Alle 11 Superheldenfilms die een 2e kijkje waard zijn


0

Ieder jaar komen er meerdere superheldenfilms in de bioscoop, zo ook in 2018. Zowel Marvel als DC Comics hebben weer een aantal films klaar staan om hun superhelden universum uit te breiden. We krijgen dit jaar een aantal vervolgfilms van beroemde helden als de Avengers en de X-Men, maar we maken ook kennis met nieuwe superhelden. Dit zijn alle superhero films die in 2018 in de bioscoop te zien zijn:

Black Panther (14 februari)

Deze nieuwste Marvel superheldenfilm is een bijzondere combinatie van culturen. Een soort van superman in ghettostijl. Het verhaal speelt in de toekomst in een Afrikaans land dat zich technologisch ver heeft ontwikkeld. De cultuur is duidelijk niet heel erg veranderd, al lijkt deze toch vooral heel erg op een Afro-Amerikaanse straatcultuur uit een slechte buurt in de Bronx. Niet heel typisch Afrikaans dus. De film gaat om T`Challa, die na de dood van zijn vader koning wordt van het geïsoleerde Wakanda. Hij besloot de troon op een geheel eigen manier te bestijgen, namelijk als een nieuwe superheld: de Black Panther.

Tomb Raider (15 maart)

Is Lara Croft een superheldin? Wij vinden van wel! Een volledige reboot van Tomb Raider, natuurlijk gebaseerd op de populaire game waarin Lara Croft, de sexy archeologe, de grootste avonturen beleeft opzoek naar bijzondere artefacten. Angelina Jolie keert natuurlijk niet terug, dit keer is het Alicia Vikander (Ex Machina) die Lara zal spelen.

The New Mutants (13 April)

The New Mutants zijn een spin-off van de X-Men comics. Een groep tieners moet leren hun speciale krachten te beheersen. Net als bij Dr. Strange focust deze comic (en waarschijnlijk ook de film) meer op het mystieke, bovennatuurlijk van het genre. Onder andere Charlie Heaton (Stranger Things) en Maisie Williams (Game of Thrones) hebben hoofdrollen.

Avengers: Infinity War (25 April)

Wederom een film van Marvel, en de Black Panther zal ook in deze film te zien zijn (welke superheld niet?) In 2018 draait deel één van Avengers: Infinity War in de bioscopen, en dan een jaartje later deel twee. De helden moeten het opnemen tegen Thanos die alle Infinity stenen heeft weten te verzamelen. Dat lukt ze niet alleen en daarom komen ook de Guardians of the Galaxy helpen. Waarschijnlijk hebben nog nooit zoveel Hollywood sterren in één film gespeeld!

Deadpool 2 (1 juni)

In 2016 was de r-rated superhelden film Deadpool een onverwacht groot succes. Natuurlijk komt er een vervolg, veel is er niet bekend, alleen dat Cable in de film te zien zal zijn, en natuurlijk dat Ryan Reynolds weer de rol van Deadpool op zich neemt. Regisseur Tim Miller is helaas niet meer van de partij wegens “onoverbrugbare meningsverschillen”. Nieuwkomer David Leitch is nu de man in charge, met zijn regiedebuut Atomic Blonde uit 2017 heeft hij bewezen dit aan te kunnen.

https://www.youtube.com/watch?v=5V2X6cnSoxM

The Incredibles 2 (15 juni)

Zelfs Pixar maakt tegenwoordig vervolgfilms (in 2016 Finding Dory) in 2018 krijgen de Incredibles een nieuw verhaal. Het origineel, over de familie met superhelden krachten, komt alweer uit 2004.

Ant-Man and the Wasp (18 juli)

Ant-Man and the Wasp oftewel Ant-Man 2 een vervolg op deel één uit 2015. Paul Rudd speelt uiteraard weer Ant-Man en ook zijn mentor Michael Douglas als Dr. Henry “Hank” Pym is weer van de partij. Dit keer krijgt hij hulp van The Wasp gespeeld door Evangeline Lilly.

https://www.youtube.com/watch?v=sXAA34E535A

Venom (5 Oktober)

Al jarenlang gonst het van de geruchten dat er een Venom film zal komen, en in 2018 gaat het eindelijk gebeuren. De timing is wel wat vreemd aangezien Spider-Man net is opgenomen in de MCU. Waarschijnlijk speelt deze film zich dan ook af buiten het Marvel universum. Over de plot is weinig bekend. Tom Hardy speelt Eddie Brock, aka Venom.

X-Men: Dark Phoenix (2 november)

Ook de X-Men zijn weer van de partij in 2018. De verhaallijn is wederom die van Dark Phoenix (de donkere kant van Jean Grey), die we al eerder zagen in de eerste X-Men films met toen nog nog Famke Jansen als Jean. Nu wordt de rol net als in X-Men: Apocalypse gespeeld door Sophie Turner (Sansa in Game of Thrones). De Dark Phoenix is zo sterk dat het voortbestaan van de mensheid op het spel staat. Wil het team Jean redden, of kiezen ze voor de mensheid?

Spider-Man: Into the Spider-Verse (20 december)

Zoals we al schreven bij Venom is Spider-Man opgenomen in het MCU, maar Sony heeft nog steeds de rechten en zijn van plan hier nog flink wat geld mee te verdienen. Zo komt er in 2018 een animatiefilm met niet Peter Parker als Spider-Man maar Miles Morales. Dit is een van de populaire verhaallijnen uit de comics.

Aquaman (21 december)

Net als Marvel is ook DC bezig met een film universum, namelijk het DC Extended Universe. Tot nu toe zagen we al Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad. In 2017 komen daar Wonder Woman en Justice League bij. In 2018 krijgt een ander lid van de Justice league zijn eigen film, namelijk Aquaman, gespeeld door Jason Momoa. We zetten deze film een stuk lager in de lijst dan de Marvel films omdat de vorige DC films nou nog niet echt de kwaliteit hadden waar we op hoopten.


Like it? Share with your friends!

0
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *