Heb je deze Top 10 Films al gezien?


0

Iedere maand verschijnen weer de nieuwste blockbusters en speelfilms in de bioscoop. Het zijn er tegenwoordig zo veel, dat je haast niet meer weet welke nou absoluut de moeite waard is en welke je beter maar nooit kunt zien. Om je op weg te helpen vindt je hier tien beste films die verschijnen in februari.

Bekijk hier de films van 2018 waar we het meeste naar uitkijken.

10. Fifty Shades Freed (8 februari in de bioscoop)

Na Fifty Shades of Grey en Fifty Shades Darker is het nu de beurt aan nummer drie van de veelbesproken filmreeks: Fifty Shades Freed. In dit deel zijn Christian Grey (Jamie Dornan) en Anastasia Steel (Dakota Johnson) inmiddels getrouwd met elkaar en beginnen ze dit deel met een huwelijksreis waarin alles koek en ei lijkt te zijn tussen het stel. Uiteraard zit het allemaal niet zo simpel in elkaar. Christian blijkt een complete control-freak te zijn en Anastasia doet wanhopig haar best in schipperen tussen ingeven en rebelleren. Daarnaast komen ook een aantal oude vijanden en rivalen weer om de hoek zetten. Houdt het huwelijks ook in het derde deel stand? Één ding is in ieder geval zeker. Er komt weer de nodige seks, geweld en intimidatie in voor. Het is net het echte leven.

9. Den of Thieves (1 februari)

In Den of Thieves is niets wat het lijkt. De film volgt twee groepen die lijnrecht tegenover elkaar staan. Een `Den`, oftewel een bende dieven en de politiemacht die hen op de hielen zit na een zeer gewelddadige overval. Wat de film interessant maakt is dat dit allesbehalve een gezapige `good guys` versus de `bad guys` is. Naar mate je verder de film induikt ga je jezelf ronduit afvragen wie hier nou echt de schurken zijn. de overvallers, of toch de politie? Alles komt samen als de overvallers besluiten om de kraak van de eeuw te plegen op de centrale bank van de Verenigde Staten. Met Gerard Butler en 50 Cent.

8. Annihilation (22 februari)

Annihilation, oftewel `Uitroeiing`. Is een haast geheel nieuw genre film. Het beste te omschrijven als een wetenschappelijke fantasie actie horror film. Met zoveel subgenres ineen moet je moeite doen om alles in je hoofd met elkaar te verbinden. Zeker geen film om rustig even te relaxen voor een avondje stappen. De hoofdrol wordt gespeel door `de bioloog` (Natalie Portman), die samen met ondermeer een taalkundige en een psycholoog op onderzoek uitgaan. Op zich niets bijzonders, behalve dan het feit dat in dit onderzoeksgebied de natuurkundige wetten niet lijken te gelden. Daar komt nog bij dat de man van de bioloog in dit gebied vermist is geraakt en ze uiteraard er alles aan wil doen om hem te vinden. Alle ingrediënten voor een film die je niet snel meer uit je hoofd krijgt.

7. Early Man (7 februari)

Early Man is een film in hetzelfde genre als `Wallace & Gromit`. Een geanimeerde film in kleipoppenstijl met veel (droge) humor. De film gaat over een groep prehistorische jagers- en verzamelaars die met vallen en opstaan proberen te (over)leven. Dat gaat allemaal prima totdat ze worden geconfronteerd met de vooruitgang, in de vorm van een groep mensen die inmiddels tot de bronstijd zijn doorgedrongen. Ze bezitten zelfs een heuse stad met ongelooflijk geavanceerde dingen zoals speren, gesneden brood en… eh glazen deuren!? De vraag is of de groep zijn eigen identiteit weet te behouden, of ten onder gaat in de vooruitgang.

6. I, Tonya (22 februari)

`I, Tonya`, verteld het waar gebeurde verhaal van Tonya Harding. Als je altijd hebt gedacht dat kunstrijden een dodelijk saaie sport is waar een klein groepje verveelde bejaarden plezier aan beleven, dan moet je nodig deze film eens kijken. In de jaren `90 maakt Tonya Harding furore als kunstrijdster. De grote prijs is het winnen van het nationale kampioenschap. Dat gaat echter nog niet zo makkelijk, want ze heeft ook een geduchte concurrente: Nancy Kerrigan. Om de ramp compleet te maken is er ook nog een nogal opgefokte ex en een liefdeloze moeder die het verhaal compleet maken. Nancy wil er alles aan te doen om te winnen. Ex Jeff Gillooly besluit haar een handje te helpen. Op een manier die het wereldnieuws haalt. Zal Tonya`s carrière dit schandaal overleven? Margot Robbie speelt Tonya Harding.

https://www.youtube.com/watch?v=KuDQOMICfr0

5. White Boy Rick (15 februari)

Richard Wershe jr. wordt undercover agent voor de FBI. Het is zijn taak om te infiltreren in een drugsbende en informatie daarover door te geven aan de politie. In dit waargebeurde verhaal uit de jaren `80 loopt het echter volledig anders dan de bedoeling was. White Boy Rick lijkt er zo zijn eigen methodes en ideeën op na te houden. De situatie in de drugsbende loopt volledig uit de hand en eindigt pas als Rick wordt opgepakt en voor de rest van zijn leven achter de tralier belandt. De film biedt een verrassende inkijk in deze bijzondere, haast vergeten, episode uit de Amerikaanse geschiedenis. Met Matthew McConaughey en Jennifer Jason Leigh.

4. Black Panther (14 februari)

Deze nieuwste Marvel superheldenfilm is een bijzondere combinatie van culturen. Een soort van superman in ghettostijl. Het verhaal speelt in de toekomst in een Afrikaans land dat zich technologisch ver heeft ontwikkeld. De cultuur is duidelijk niet heel erg veranderd, al lijkt deze toch vooral heel erg op een Afro-Amerikaanse straatcultuur uit een slechte buurt in de Bronx. Niet heel typisch Afrikaans dus. De film gaat om T`Challa, die na de dood van zijn vader koning wordt van het geïsoleerde Wakanda. Hij besloot de troon op een geheel eigen manier te bestijgen, namelijk als een nieuwe superheld: de Black Panther.

3. The Shape of Water (15 februari)

In de jaren `50 gebeurden er veel mysterieuze dingen in de VS. Deze film borduurt voort op verhalen over mysterieuze aliens en vliegende schotels. In een geheimzinnig onderzoekslaboratorium worden de meest fantastische creaturen vastgehouden die de overheid kan vinden. Een daarvan is een zeemeerman. Tegelijkertijd gaat het verhaal over schoonmaakster Elisa, een Latijns-Amerikaanse vrouw die geheel in de tijd passend wordt gediscrimineerd en net iets meer waard is dan het oud vuil dat ze opveegt. Je ziet het al aankomen; er volgt een onmogelijke liefde tussen de zeemeerman en Elisa, met alle gevolgen van dien… Regisseur van de film is Guillermo del Toro dat gaat dus gegarandeerd een prachtige visuele film opleveren.

2. The Florida project (8 februari)

Volgens kenners is `The Florida project` de ultieme kinderfilm, maar dan bedoeld voor volwassenen. Het geeft een prachtig kijkje in de psychologie van kinderen en hoe ze het leven benaderen. Simpel, direct en naïef. Zet dat maar af tegen die blijkbaar onmogelijke problemen waar de volwassenen mee kampen. The Florida project gaat je zeker niet in de koude kleren zitten. Bovendien speelt het zich af op een prachtige locatie en in een bijzondere tijd: Florida, tijdens de jaren `60. In de schaduw van Disneyland.

1. The Post (1 februari)

In een tijd waarin de traditionele media in de VS steeds verder onder druk komen te staan, geeft Steven Spielberg ze met deze film een duwtje in de rug. `The Post` beschrijft het op ware feiten gebaseerde verhaal van de eerste vrouwelijke krantenuitgeefster Kay Graham (Meryl Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks). The New York Times komt met onthullende feiten over de Vietnamoorlog. The Washington Post, waar de twee voor werken, wil niet achterblijven en gaat zelf op onderzoek uit. Op een niet helemaal officiële manier krijgen ze geheime overheidsdocumenten in handen. Als ze willen publiceren dreigt een rechtszaak die de krant in zijn voortbestaan bedreigt en waardoor de twee in de gevangenis terecht kunnen komen. De grote vraag de ze nu moeten beantwoorden is niet simpel: wat is er belangrijker, de waarheid onthullen of kiezen voor je eigen hachje?


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *