vele Mini Coopers

Vele Mini Coopers scheuren langs wanneer je zit te kijken naar The Italian Job. De film gaat over een beroving die is gepland. Om dit plan uit te werken, verzamelt Charlie Croker, gespeeld door Michael Caine, een bende dieven waar hij mee gaat samenwerken. Om mobiel genoeg te kunnen zijn in de Italiaanse stad, gebruiken ze Mini Coopers om in te vluchten. Ze rijden over wegen, stoepen, galerijen, daken en zelfs het stadsriool. Wil jij ook rijden in zo’n klassieker? Vergeet dan niet om een autoverzekering af te sluiten.

Back to the Future: de opvallende DMC DeLorean

Deze film is een ware klassieker. De auto reist door de tijd, vliegt en rijdt over treinrails. Bovendien ziet deze auto eruit als een ruimteschip. Dankzij de film werd deze auto extreem populair, waardoor de vraag naar deze auto enorm werd. Tegenwoordig heeft menig autoliefhebber nog steeds een zwak voor deze auto. Je kunt deze auto’s nog steeds aanschaffen en de geruchten gaan rond dat ze deze zelfs weer gaan produceren.

James Bond: de luxe Aston Martin DB5

Wanneer je denkt aan Aston Martin, denk je waarschijnlijk aan de bekende James Bond-film. Deze luxe auto was namelijk voor het eerst in 1964 te zien in de bioscopen, toen de film Goldfinger werd gedraaid. Later was deze auto te zien in Thunderball, GoldenEye, Tomorrow Never Dies, Casino Royale, Skyfall en vervolgens in Spectre. De auto van Bond had een aantal technische snufjes, waaronder een knop waar je de nummerplaten mee kunt verwisselen, een schietstoel voor de ongewenste passagiers en een kogelwerend scherm. In 2019 werd er zelfs een exemplaar van de Aston Martin DB5 geveild voor maar liefst 6,4 miljoen dollar.

The Fast and the Furious: de bekende Dogde Charger

De films van The Fast and the Furious zijn ongekend populair. De hoofdrolspelers onder de auto’s zijn toch wel de Dodge Chargers. Vooral de Dogde Charger R/T is de auto die we het meest hebben gezien in op het witte doek, met Dominic Toretto achter het stuur. Voor deze film hebben ze slechts drie van deze auto’s gebouwd: een werd gebruikt voor de film en de andere twee werden gebruikt als stuntauto’s die alle klappen opvingen. Eén stuntauto werd zwaar beschadigd en de ander werd gerestaureerd voor de particuliere handel.

Flodder: de roze Chevrolet Impala Convertible

Johnnie Flodder hebben we vaak zien rondsjezen in de roze Chevrolet Impala Convertible uit 1973. We kunnen er niet omheen draaien dat deze auto en Johnnie twee handen op een buik waren. Niemand anders mocht er dan ook gebruik van maken. Hij rijdt er dagelijks mee rond en is regelmatig aan het sleutelen. Deze auto heeft wel veel moeten doorstaan: in de eerste film werd de auto in brand gestoken én opgeblazen. Gelukkig konden we in de derde film weer genieten van deze prachtige auto.

Herbie: de kleine Volkswagen Kever

Herbie, de hoofdrolspeler van de film, is een auto die zijn eigen persoonlijkheid en eigen wil heeft. Je ziet Herbie meerdere malen scheuren op wedstrijden, waar hij ook nog eens heel goed in is. Velen associëren Herbie met een Volkswagen, maar wist je dat dit automerk nooit is genoemd in de film? Ook ontbrak het embleem van Volkswagen in de eerste paar Herbie-films.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *