De 5x beste Dreamworks-films opgesomd

DreamWorks is een succesvol film en serie bedrijf wiens films soms zelfs Disney haar werken voorbijgaan. Ben je benieuwd naar de beste werken van deze sector? Lees dan snel verder!


0

Disney is niet het enige grote filmbedrijf dat succesvolle films en series maakt. Ook Dreamworks maakte de laatste tijd een grote comeback met spectaculaire films. Sommige zeggen dat ze Dreamworks zelfs beter vinden dan het bedrijf van de maar al te bekende muis. Dus alle Dreamwork-fans opgelet, want dit lijstje is voor jullie. Dit kan ook dienen als een leuke inspiratie als je nog niet zoveel van Dreamworks hebt gezien.

Kung Fu Panda

De Vurige Vijf is een groep krijgers onder training van Meester Shifu, een van de beste Kung Fu-meesters van China. Ze zijn geliefd onder de bevolking en bekend om hun legendarische moves. Po, een doodgewone panda die woont in het restaurant van zijn vader, wil niets liever dan bij ze horen. En eindelijk krijgt hij de kans om ze in het echt in actie te zien, want de oude wijze Meester Oogway kiest een van hen als Drakenkrijger, een titel die hoog staat in de wereld van Kung Fu. Po moet en zal erbij zijn en zo belandt hij door zijn meerdere mislukte pogingen om de show te zien vlak voor de neus van Oogway, de Vijf en Shifu. Oogway kiest hem vervolgens als uitverkorene. En zo begint de reis naar Drakenkrijger van Po. Shifu ontdekt dat hij de vette panda onderschat en hem tot een waardige krijger kan vormen. En maar goed ook, want de kwaadaardige Kung Fu meester Tai Lung is ontsnapt uit de gevangenis en komt wraak nemen. Po moet er alles aan doen om het dorp te beschermen en zo de profetie uit te laten komen.

Trolls

Deze vrolijke film vol bekende liedjes is eentje die veel mensen onderschatten. Trolls gaat over het koninkrijk van de trollen en het rijk van de Bergens. Bergens eten al jarenlang trollen, omdat dit hen ware gelukkigheid schenkt. Op een dag ontsnappen de trollen van hun gevangenschap en laten de Bergens met niets achter. Wat jaren later gaat dit verhaal verder met Poppy, de prinses van de trollen. Zij is de gelukkigste, vrolijkste trol van allemaal en altijd wel in voor een feestje. Dan heb je Branch, een trol die allesbehalve vrolijkheid uitstraalt. Hij is altijd alert, serieus en vooruitdenken, op zijn hoede voor als de Bergens hen weten te vinden. Poppy gaat uiteindelijk te ver met een van haar feestjes en veel van haar trollen worden gevangengenomen. Het is aan haar en Branch om de rest te redden. Daarbij komt ze erachter dat Bergens niet per se trollen hoeven te eten om gelukkig te zijn. Want geluk kan in de kleinste hoekjes zitten. 

The Bad Guys

Je kent ze vast wel, grote boze wolf, de gevaarlijke tarantula spin, de bloeddorstige haai, de genadeloze piranha en de manipulerende slang. Zo zien de meeste mensen de Bad Guys, een groepje dieren die door deze rolindeling ook zo leven. Al heel lang zijn zij de slechteriken, omdat ze niets anders kunnen zijn in andermans ogen. Wolf vindt dat ze hen onderschatten en bespreekt met zijn team om het beeldje de Gouden Dolfijn te stelen. Door een onverwacht compliment van een oude dame raakt Wolf afgeleid en worden ze gearresteerd. Daar geeft de goedheilige cavia van de stad professor Marmelade ze een kans om “goed” te worden. Wolf accepteert het niet en bedenkt een plan. Ze gaan doen alsof ze goed worden, om vrijuit te kunnen gaan. Tijdens dit proces ziet Wolf in dat goed zijn helemaal niet zo slecht klinkt. Maar iemand maakt daar gebruik van en hangt de ware slechterik uit terwijl zij de schuld krijgen. Lukt het hen om de ware schurk te ontmaskeren en hun leven te verbeteren?

Home

De Boovs zijn een aliensoort die al heel lang een thuisplaneet zoekt. Keer op keer zijn ze weggejaagd door hun grootste vijand die hen telkens op de hielen zit: de Gorg. Uiteindelijk vinden ze de planeet Aarde en besluiten hier te settelen. Alle mensen worden naar een plek in Australië getransporteerd, zodat de rest van de planeet vrij is voor de Boovs. Een meisje hebben ze over het hoofd gezien, Tip Tucci. Zij is vastbesloten haar moeder te zoeken, niet wetende dat ze dus in Australië is. Zij ontmoet Oh, een Boov die het buitenbeentje van de groep is. Samen ontdekken ze een unieke vriendschap en de waarheid over waarom Gorg nou eigenlijk achter hen aanzit. Een mooie film die het belang van thuis benadrukt.

Madagaskar

Het is weer een alledaagse dag in de dierentuin. Marty, een optimistische zebra, droomt ervan om in het wild vrij en blij te kunnen rennen. Samen met zijn dierentuinvrienden: Alex de Leeuw, Gloria de Nijlpaard, Melman de Giraffe en een aantal pinguïns ontsnapt hij uit de dierentuin, op weg naar vrijheid. Uiteindelijk worden ze toch gepakt. Vanwege het medeleven en de veiligheid van de mensen, worden ze vervoerd per schip  naar Afrika. Maar ze halen de bestemming niet door een ongeluk en belanden op Madagaskar. Hier moeten ze een weg terug naar huis zien te vinden, terwijl veel van hen allemaal lessen ondergaan door hun tijd in het wild. Bijvoorbeeld Alex die zijn wilde kant omarmt en Melman die leert dapper te zijn. 

Veelgestelde vragen:

Wanneer is Trolls uitgekomen?

Deze knotsgekke en vrolijke film is uitgekomen in 2016.

Hoelang duurt The Bad Guys?

Deze film duurt een uur en veertig minuten.

Is er nog meer van Home beschikbaar?

Jazeker! Er is nog een serie gemaakt die de avonturen van Tip en Oh volgen. 


Like it? Share with your friends!

0
Redactie

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *