De beste films uitgebracht door Illumination!

Illumination staat bekend om zijn superleuke films, of het nou life-action is of prachtige animatie. Je kent ze vast wel van de bekende Minions, of de superpopulaire Mario film. Lees hier welke films de moeite waard zijn om te kijken!


0

Illumination is een ietwat minder bekende filmstudio, maar vergis je niet! Deze studio heeft vele succesvolle films uitgebracht die het publiek tot op de dag van vandaag heeft geïnspireerd. Mocht je nou niet uitgekeken zijn door deze films, vrees dan niet! Hier staan de beste werken van hen voor je klaar. Veel kijkplezier!

Verschrikkelijke Ikke

Opgelet! De meest verschrikkelijke superschurk Gru komt eraan! Tenminste, voor die titel gaat hij wel. Hij heeft van alles al weten te stelen, vooral kostbare dingen. Nu wil hij zijn ultieme heist gaan plannen; het stelen van de maan! Samen met zijn trouwe, bekende Minions moet hij de krimpstraal hebben om de maan tot een klein balletje te krimpen. Zo kan hij hem makkelijker meenemen. Helaas is Victor, een andere superschurk die ook grootse dingen heeft gestolen, hem voor en krijgt hij ook niks meer van de bank voor zijn raket. Hij bedenkt het geniale plan om een paar meisjes uit een weeshuis te adopteren en hen te gebruiken om Victors basis te infiltreren. Dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan als hij het vaderschap van Margo, Agnes en Edith op zich neemt. Hij leert de waarde van familie en vriendschap. Kiest hij voor de maan, of voor de meisjes?

Huisdiergeheimen

Heb je je altijd al afgevraagd wat onze dierenvriendjes doen als wij de deur uit zijn? Huisdiergeheimen is een film die focussed op dit concept. We volgen het verhaal van Max, een gelukkig stadshondje in New York, geadopteerd door de geliefde Katie. Alles veranderde als Katie na een tijdje thuis komt met nog een zwerfhond, genaamd Duke. De twee moeten met elkaar opschieten, maar dat gaat niet helemaal goed. Uiteindelijk heeft Duke er genoeg van en hij kidnapt Max naar de straat. Daar moeten ze uit handen blijven van de gemene straatkatten, de criminele bende de Flushed Pets, en natuurlijk van de hondenvangers van het asiel. Zo ontdekken ze dat ze toch een heleboel gemeen hebben en met elkaar kunnen opschieten. Kunnen ze een weg naar huis vinden voordat Katie weer thuiskomt?

Sing

Buster Moon heeft al zijn hele leven gewijd aan theater en zang. Nu is hij eigenaar van het Moon Theater, dat hij van zijn vader heeft overgenomen. Zijn theater is nu niet meer zo succesvol met achterstallige betalingen en een gammele basis. Om zijn geliefde theater te redden, organiseert hij een zangcompetitie met een hoofdprijs van geld. Helaas is er door een typfout niet duizend euro op de poster gekomen, maar honderdduizend! Dit trekt bijna de hele stad aan en de zaal was gevuld met vele talentvolle zangers en zangeressen. 

Uiteindelijk blijven er een paar over: Johnny, een aap waarvan zijn vader in een criminele bende zit, een overwerkte varkensmoeder van 25 genaamd Rosita, een varken die wel een beetje van spicy dancing houdt genaamd Gunter, een eenzame muis Mike die droomt van rijk en roem, een verlegen olifant genaamd Meena die plankenkoorts heeft en een rockster van een egel die net ontdekt heeft dat haar vriendje haar heeft gebruikt voor haar muziek. Samen zingen ze de sterren van de hemel en maken het theater weer groots. Maar de vraag blijft, kan Buster Moon het geld wat hij niet heeft bij elkaar rapen, of valt alles in duigen door deze leugen?

Super Mario Bros Movie

De bekende gamekarakters Mario en Luigi zijn op het witte doek verschenen! De oude, klassieke game heeft al vele indrukken achtergelaten in de gamewereld. Bowser, de slechterik van dit verhaal, is druk bezig alle koninkrijken over te nemen. Alleen het Paddenstoelen Koninkrijk van Prinses Peach staat nog overeind. Tot op een dag waarin twee niet zo heel succesvolle loodgieter-broers een pijp worden ingezogen en bestemd zijn om iedereen te redden. Luigi belandt in de gevangenis van Bowsers kasteel en Mario landt in het Paddestoelen Koninkrijk. Samen met de gedurfde Prinses Peach trainen ze en verzamelen ze een leger om de wereld te redden. Lukt het ze om hun wereld en deze wereld veilig te houden, net zoals in de game? 

The Lorax

Hij spreekt namens de bomen. Een fantastisch verhaal over een relevant onderwerp.Thneedville is een stad zonder enig natuurlijk leven. Alles is gemaakt van plastic, bomen zijn slechts een mythe. Miljonair O’Hare verkoopt hier maar wat graag zijn “schone” lucht in flesjes. Hij is de enige die hiervan profiteert. Niemand mag ook buiten de muur rond de stad komen, want het is een dode boel, of dat wordt er beweerd. Ted van twaalf jaar denkt hier anders over en waagt de gok. 

Hij belandt zoals er werd gezegd in een kale wereld. Daar stuit hij op een eenzaam huisje midden in het depressieve landschap. Hij ontmoet Dr. Seuss, een eenzame man die spijt heeft van zijn daden. Hij is namelijk de reden waarom alle bomen weg zijn. Hij vertelde het verhaal van zijn ontdekking van het bos, hoe hij miljoenen kon verdienen door een stof die de bomen produceerde en hoe hij werd tegengehouden door de Lorax. De Lorax is een klein oranje wezen dat het bos beschermt en beheert. Uiteindelijk leidt deze tijdelijke vriendschap tot een strijd tussen macht en vrede. Lukt het Ted om deze wereld te herstellen van de mens hun fouten?

Hop

Hop is voorbestemd om paashaas te worden, maar hij wil deze verantwoordelijkheid helemaal niet. Hij wil drummer worden, meer dan wat dan ook in de wereld. Hij vlucht van Paaseiland, naar de mensenwereld. Daar gaat hij de muziekwereld in, op zoek naar zijn ware roeping. Terwijl hij avonturen beleeft tussen de muzikanten en een zoekteam druk bezig is om hem terug te halen, stapt er een paaskuiken op. Hij wilde altijd al de macht in handen hebben en de baas van Paaseiland worden. Lukt het Hop om zijn thuis te redden en ook zijn droom na te jagen? 

Veelgestelde vragen:

Wanneer kwam Hop uit? 

Deze gezellige paasfilm kwam uit in 2011. 

Wie heeft The Lorax bedacht?

Dr Seuss is het geniale brein achter het verhaal van The Lorax.

Hoelang duurt de Super Mario Bros Movie?

Het avontuur met het bekende personage van vele spellen duurt maar liefst anderhalf uur. 


Like it? Share with your friends!

0
Redactie

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *