Alle 51 Netflix Original-Films (films gemaakt door netflix zelf) – Van slechtste naar beste


-2

Films zijn al lang niet meer voorbehouden aan de televisie of de bioscoop. Sinds een aantal jaar is de on-demand markt druk bezig om terrein op hen te veroveren. Vooral Netflix loopt daarbij voorop in het maken van eigen producties. Deze worden niet in de bioscoop vertoond, maar exclusief via hun eigen platform verspreid. Op deze manier hoopt Netflix meer abonnees te werven, die graag deze series en films willen bekijken. Inmiddels heeft Netflix al een hele lijst aan films op zijn naam staan. De budgetten worden steeds groter, zo is er dit jaar War Machine met Brad Pitt, en in 2018 zelfs de nieuwste maffiafilm van Martin Scorsese met Al Pacino en Robert De Niro! Hieronder vind je een overzicht van alle Netflix films van de afgelopen jaren.

51. You Get Me (2017)

Het punt van een onenightstand is dat je elkaar na één nacht weer vergeet. Voor Holly en Tyler loopt het anders, want nadat deze onbekende tieners een nacht met elkaar hebben doorgebracht, besluit Holly om Tyler niet meer met rust te laten. Deze thriller gaat over obsessie en over het niet kunnen vergeten van het verleden.

50. Sandy Wexler (2017)

Blijkbaar zijn de jaren `90 inmiddels zo lang geleden dat er nostalgische films over gemaakt kunnen worden. Adam Sandler speelt vrijwel altijd de rol van een excentriek hoofdpersonage in een comedie en dat is met Sandy Wexler niet anders. Sanders speelt de rol van de gelijknamige artiestenmanager. Hij doet zijn best om het zijn soms wat bijzondere cliënten in alles naar de zin te maken, terwijl zij hun pad naar beroemdheid bewandelen. Alles gaat goed, totdat Wexler uiteraard in de problemen komt. Natuurlijk door verliefd te worden op één van zijn cliënten.

49. True Memoirs of an International Assassin (2016)

Als er iets is waar ze in Hollywood van houden, dan is het wel verhalen over `onschuldige` mensen die spontaan in een bijzondere positie terecht komen. `De waar gebeurde memoires van een internationale huurmoordenaar` is daar een klassiek voorbeeld van. Schrijver Sam Larson debuteert met een zogenaamd waar gebeurt verhaal over een huurmoordenaar. Het boek wordt een groot succes en trekt de aandacht van de `verkeerde mensen`. Sam wordt ontvoerd en ziet zich gedwongen om mee te doen aan een moordcomplot.

48. A Christmas Prince (2017)

Deze mierzoete Netflix kerstfilm vertelt het verhaal van een jonge journaliste die naar Oost-Europa wordt gestuurd voor een verhaal over een prins. Tijdens haar onderzoek wordt ze steeds closer met de koninklijke familie. Al snel blijkt dat er romantiek in de lucht hangt en dat deze journaliste misschien wel een eigen prins voor kerst krijgt.

47. XOXO (2016)

Zes verschillende jongeren gaan allemaal naar het dancefestival XOXO. Ze zijn allemaal van plan om de tijd van hun leven te hebben. Vooral de jonge Ethan heeft al zijn hoop gevestigd op dit festival, aangezien hij de kans krijgt om zijn talent als DJ met anderen te delen. Tijdens de film raken de levens van deze zes jongeren steeds meer met elkaar verstrikt.

46. iBoy (2017)

De jonge Tom weet een brute overval op zijn vriendin te stoppen. Hierdoor wordt hij neergeschoten en belandt hij in een coma. Wanneer hij wakker wordt, blijkt dat er kleine stukjes van zijn telefoon in zijn hersenen zijn beland. Vanaf dat moment begint de digitale wereld zijn brein over te nemen. Tom wil deze kracht gebruiken om de bende van de overval te stoppen.

45. The Babysitter (2017)

Deze absurde horrorfilm draait om de knappe babysitter van de twaalfjarige Cole. Het jongetje is smoorverliefd op de verleidelijke blondine en wil alles van haar te weten komen. Hij besluit haar een nacht te bespioneren wanneer ze een aantal van haar vrienden heeft uitgenodigd. Hij komt erachter dat deze babysitter allesbehalve lief en onschuldig is.

https://www.youtube.com/watch?v=6qCqrODw1nM

44. Handsome: a Netflix Mystery Movie (2017)

Gene Handsom is een ontzettend getalenteerde rechercheur die een gruwelijke moordzaak moet gaan oplossen. Langzaam maar zeker blijkt dat hij ontzettend goed is in het uitvogelen van dit mysterie, maar dat hij totaal niet in staat is om zijn eigen problemen op te lossen.

43. Coin Heist (2017)

Een groep middelbare scholieren bezoekt de nationale muntsmederij voor een klassenuitje. Enkele dagen later krijgen ze te horen dat hun school wordt gesloten vanwege geldproblemen. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen en tien miljoen dollar bij elkaar te zoeken. Hoe ze dat doen? Inbreken bij de muntsmederij natuurlijk.

42. Mercy (2016)

Wanneer hun moeder op sterven ligt, komen vier vervreemde broers samen om afscheid te nemen. Tijdens hun bezoek aan hun oude huis beginnen de spanningen op te lopen. Samen ontrafelen de broers een mysterie en niets is meer wat het lijkt. Langzaam maar zeker lijkt alles helemaal uit de hand te lopen in een nacht vol met spanning en geweld.

41. Clinical (2017)

Als een psychiater moet je klaarstaan voor je patiënten. Dr. Jane Mathis begint te merken dat ze moeite heeft met het helpen van haar nieuwste patiënt: een man die vervormd is geraakt na een ernstig ongeval. Haar eigen verleden met een traumatische aanval begint een steeds grotere rol te spelen. Langzaam maar zeker begint ze te twijfelen of ze wel voor haar patiënt kan zorgen.

40. Naked (2017)

Rob Anderson grijpt de avond voor zijn bruiloft aan om nog één keer flink te feesten. Dat loopt helemaal verkeerd af, want hij wordt naakt wakker in een lift. Al snel blijkt dat hij in een tijdlus zit. Keer op keer probeert hij om op tijd op zijn bruiloft te komen. Hij zal zijn tijd in deze lus aan moeten grijpen om een beter mens te worden en om zijn toekomstige bruid niet teleur te stellen.

39. Take the 10 (2017)

Twee vakkenvullers hebben er alles voor over om een speciaal concert te bezoeken. Tijdens hun zoektocht naar tickets en vervoer, raken ze keer op keer in de problemen. Gelukkig hebben ze elkaar nog tijdens de wilde reis.

38. Bomb Scared (2017)

Fe de Etarras (Bomb Scared) draait om een kleine club van de Spaanse terreurgroep ETA. Ze bevinden zich met zijn allen in een klein appartement, wachtend op een belangrijk telefoontje. De leider van de groep doet er alles aan om zichzelf te bewijzen als een sterke leider, maar het wachten breekt de groep op.

37. Shimmer Lake (2017)

In deze thriller probeert een Sherrif uit een klein dorpje te achterhalen wat er gebeurd is tijdens een mislukte bankoverval. Er is niet veel bekend, ook niet wat er met de drie overvallers is gebeurd. Het verhaal van deze film wordt achterstevoren verteld, waardoor er langzaam maar zeker steeds meer onthuld wordt over wat er echt is gebeurd.

36. Our Souls at Night (2017)

Een weduwe en een weduwnaar zijn al jarenlang buren. Ze hebben allebei kinderen, maar deze wonen allemaal ver weg. Zij besluit om de band met haar buurman te versterken, in de hoop dat ze steun uit elkaar kunnen halen. Dit is het begin van een verhaal vol drama en romantiek.

29. Mascots (2016)

Je moet er maar opkomen. Een film maken over de verkiezing van beste mascotte. De film wordt gebracht als een documentaire, maar is eigenlijk verzonnen. Een Mockumentary. De mascottes in deze film zijn uiteraard niet geheel alledaagse types. Zo is er onder meer loodgieter, een Texaanse danser en uiteraard een vrouwenversierder. Tijdens de verkiezingen gebeurt uiteraard ook het nodige en het is maar de vraag of de beste ook wel echt gaat winnen.

28. Burning Sands (2017)

Ook in Nederland weten we inmiddels dat lid worden van een studentenvereniging een risicovolle onderneming kan zijn. Ook in de VS kunnen ze er echter wat van. Wanneer student Zurich lid wil worden van een vereniging weet hij nog niet wat hem tijdens de ontgroening te wachten staat.

33. Rebirth (2016)

Een zakenman is in een echte sleur belandt. Wanneer hij een oude collega ontmoet, krijgt hij de kans om zijn leven weer nieuw leven in te blazen. Deze “rebirth” vindt op een afgelegen locatie plaats. Hier kan de zakenman samen met tientallen andere mannen al zijn dromen beleven. In deze psychologische thriller worden de grenzen tussen realiteit en fictie steeds vager.

32. Little Evil (2017)

In deze horrorkomedie is de vijand geen duistere geest of een gevaarlijk monster. Het is namelijk de stiefzoon van Gary. Hij lijkt het perfecte leven te kunnen beginnen met zijn vrouw Samantha. Wanneer ze samenwonen, besluit Gary dat het belangrijk is om een goede band met zijn stiefzoon Lucas op te bouwen. Al snel blijkt dat Lucas niet helemaal in orde is en Gary begint te teisteren.

31. Sand Castle (2017)

Sand Castle volgt het waargebeurde verhaal van een jonge soldaat die in de Irakoorlog moet dienen. Het is al meteen duidelijk dat hij met grote tegenzin wordt uitgezonden. De periode die hij in Bagdad doorbrengt, is dan ook gevuld met vijandige confrontaties, hulpacties die catastrofaal eindigen en grote weerstand van de lokale bevolking. Netflix geeft in deze film zowel de psychologische als fysieke strijd van een soldaat weer.

30. Deidra & Laney Rob a Train (2017)

Wat doe je als je moeder in de gevangenis zit en de rekeningen maar binnen blijven stromen. Dan wordt je vanzelf een beetje wanhopig. Tienermeiden Deidra en Laney zijn in deze films appels die niet ver van de boom vallen. Ze besluiten om de vrachttrein te beroven die iedere avond langs hun huis dendert. Als dat maar goed afloopt.

29. Wheelman (2017)

Na een mislukte overval moet de bestuurder van de vluchtauto maken dat hij wegkomt. Zijn auto is volgeladen met geld, maar dat betekent niets. Hij vreest namelijk dat zijn familie in gevaar is en dat hij verraden is door een vijand. Tijdens zijn zoektocht naar zijn verrader weet hij niet meer wie hij allemaal kan vertrouwen, behalve het belangrijkste in zijn leven: zijn veertienjarige dochter.

28. The Killer (O Matador) (2017)

Dit verhaal volgt het leven van Shaggy. In de jaren veertig in Brazilië werd hij door een bandiet opgevoed als een echte moordenaar. Zijn leven speelt zich af in de wildernis en dat blijft nog even zo. Dankzij zijn opvoeding en omgeving bevindt Shaggy zich namelijk middenin de wereld van de criminelen.

27. Barry (2016)

Barack Obama gaat de geschiedenis in als één van de meest geliefde presidenten van de VS. In zijn jonge jaren werd hij door zijn vrienden Barry genoemd. De film zoemt in op het jaar 1981 als de jonge Obama start met zijn studie in New York. Het jaar dat hem zou vormen tot de machtigste man ter wereld.

26. ARQ (2016)

ARQ combineert een aantal typische Hollywood liefhebberijen. Die van de Apocalyps en die van de tijdlus. De Apocalyps vindt plaats als de tijd waarin de machtigen van de Aarde vechten om de laatste energievoorraden. Gelukkig is er ook een nieuwe energietechnologie uitgevonden die de strijd kan doen ophouden. Renton en Hannah proberen deze te redden, maar komen in een tijdlus terecht waardoor ze een inbraak steeds opnieuw beleven. Zal het ze lukken er uit te ontsnappen?

25. Imperial Dreams (2014)

Imperial Dreams is een typisch Amerikaanse film, maar wel eentje die een mooie inkijk geeft in hun cultuur. De film gaat over de 21-jarige `Bambi` die op vrije voeten komt. Hij is vastbesloten zijn leven te beteren en een vader voor zijn zoontje te zijn. Maar als je eenmaal in het circuit zit is het duidelijk niet zo makkelijk om aan je oude leven te ontsnappen.

24. Death Note (2017)

Light Turner komt een mysterieus notitieboek tegen met speciale krachten. Wanneer hij de naam van een persoon in het notitieboek opschrijft, zal hij of zij meteen overlijden. Hij besluit om het notitieboek voor het goede te gebruiken: namelijk door alle criminelen van de aardbodem te laten verdwijnen. Hij blijft niet onopgemerkt, want binnen de kortste keren zit er een mysterieuze detective achter hem aan.

23. The Do-Over (2016)

Soms is het wel eens fijn om even iets heel anders te doen met je leven. Voor een verveelde bankdirecteur wordt dit wel heel echt als hij een oude vriend tegenkomt (Adam Sandler). Hij haalt hem over hun eigen dood in scene te zetten en er stiekem tussenuit te knijpen. Tijdens hun do over komen ze vooral mensen tegen die nog gekker zijn dan zijzelf.

https://www.youtube.com/watch?v=wXvGj_9LNsw

22. Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)

Een episch verhaal over liefde, een gigantisch zwaard en die ene kans op verlossing. Het is, hoe kan het dan ook anders, een verhaal uit China. Gebaseerd op de roman Iron Knight van Wang Dulu. Behalve het verhaal springen vooral ook de bijzondere shots op, die zijn gemaakt in Nieuw-Zeeland en China.

21. Hush (2016)

Dit rijtje met films is natuurlijk niet compleet zonder een horror film. Hush gaat over een dove vrouw die alleen in het bos leeft. Dat gaat op zich prima, totdat er een moordenaar met masker op voor haar raam tevoorschijn springt.

Tip: bekijk hier alle horror films op Netflix.

20. The Discovery (2017)

Een wetenschapper heeft eindelijk kunnen bewijzen waar zoveel mensen al op hoopten: het hiernamaals bestaat echt. Het resultaat van deze ontdekking is dat miljoenen mensen zelfmoord plegen om het leven na de dood te ontdekken. De zoon van de wetenschapper ontwikkelt ondertussen een romance met Isla en merkt hoeveel invloed de ontdekking van zijn vader op zijn relatie heeft.

19. Win It All (2017)

Een gokverslaafde krijg van een vriend een tas met 50.000 dollar om te bewaren. De vriend moet naar de gevangenis en de verslaafde Eddie kan de verleiding niet weerstaan om al het geld te vergokken. Zijn doel is om het geld terug te verdienen voordat zijn vriend uit de gevangenis komt, maar wanneer zijn straf verkort wordt, blijkt dit een hele uitdaging te zijn.

18. Girlfriend’s Day (2017)

Een schrijver heeft alles in zijn leven verloren: zijn vrouw, zijn werk en zijn huis. Hij probeert weer wat zin in zijn leven te krijgen door mee te doen aan een schrijfwedstrijd voor de meest romantische kaart. Deze wedstrijd lijkt het begin te zijn van een neerwaartse spiraal van geweld, criminaliteit en bedrog.

17. Small Crimes (2017)

Nikolaj Coster-Waldau is bekend van zijn rol als Jaime Lannister, maar nu speelt hij de rol van een ex-gevangene. Wanneer hij uit de gevangenis komt, is het zijn grootste wens om zijn goede leven weer op te pakken en zijn donkere geschiedenis in het verleden te laten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want zijn verleden laat hem niet met rust.

16. War Machine (2017)

War Machine gaat over generaal Glenn McMahon (gespeeld door niemand minder dan Brad Pitt) die naar Afghanistan wordt gestuurd om orde op zaken te stellen. In de film wordt de generaal neergezet als de Amerikaanse versie van Julius Caesar. Hij slaapt vier uur per dag, eet maar één keer en loopt voor zijn plezier tien kilometer door de woestijn. Zal het deze moderne veldheer lukken om de vijand te verslaan?

15. 1922 (2017)

Wilfred James probeert zijn vrouw ervan te overtuigen dat ze een stuk land moeten verkopen vanwege hun geldproblemen. Wanneer ze weigert, besluit Wilfred dat hij zijn zin alleen door kan drijven door haar te vermoorden. Hij doet dit niet zelf maar chanteert zijn eigen zoon om de moord te plegen. Wanneer ze haar lichaam begraven, raakt Wilfred ervan overtuigd dat de geest van zijn vrouw zijn leven komt kwellen.

14. I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016)

Een oude schrijfster probeert haar laatste dagen door te brengen in haar oude vertrouwde landhuis. Hier schreef ze al haar thrillerverhalen. De jonge Lily komt bij haar inwonen om de schrijfster te verzorgen. Lily begint in deze thriller langzaam maar zeker te vermoeden dat er iets ongewoons in het huis spookt, wat misschien wel te maken heeft met de boeken van de oude schrijfster.

13. I Don’t Feel at Home in This World Anymore (2017)

Voor een depressieve vrouw is zelfs slachtoffer worden van een inbraak een welkome afwisseling in haar treurige leven. Ze besluit samen met haar onaardige buurman achter de inbrekers aan te gaan. Het geeft haar leven een nieuw doel, maar is uiteraard niet de meest veilige hobby.

12. Gerald’s Game (2017)

In deze psychologische thriller vertrekt een stel naar een afgelegen huis om hun liefdesleven weer nieuw leven in te blazen. Wanneer ze eenmaal in het huis zijn, ziet vrouw Jessie verschillende duistere demonen. De dreiging wordt groter en groter wanneer het hele huis gevuld lijkt te zijn met schimmige geesten. Dan overlijdt haar man, wat het begin is van de grootste nachtmerrie uit haar leven.

11. Spectral (2016)

Mysterieuze kwaadaardige wezens hebben een Europese stad ingenomen. Deze Spectral zaaien dood en verderf en niemand kan ze tegenhouden. Totdat een briljante geleerde een oplossing verzint. Samen met een team commando`s gaat hij de strijd met ze aan.

10. First They Killed My Father (2017)

Het communistische regime in Cambodja was in de jaren 70 verantwoordelijk voor wel twee miljoen doden. In deze film wordt het verhaal verteld van een vijfjarig meisje. Zij is de dochter van een belangrijke functionaris van de overheid. Wanneer hij wordt vermoord door het regime, moeten het meisje en haar familie vluchten. Ze blijven een tijdje bij elkaar, maar na enige tijd besluiten ze dat het beter is om elkaar los te laten. Vervolgens moet het meisje zich redden zonder haar familie.

9. Tallulah (2016)

Tallulah is een moderne hippie vrouw die al jaren met haar vriend Nico in een camper door de Verenigde Staten toert. Op een gegeven moment vindt Nico het tijd om te trouwen, maar daar heeft Tallulah geen zin in. Nico gaat er vandoor en Tallulah besluit vervolgens een kind te ontvoeren en deze als haar eigen dochter te beschouwen. Vervolgens komt ze terecht bij de moeder van Nico. Ondanks de grote verschillen weten ze een vriendschap te ontwikkelen.

8. The Siege of Jadotville (2016)

Naast alle fictie is een waar gebeurd verhaal soms een leuke afwisseling. In 1961 moest een groep Ierse vredessoldaten namens de VN de Belgen en de Congolezen uit elkaar houden. Dat ging echter helemaal fout. Al snel zien de Ieren zich geconfronteerd met een enorme overmacht. Zullen ze standhouden tegenover deze vijand?

7. Tramps (2016)

Danny en Ellie zijn totale vreemden van elkaar. Ze leren elkaar kennen omdat ze allebei betrokken zijn bij een schimmige kofferverwisseling. Danny is betrokken geraakt door zijn broer. Deze werd opgepakt vanwege een overtreding, waardoor zijn jongere broertje nu in de duistere wereld van deze kofferdeal moet duiken. De wisseltruc met de koffer gaat helemaal verkeerd, waarna het ene na het andere probleem zich opstapelt.

6. The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)

Hoe treed je als kind in de voetsporen van je vader die alles voor elkaar lijkt te hebben? Dat is de vraag die de kinderen van Harold Meyerowitz zich stellen. In deze film zie je wat de onderlinge relaties tussen de volwassen kinderen van deze kunstenaar zijn. Deze kunstenaar wordt bovendien gespeeld door Dustin Hoffman, die de rol van een vader met een sterke wil uitstekend speelt.

5. To the Bone (2017)

Ellen strijdt al jaren tegen Anorexia. Iedere behandeling lijkt weer op niets uit te lopen omdat haar behoefte aan controle te groot is. Haar ouders zijn ten einde raad en sturen haar naar een tehuis voor jongeren met eetproblemen. Hier moet ze langzaam maar zeker al haar gewoontes vergeten en vertrouwen krijgen in haar begeleiders en de patiënten om haar heen. De vraag is natuurlijk of het genoeg is.

4. Mudbound (2017)

Mudbound draait om talloze zware onderwerpen. Het verhaal speelt zich af na het einde van de tweede wereldoorlog. Twee Amerikaanse soldaten keren weer terug naar hun thuisland, maar hebben er moeite mee om hun oude leven weer op te pakken. De sociale normen en racistische denkbeelden van hun landgenoten zorgen ervoor dat de soldaten zelfs na de oorlog de strijd aan moeten gaan voor hun idealen.

3. Okja (2017)

Een jong meisje komt het mysterieuze dier Okja tegen. Ze sluiten een vriendschap, maar al snel blijkt dat anderen op het dier uit zijn. Deze film laat vooral zien wat de keerzijde is van de manier waarop mensen met dieren omgaan. Terwijl het jonge meisje op zoek is naar de liefde en vriendschap van Okja, proberen anderen het dier te vangen en te gebruiken voor de veehouderij.

2. The Fundamentals of Caring (2016)

Een feel good roadtrip film. Ben heeft een trauma en besluit daarom voor een mentaal en fysiek zieke jongen te gaan zorgen. Beiden hebben het een en ander aan hun hoofd. Tijdens een roadtrip leren ze elkaar kennen en weten ze hun problemen een plek te geven.

1. Beasts of No Nation (2015)

Een film over het lot van een kindsoldaat tijdens een oorlog in Afrika. Het interessante van deze film is dat hij wordt vertelt door de ogen van de `slechteriken`. Zo wordt de hoofdrol gespeeld door de mentor van kindsoldaat Agu. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Afrikaanse schrijver Uzodinma Iweala en werd goed ontvangen door film recensenten.


Like it? Share with your friends!

-2
Filmlijstjes.com - Redactie
Al jaren schrijven wij met liefde over streamingsdiensten, films, series, acteurs, actrices en regisseurs. Wij streven ernaar om de Nederlands grootste film en serie community te worden. Persoonlijk gek op comedy en actiefilms.

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *